Минали събития

Голямото събиране на жълъди за деца - 13 октомври

На 13 октомври,  предстоящата слънчева неделя, отново ще събираме жълъди, за да зарадваме 50 000 български деца - ще им подготвим комплекти за отглеждане на собствени дървета (детайли тук). Елате с нас да се повеселим и да съберем безчет бъдещи дъбове! 

Всичко е с идеална цел - за да сътворим нещо хубаво за децата, България и Земята! Срещата е пред входа на мол България в 10:30 ч.  

Събиране на жълъди за 50 000 деца

В събота, 28 септември, ще събираме жълъди в София!

В края на есента ще подарим на 50 000 деца из цяла България компекти за отглеждане на дърво - величествен дъб. Саксиите са вече налице, почвената смес също, но ни трябват жълъди. Елате с нас да съберем колкото се може повече жълъди, за да зарадваме 50 000 български деца!

Всичко е с идеална цел, нека направим нещо хубаво за децата, България и Земята! Наистина си заслужава, поканете и приятели!

Есента е щедра на жълъди, по много дъбове - близо до Мол България - среща пред входа на мола в 10:30. 

Засади дърво, помогни на дете с I CAN TOO в Район Подуяне

На 12 октомври (събота) И АЗ МОГА / I CAN TOO, Гората.бг - 100 000 садим гора и Район Подуяне организират есенно залесяване - част от благотворителната инициативата на И АЗ МОГА “Засади дърво, помогни на дете”. Този път мястото е Район Подуяне, София. Зоната от двете страни на Слатинската река*, между ул. Тодорини кули и бул. Владимир Вазов, има огромна нужда от засаждане с дървета. С ваша помощ можем да създадем още една зелена зона в сърцето на града.
Стартираме в 10:00 ч.

14 септември: Възраждаме погубена гора край Локорско

На 14 септември ще запретнем ръкави и ще се заловим за лопатите, за да възстановим една погубена гора при село Локорско в Софийското поле. Заедно ще засадим 3 000 дървета там, където вредител е унищожил старата гора!

"Гората.бг - 100 000 садим гора", "Горите в Югозападна България" и „Да изчистим България заедно“ ще подкрепи природата и горите на България с нови 3000 фиданки. Елате с нас, за да засадим бъдеще заедно.

КОГА И КЪДЕ

Добри дела в Копиловския манастир - 2

Едно малко чудо направихме там, сега ни чака второ. Този път ще е по-малко засаждане, повече чистене на треви, стари и сухи, храсти, клони, дървета. Грижа за засадени от нас и не само дървета, полезни растения и каквото е нужно.

Изключителни са монасите там, чудно е да ги чуеш - мъдри, благи, вълшебно е да ги видиш - трудолюбиви, можещи, знаещи! Сами отглеждат хиляди декари и то биологично, чисто земеделие, продават продуктите и строят манастира със събраното! Копиловски манастир "Св. Благовещение" е надежда и светлина!

Нов парк в София – при ВСУ “Любен Каравелов”: да го засадим!

Скоро София ще има нов парк – удобен за хората от Овча купел, Красна поляна, Люлин и всички жители и гости на София! В него ще има паркова инфраструктура, условия за спорт, отмора и почивка. Това ще стане, защото ръководството на ВСУ “Любен Каравелов” взе решение да се отворят (безплатно и дългосрочно) част от техните десетки декари двор. А ние заедно ще ги превърнем в по-красиво и по-зелено място!

Къде 

ВСУ “Любен Каравелов” - гр. София, ул. "Суходолска" 175
(Има безплатен паркинг и градски транспорт)

Кога

На 18 май, събота, от 10:00 часа

Майско засаждане на 2001 дървета в Пазарджик

Пазарджик ще стане по-зелен с 2001 нови дървета! На 4 и 5 май ще засадим същинска нова гора край града. Колко хубав ще стане той, когато те порастат!

Пазарджик заслужава 2001 величествени дъба и явори, които заедно ще му подарим! Защо ли? Защото ние градим света, в който живеем! Защото можем и променяме нашата реалност и бъдещето на децата ни!

Засаждане на дървета при Копиловски манастир

Един красив манастир има нужда от нашата помощ. В сряда, 1 май, ще се съберем при приказния Копиловски манастир „Свето Благовещение на Пресвета Богородица“ - един нов манастир, разположен до село Копиловци недалеч от Кюстендил. Там ще ни посрещнат неговите благодарни и добри монаси, на които ще помогнем да създадат нова гора.

Подаряваме 7000 дръвчета на Фермерския пазар

Подаряваме 7000 дръвчета навръх Цветница! Елате и поканете приятели, има за всички!

Ще ги подаряваме на традиционния Фермерски пазар Оборище - сезон Пролет - в началото на ул. Оборище, на гърба на катедралата "Александър Невски". 

Дървесните видове са дъб, явор, смърч, кедър, гледичия, конски кестен, бор и др., като част от тях са медоносни, за да помогнем и на пчелите.

6 април: Засаждаме нова дъбова гора при Драгоман

Време е да посадим нова гора. Този път – при Драгоман!

ОСИГУРИЛИ СМЕ дръвчета, жълъди, инструменти, експерти, добро настроение;

СРЕЩА: 10:00 часа - директно на терена: точно срещу Драгоманското блато, тук: https://goo.gl/fjqzak

(очаква се да има група, тръгваща от Кауфланд Банишора)

НОСЕТЕ СИ удобни обувки и дрехи, храна и вода за Вас, работни ръкавици.

ВАЖНО! Драгоманското блато е богатство с неговата флора и фауна, заслужава си да се види и по-важното да се пази.