Снимки

ЦДГ "Лястовичка" Град Попово

Ние искаме да спечелим, за да направим по-приветлив двора на детската градина!
up
101 гласа

8/ОУ"Найден Геров"/с.Гавраилово

Искаме да спечелим, защото искаме нашето училище да е привлекателно, да е красиво, да си засадим дървета, да има повече зеленина, сянка в горещите дни...
up
94 гласа

Любен Каравелов

ami iskame da spechelim prosto taka jelaem i to mnogo i iskame da vidim kolko glasuvaniq shte imame
up
103 гласа

5б клас 145 ОУ "Симеон Радев", гр. София

Хванати ръка за ръка, ще променим света!!! Подкрепете нас - усмихнатите деца с добри сърца от 145 ОУ.
up
129 гласа

Професионална гимназия по туризъм "Проф.д-р.Асен Златаров",град Пловдив,9б клас

За да изглежда нашият град още по-зелен и въздействащ, да пречистим въздуха, да създадем още нови паркове и прекрасни места за почивка в естествена среда.
up
241 гласа

Професионална гимназия по туризъм "Проф.д-р.Асен Златаров",град Пловдив,9б клас

За да изглежда нашият град още по-зелен и въздействащ, да пречистим въздуха, да създадем още нови паркове и прекрасни места за почивка в естествена среда.
up
190 гласа

4 б клас

Искаме да спечелим,за да направим двора ни едно прекрасно място за разходка☺☺☺☺
up
247 гласа

1 д клас, Трето ОУ " Димитър Талев", Благоевград

В чест на 60-годишния юбилей на училището поставихме началото на Талева горичка от 60 дръвчета. Ако спечелим, ще можем да направим горичката още по- красива.
up
217 гласа

Езикова школа Pathways, гр. Пазарджик, 6-ти клас

"Човек, който не е посадил дърво през живота, все едно че напразно е живял."
up
676 гласа

V клас, 100 ОУ "Найден Геров", гр. София

В град като София зелените площи са малко, а нашето училище е с 12 декара двор, като 70% са зелени площи. Мотивацията на учениците от V клас на нашето училище, е да направим средата, в която учим по-привлекателна. Да затвърдим и разширим трудовите си навици и умения. Когато засаждаме и се грижиме за дръвчетата, ако ни бъдат предоставени, развиваме чувството си на отговорност за поддържане на околната среда чиста и приятна за отдих и занимания. Затвърждавайки трудовите си навици и умения, се научаваме да опазваме направеното от нас и другите, и да носим отговорност за постъпките си.
up
193 гласа

XVI ОУ "Св. св. Кирил и Методий", гр. Перник

От няколко години училището ни активно се включва в различни зелени инициативи. Мотивира ни идеята да запазим населеното си място чисто. Започнахме с контейнери за разделно събиране на отпадъци под мотото: "Всеки лист хартия е глътка въздух, не го изхвърляйте!". След това организирахме и проведохме кръгла маса на тема: "Искаме да живеем на чисто", направихме изложба на предмети, изработени от отпадъчни материали, изработихме агитационни материали за разделно събиране на отпадъци и ги раздадохме сред жителите на кв. Църква, където се намира нашето училище. Искаме да спечелим в инициативата "100 на 100 добро", защото: - Обичаме природата; - Искаме чист въздух; - Имаме голям и добре поддържан училищен двор, в който дърветата ще намерят своя дом.
up
248 гласа

Любен Каравелов

За да подкрепя горите в България
up
203 гласа

СОУ "Гео Милев"Варна

Ние, учениците от СОУ "Гео Милев" искаме да спечелим, защото искаме природата да бъде по- чиста и по- красива!
up
192 гласа

XI а клас, ПМГ "Васил Друмев", Велико Търново

Искаме да направим прекрасния си град по-зелен! В двора на нашето училище се строи жилищна сграда.Често сме чували, че младите хора се отнасят с безразличие към околната среда. Но тази ситуация е прост пример за това, че младите не са проблемът. Напротив, ние сме способни да променим света. НЕКА ГО ДОКАЖЕМ!!!
up
296 гласа

III В клас, СОУ "Вела Благоева", Велико Търново

Участваме и искаме да спечелим, защото: 1. Искаме да живеем, да учим и да играем в по- чиста среда. 2. За да сме здрави. 3. Защото дърветата са "белите дробове" на нашата планета.
up
262 гласа

