Новини

Планинският лимон - изключително полезен и чудно красив

Гората.бг - ще подари от сърце над 13 000 планински лимона през март 2021 г., след отлагане на кампанията, заради Ковид-19.

Планинските лимони се отглеждат в собствен разсадник в с. Малки искър. "Това е изключително полезно и чудно красиво растение." - казва Никола Рахнев от Гората.бг и допълва, че е добре то да бъде разпространено в цялата страна, за да носи красота и здраве на повече българи, в интернет цената на брой е 4-7 лв., което го прави недостъпно за част от хората.

Даряваме 50 000 литра сапун, 220 000 ръкавици, тонове дезинфектант, хиляди маски и други

 

 

Добри новини, стартира новата кампания "ЗДРАВЕТО Е В НАШИТЕ РЪЦЕ" на Гората.бг, защото вярваме, че всички хора в България заслужават да са здрави. Вярваме, че най-доброто решение за COVID-19 и други инфекциозни заболявания е превенцията. 

102 хиляди дръвчета засадиха от Гората.бг

102 хиляди дръвчета бяха засадени в над 70 общини в цяла България тази пролет, чрез инициативата Гората.бг. С това засадените от инициативата дръвчета станаха 903 000, а целта от 1 милион нови дървета ще бъде постигната още тази есен, обещават от най-голямата доброволческа организация в България, която засажда гори и дървета.

Засаждат се още 105 000 медоносни дръвчета

Чудесни новини за всички пчелари и всички пчели! 

В поредната кампания, в която Гората.бг подарява 105 000 медоносни дръвчета  на пчелари от цяла България, взеха участие близо 1 000 пчелари от цялата страна!  Всички от тях ще получат безплатно дръвчета. Така още през тази есен 60 000 плодни дръвчета и още 45 000 други медоносни ще бъдат засадени в цялата страна.

 

Никола Рахнев, създател на „Гората.бг“: Най-важно е доброто, което оставяме след себе си

„Надявам се хората да ме познават като добър човек“, казва Никола Рахнев, създателят на инициативата „Гората.бг“, който в началото на месеца бе определен от БНР за „Будител на 2019 година“.

Създателят на Гората.бг Никола Рахнев е Будител на 2019-а

Създателят на инициативата Гората.бг Никола Рахнев е Будител на 2019 година. Той получи най-много гласове в платформата за подкрепа на будителските проекти в bnr.bg.

Да помогнем на 90 000 деца да отгледат собствени дървета

Гората.бг започва подготовката за най-красивото есенно мероприятие: 90 000 деца от цяла България ще отгледат свои собствени дървета. Дърветата ще бъдат величествени дъбове и красиви явори. Имаме нужда от помощта на всички съмишленици, за да зарадваме децата!  

Хитър гел предпазва дърветата от пожари

Гел, който може да предпазва горите от пожар и не се отмива от дъжда, е измислил Ерик Аппел – учен от Станфорд, който наскоро решил да приложи част от технологиите за направа на хуманни лекарства върху растителния свят. Изобретеният от учения гел може да послужи като „ваксина“ средщу горски пожари. Разработката бе описана в Журнала на щатската Национална академия на науките.

Пчелата е обявена за най-важното живо същество на планетата

Институтът Earthwatch заключи в последния дебат на Кралското географско дружество в Лондон, че пчелите са най-важното живо същество на планетата. Наред с това учените оповестиха и друго важно заключение: пчелите вече са изложени на риск от изчезване.

Пчелите по света са намалели с до 90%, според последните проучвания. Причините са различни в зависимост от региона, но сред основните причини са масовото обезлесяване, липсата на безопасни места за установяване на семействата, липсата на цветя, използването на пестициди, промените в почва.

ЗАЩО