Никола Рахнев, създателят на Гората.бг, е номиниран за Будител на 2019 година

Никола Рахнев, създателят на гражданската инициатива Гората.бг, е номиниран от Българското национално радио за Будител на 2019 година. Приканваме всички, които смятат неговия принос за важен за страната ни и идните поколения, да подкрепят Никола в онлайн гласуването
Инициативата на Никола Рахнев за залесяване започва с мечтата да се съберат много хора и всеки да засади дърво, та да стане гора. Затова първоначално начинанието се нарича „Когато станем 100 000 – ще посадим гора“. Днес поддръжниците на доброто дело са повече от 100 000, а засадените дървета са над 625 хиляди. Виждайки как семената на добрината са покълнали, днес Рахнев е убеден, че до края на 2020 година засадените фиданки ще са един милион. 
Номинираните за Будител на 2019 година бяха избрани между 16 предложения на журналистическия екип на програма „Христо Ботев“ и над 110 предложения, подадени от слушатели. Журито, което подбра номинациите, е в състав: проф. Огнян Герджиков, д-р Милен Врабевски, проф. Пламен Павлов, Добрина Чешмеджиева, Кирил Калев, Елеонора Гаджева, Снежана Йовева-Димитрова и Ива Дойчинова.
Всеки гражданин може да гласува всеки ден по веднъж за будителите, чиято кауза подкрепя. Гласове ще се събират до 31 октомври, а най-светлата личност на годината ще получи отличие на на 1 ноември - Ден на народните будители.