ЦДГ "Радост" , гр. Свиленград, обл. Хасково

Подкрепете ни за да осъществим нашата цел: Всяко дете със своите родители да засади по едно дръвче в двора на детската градина или в обезлесените територии край Свиленград. Надяваме се да спечелим, за да дадем вашия скромен принос за красива и чиста българска природа.
up
263 гласа

Децата на Клуб Нещото

Ние, НЕЩОВЧЕТАТА от клуб Нещото в гр. Пловдив искаме да засадим 100 дървета за 100 пъти по-красива България, за 100 пъти повече чист въздух за всички и 100 пъти по 100 повече бъдеще за цялата планета Земя!
up
419 гласа

Свиленград, ОДЗ "Зорница"

Чрез реализацията на инициативата ще се облагороди и подобри дворното пространство в детското заведение и ще се развие екологичното образование и възпитание на подрастващите. Включване на родителите като активни участници в дейността на детската градина и търсене на ефективни форми за обогатяване на екологичната култура и насоченост на децата.
up
237 гласа

4г НСОУ СОФИЯ

За да спечелим 100 който да пречистят въздуха в нашия двор
up
213 гласа

Младежки екип „Лидер”, град Разград

Разград се нуждае от промяна и доброволческият екип "Лидер" е готов да му я даде! 100те дръвчета смятаме да засадим в изсичаща се гора. Нека не сме безразлични. Дърветата абсорбират по 22 кг. CO2 на година и единственото, което искат от нас е да живеят. Нека им позволим да растат свободно около Разград!
up
399 гласа

IV клас IV Основно Училище ,,Иван Вазов''-Монтана

Искам да участвам защото училището да ни стане по зелено
up
198 гласа

V "Д" клас от 144 СОУ "Народни будители" - гр. София

"Някой ден ще си ида от този свят - мислел си човекът, - но дървото, което посадя, ще остане след мен. Ще се разлиства всяка пролет, а през знойно лято изморени пътници ще отдъхват в сянката му. Да бях по-богат, повече бих направил за хората, но ..." НО НИЕ МОЖЕМ И БЕЗ ДА СМЕ БОГАТИ, ЗАЩОТО ВЪПРЕКИ, ЧЕ СМЕ ДЕЦА, НИЕ СМЕ СЪВЕСТТА НА НАРОДА, ТАКА КАКТО ДЪРВОТО Е СИМВОЛ НА ЖИВОТА!
up
467 гласа

VIII клас, ОУ " Христо Ботев" с.Гълъбник, община Радомир, област Перник

Ние учениците от VIII клас искаме да спечелим тези дървета, за да ги посадим в двора на нашето 150-годишно училище. Смятаме, че с тях ние ще дадем надежда за бъдещето на следващите поколения в него. Затова с радост се включваме в играта, за да поставим началото на промяната.
up
222 гласа

Основно училище " Христо Ботев" с.Гълъбник, община Радомир, област Преник

Гордеем се с нашето училище и уникалното дърво пред него. Искаме да направим нашият двор по-красив и зелен, и се надяваме това да стане с Ваша помощ.
up
224 гласа

втори "В" клас, НУ"Христо Ботев" Плевен

За да засадим повече дървета и така да помогнем на природата, да върне предишния си вид...
up
214 гласа

3b. Klas

Za da imame priroda!
up
182 гласа

1в клас.НУ "Христо Ботев" град Плевен

Защото обичаме да играем в гората.
up
218 гласа

4г клас НСОУ София

За да имаме чист въздух.
up
192 гласа

група "Пчеличка" ,ОДЗ №77 "Х.Кр.Андерсен" ж.к. Дружба , гр. София

Искаме да спечелим дръвче ,ако може и две ,за да се грижим за тях и да ни бъде по-приятно когато си играем. На нашата площадка дръвчетата са малко и трудно се прихващат. Надяваме се с ваша помощ това да се промени.
up
324 гласа

VIII клас - ОУ " Св. Св. Кирил и Методии " - село Карагеоргиево, обл. Бургас, общ. Айтос

Ние учениците от VIII клас искаме да спечелим тези дървета - тъй като дървото е символа на надежда, покровителство и живот и така с тези дръвчета, когато ги посеем в нашето училище ние ще дадем надежда за бъдещето на оставащите поколения в това училище
up
230 гласа

ОДЗ - 1 "Снежанка" , гр. Петрич

Искаме да спечелим и да засадим дръвчета в нашия двор, за да бъде той по-красиво, по-зелено, по-приятно място за децата. Шумоленето на листата, песента на птиците, смяната на сезоните, появата на цветчетата, узряването на шушулките... през всичките сезони дърветата създават една по-спокойна и по-здравословна атмосфера. Дървото е символ на живот!!!!!!Опазването на дърветата означава опазване на живота. Когато човек посади дърво, той не само помага на себе си и на природата, но и оставя трайна следа след себе си.
up
400 гласа

3 Б клас, НУ "Христо Ботев", гр. Плевен

3 Б клас на НУ "Христо Ботев", гр. Плевен трябва да спечели, защото всеки един от нас обича природата, а наша обща кауза е нейното опазване. Повече дървета - по-чист въздух - повече здрави деца! Да съхраним природата за следващите поколения е наша мисия!
up
252 гласа

ОУ "Св. св. Кирил и Методий", с. Овча могила

Никога не е излишно да добавим малко природа около нас!
up
223 гласа

4-г клас Начално училище "Христо Ботев" гр. Плевен

Когато печелят, хората са щастливи.Спечелвайки дърво, печелиш здраве!
up
311 гласа

НУ "Любен Каравелов" гр. Нова Загора

В двора на НУ "Любен Карлавелов" гр. Нова Загора има засадени над 15 вида дръвчета и храсти, а учениците са написали много стихове за тях. Засаждането на дървета не е избрано случайно. Те са символ на природата и напомнят за опазването на околната среда. Дърветата символизират сътрудничеството между училищата по света, културното разнообразие и толерантността. Нашата околна среда е важна за нас, не само на местно ниво, но и глобално. Днес е време да обърнем внимание на природата и околната среда. Дървото е символ за нас. Първо, то ни напомня за природата и важността на опазването на околната среда. Второ, то символизира нашето сътрудничество между училищата по целия свят. Ние подкрепяме културното многообразие и толерантността. Надяваме се да растем заедно с нашите дървета в бъдеще и в името на бъдещето. Да направим заедно света по-зелен!
up
416 гласа

V клас, СОУ "Отец Паисий " , село:Кирково

Ние искаме да спечелим, защото желаем да превърнем нашето училище в едно приятно място за отдих и отмора!
up
216 гласа

7"а" клас, 29 СОУ"Кузман Шапкарев", гр. София

Мислим зелено! Можем да се грижим за дървета и растения. Ще обогатим дървесните видове в двора на училището си. Имаме идеи за градинките в квартала, в дворно място, за което се грижим. Ценим красотата и искаме да дадем своя принос в сътворяването и опазването й! За да растем всички здрави и щастливи!
up
207 гласа

НЧ "ХРИСТО БОТЕВ - 1920" С. ТАВАЛИЧЕВО,ОБЩ.КЮСТЕНДИЛ

Подкрепяме кампанията,защото ОкОлНаТа среда е най-важна за оцеляването ни! Надяваме се да спечелим и да получим поне малко бройки дървета за да посадим с малчуганите пред читалището.
up
215 гласа

ПИГ 2 в, г, д клас, НУ "Христо Ботев", гр. Плевен

Да опазим дърветата от изчезване!
up
240 гласа

ПГСС "Царица Йоанна" гр. Пазарджик

Обичаме природата, ценим нейната красота и искаме да я опазим . Нека България бъде зелена,чиста и красива.
up
200 гласа

6в клас училище ОУ "Проф.Иван Батаклиев" град Пазарджик

Ние искаме да спечелим наградата, защото накрая на град Пазарджик се намира сметище, което влияе на околната среда. Градът ни страда и ние желаем да го направим по-чист и благоприятен за живот. Защо дърветата са нужни? Те увеличават количеството на кислород, нужно ни да водим по-пълноценен живот. Премерно липсата ни на кослород или чист въздух води до редица болести, като: туберкулоза, задушаване и нарушаване функциите на белите дробове, сърцето и не само, тъй като белите дробове са като филтър за вредните газове. Идеята ни е да прочистим въздуха, да предоставим по-чиста околна среда и да защитим нашето здраве. Ние вече намерихме градинки за озеленяване за дарените от вас дървета, които надяваме се да спечелим, като награда.
up
340 гласа

ОДЗ Синчец - с. Първомай, общ. Петрич

Искаме да спечелим , защото в зелен двор с дървета и цветя, растат здрави и щастливи деца. Всички искаме промяна! Но тя няма да дойде сама – наготово! Трябва да „запретнем ръкави“ и да се борим за нея, ние самите да променяме - да обичаме и пазим природата и да възпитаваме такава любов и у децата си. „Всеки от нас има възможността да се променя и да расте чак до последния си дъх. Бъдете щастливи и пазете природата!“
up
279 гласа

IV Б клас ; НУ "Христо Ботев" - гр. Плевен

Ние, четвъртокласниците от НУ "Христо Ботев"- гр. Плевен искаме да оставим след себе си нещо значимо за децата, които ще учат в нашето училище, дори когато вече не сме тук. Какво по-хубаво от това, да засадим дърво и да покажем колко е значима както връзката между хората, така и свързаността ни с природата.
up
226 гласа

3А клас, НУ "Христо Ботев", гр. Плевен

Учениците от 3А клас желаят да участват в играта "100 НА 100 ДОБРО". Ние сме бъдещите природозащитници, които трябва да се грижим за майката Природа, за да бъде още по-красива, по-разнообрсзна и по-богата. Знаем, че природата създава един вид само веднъж и ако позволим да изчезне, тя няма да го направи отново. Нека да я пазим така, че и родените след нас да и се радват и да живеят по-добре.
up
256 гласа

10А/144СОУ "Народни будители"/ гр. София

Защото обичаме природата...а дървото е най-голямото богатство на природата!
up
405 гласа

VIIIа клас, Професионална гимназия по механотехника "Владимир Комаров"- Силистра

Искаме да създадем в нашето училище приятна, естетична и екологично чиста среда за отдих и отмора на всички ученици. Засаждайки дърво не само ще озеленим прилежащите дворни части, но ще възпитаме и отношение към природата - да я обогатяваме, да се грижим и опазваме за да я съхраним. Да дадем шанс на природата, за да живеем чрез нея!
up
255 гласа

ОУ"Христо Смирненски" с.Житница

В ОУ "Христо Смирненски" с. Житница, общ. Калояново, обл. Пловдив сме обединени около мечтата да превърнем Земята в едно по-добро място за живеене, а училището - чиста екологична среда, уважение към природата и нейните ресурси. Желаем повече хора да осъзнаят колко е важно отговорното отношение към заобикалящата ни околна среда. Нашата "зелена мисия" премина под мотото "Засади дърво в твоето училище" . Проведоха се следните инициативи: 1. Засаждане на дръвчета в двора на училището; 2. Почистване на училището и неговите площи; 3. Събиране на пластмасови капачки;
up
247 гласа

ПИГ 2 а, б, д клас, НУ "Христо Ботев", гр. Плевен

Сто на сто да посади човек дърво е нещо чудесно, нещо безкрайно добро. А пък щом децата са бъдещето на Земята, ако засадят те във всеки град по 100 дървета, имат шанс да превърнат в рай нашата малка, красива, зелена планета.
up
284 гласа

СОУЕЕ "Св. Контсантин-Кирил Философ" град Русе 8в клас

Желаем да спечелим конкурса, за да направим двора на училището по зелено. Искаме двора за следващите поколения ученици в нашето училище да бъде също така приятен, чист и изпълнен с много дървета :)
up
387 гласа

Х ОУ "Ал.Константинов",гр.Перник

Като наследници на големия природолюбител Алеко, ние също обичаме природата и се прекланяме пред нея. Включваме се в състезанието с желание да превърнем училищния двор в едно още по-красиво и зелено място. Това е важно за нас – децата, жизнено важно е и за нашия град!. Нека го направим заедно! Подкрепете ни!
up
164 гласа

9 клас ПГ св.Патриарх Евтимии гр Асеновград

<3333333333
up
169 гласа

10Д клас в Професионална гимназия по аудио,-видео- и телекомуникации "А.С.Попов",гр.София

Здравейте, ние сме ученици от 10 Д клас в ПГАВТ "А.С.Попов",гр.София. Занимаваме се с екология от две години. Участвали сме в различни извънкалсни инициативи, свързани със засаждане на дръвчета и цветя. Имаме голям и хубав двор, който има нужда от повече залесяване. За нас като ученици е важно какво се случва с нашата Планета.Бихме искали по всякакъв начин да живеем съобразно природата и в унисон с нея. Това е кауза, чиято цел си заслужава.Засаждайки дърво ти оставяш след себе си част от самия теб, а оставяйки част от теб ти ще живееш вечно. Искренно се надяваме да спечелим, за да създадем нов живот и да докажем, че все още ни е грижа за нашата майка Земя.
up
227 гласа

3 Г клас, НУ "Христо Ботев", гр. Плевен

Трябва да спечелим, за да дишаме чист въздух, защото в чиста околна среда живеят здрави хора. Обичаме природата и трябва не само да я пазим, а и да я обогатяваме. Ще се радваме ако спечелим и със засаждането на тези дървета направим 100 на 100 добро за нашия град.
up
261 гласа

4a/НУ Христо Ботев /Плевен

За да оставим красота и чистота за поколенията след нас.
up
287 гласа

IX клас, ПГЕЕ "М. В. Ломоносов", гр. Горна Оряховица

Няма невъзможни неща! Ние искаме да направим България, не само нашето училище, по-красива, "по-зелена", "по-дървесна "! Смятаме, че трябва да спечелим, защото ние можем да го направим. Всяка кауза като тази си струва да се осъществи. Нека й помогнем!
up
401 гласа

ЦДГ " Здравец" гр. Пловдив

Стара мъдрост гласи, че в живота си човек трябва да посади дърво, да построи дом и да създаде деца. Ние искаме да започнем от дръвчетата, под чиято сянка ще се събираме някой ден, за да си спомняме за безгрижните дни на детството.
up
291 гласа

ІІ "б" клас ОУ " Свети Климент Охридски" Плевен

Надявам се, че включването на децата в една такава смислена инициатива ще съдейства за изграждане на екологична култура, съзнание и поведение, ще стимулира индивидуалните нагласи и способности на учениците, ще формира гражданска отговорност за състоянието на околната среда и потребност от активна дейност за нейното разумно използване и опазване.
up
278 гласа

НУ "Христо Ботев" , гр.Плевен

Клуб "Млади Възрожденци", НУ "Христо Ботев", гр. Плевен приканва повече участници, които могат да спомогнат за масовата инициатива "Когато станем 100 000, ще посадим гора". Благодарение на дадения от вас глас, ще има възможност да се увеличи подкрепата и тези идеи да станат реалност. Целта е да спасим нашето родно кътче България от замърсяване и да създадем алтернативен начин за развитие и прогрес за защита на природната среда и животинския свят. Нека сътворим заедно един малък РАЙ!!!
up
322 гласа

втори А клас

Искаме да подкрепим тази добра инициатива, като дадем възможност на всяко дете да разбере значението на "зеленото" богатство за хората, че всеки човек трябва да засади в живота си поне едно дърво!
up
286 гласа

3 Д клас, НУ "Христо Ботев", гр. Плевен

Ние трябва да участваме и да спечелим, за да дадем пример и да превърнем опазването на околната среда от хубави думи в начин на живот. Да засадиш дърво е най-естественият начин да покажеш уважението си към Земята.
up
238 гласа

2 б клас ОУ "Св. Патриарх Евтимий" град Варна

Искаме да привлечем обществено внимание, за да се приемат необходимите закони за почистване и опазване на Земята и съхранението на живот върху нея. Нека всички да се обединим в подкрепа на околната среда и да се стремим тя да е устойчива и ефективна за развитието на децата. Участваме в конкурса с мотото: " Посъди дърво - създай живот".
up
280 гласа

2 "Д" клас НУ " Христо Ботев" град Плевен

Ние сме задружни, умни, внимателни и старателни! Искаме да спечелим, защото обичаме природата и я опазваме чиста!
up
527 гласа

4в, НУ "Христо Ботев" Плевен

За да помогнем на природата да остане чиста. Да възстановим част от изсечените дървета. Въздухът да бъде по- чист и децата да са здрави.
up
358 гласа

3 В клас, НУ "Христо Ботев", гр. Плевен

Училището ни е малко, но много зелено и красиво. Ние, учениците от 3 "В" клас, искаме да спечелим, за да можем с една част от дърветата да го направим още по-зелено и красиво, а останалите да засадим в парка, за да ни е приятно и да виждаме приноса си за любимото училище и нашия град, а децата, играейки около тях да следват нашия пример.
up
271 гласа

3 А клас, НУ "Христо Ботев", гр. Плевен

Учениците от 3 "а" клас на НУ "Христо Ботев", гр. Плевен желаят да участват в играта "100 НА 100 ДОБРО". Ние сме бъдещите природозащитници, които трябва да се грижим за майката Природа, за да бъде още по-красива, по-разнообразна и по-богата. Знаем, че природата създава един вид само веднъж и ако позволим да изчезне, тя няма да го направи отново. Нека да я пазим така, че и родените след нас да и се радват и да живеят по-добре.
up
276 гласа

5 "Б" клас ОУ"Петко Р.Славейков", гр.Ямбол

Гордеем се с нашето училище.Искаме да спечелим, за да направим нашия училищен двор още по- красиво кътче за отдих. На всички нас ще ни бъде по-приятно да прекарваме времето си сред зеленината, която ние сами ще създадем с ваша помощ . За нашия клас ще си спомнят след много години...Ние ще се връщаме понякога в нашето училище, за да споделим с нашите дървета успехите, които сме постигнали в живота... Подкрепете ни!
up
619 гласа

Група " Смехорани" , ОДЗ 139 " Панорама" - филиал , гр. София, Р-н Люлин

Нашият екип вярва, че опазването на природата, любовта към нея се възпитава още от най-ранна детска възраст. И така както бихме засадили дръвче в нашият прекрасен двор на детската градина, така посяваме малки семенца в сърчицата на малките ни възпитаници, за да пораснат отговорни, разумни и добри хора!
up
347 гласа

II Г клас ; НУ "Христо Ботев" - гр. Плевен

Ние, малките второкласници от НУ "Христо Ботев"- гр. Плевен, обичаме природата и се грижим за нея. Бихме искали да се включим в инициативата с надежда, че допринасяме за чистотата и красотата на родния ни край. Засаждането и отглеждането на дърво ни дава увереност, че сме част от природата и оставяме нещо след себе си.
up
312 гласа

ОДЗ "Валентина Терешкова"- град Пазарджик

Поздрави от Пазарджик!! Защо децата от ОДЗ "Валентина Терешкова" искат да спечелят - всички ние обичаме детската градина, искаме да бъдем всеки ден сред природата. По този повод миналата събота ние децата от ОДЗ "В. Терешкова" участвахме в инициативата на кмета на град Пазарджик за опазване на околната среда /предаване на пластмаса, стъкло и хартия - "Обичам природата и се грижа за нея"/ и спечелихме два храста, които с удоволствие ще засадим в детската градина, сега ако спечелим дървета - ще направим нашата градина горска приказка, защото има една поговорка: "Ако мислиш за един ден сложи си в торбичката храна, ако мислиш за сто години напред посади дърво".
up
321 гласа

ПИГ 3 клас, НУ "Христо Ботев", гр. Плевен

Учениците от ПИГ 3 клас при НУ "Христо Ботев", гр. Плевен трябва да спечелят, защото обичат природата и знаят как да я опазват, обичат училището си и правят всичко, за да бъде то чисто и красиво, имат добри сърца и с голямо желание се включват във всяка инициатива. "Нашето училище ни дава най-важното - основите, върху които ние ще градим бъдещето си, възпитанието, за да сме стойностни и успешни хора. Да направиш добро, да подариш дърво е благородно. Искаме това да е нашият жест към любимото училище и нашата следа в неговата светла история."
up
249 гласа

II Б клас ; НУ "Христо Ботев" - гр. Плевен

Дървото е символ на живот. Когато човек посади дърво, той помага на себе си - осигурява си чист въздух, място за отмора и почивка, здраве . Помага и на природата - горите задържат водата, предпазват от ерозия, охлаждат и пречистват въздуха. Една древна източна мъдрост гласи, че човек е живял напразно, ако не е засадил поне едно дърво през живота си. Затова и ние, учениците от II "Б" клас на НУ "Христо Ботев"- гр. Плевен, искаме да се включим и да оставим следа след себе си.
up
430 гласа

НУ"П.Р.Славейков"; гр. Бяла, обл. Русе

Защото за да е зелена нашата планета всички заедно трябва да я пазим чиста. А ние правим ежедневно това.
up
192 гласа

НУ"П.Р.Славейков"; гр. Бяла, обл. Русе

Защото ние сме училище столетник, доказало се през годините и съхранило всички добродетели на българският народ- включително да пазим природата, училището си и градчето, в което живеем
up
182 гласа

VІ клас ОУ " Христо Ботев " с. Пирне общ.Айтос обл. Бургас

Ние учениците от клуб "Млад природолюбител" в нашето училище сме най-щастливи, когато сме сред природата. Знаем добре, че горите са белите дробове на Земята. За да могат да даряват всички живи организми с безценния кислород, дърветата трябва да са здрави и много . Затова е необходимо периодично да се засяват нови дървета, а не само да се унищожават. С радост ще се включим в играта, която ще ни даде възможност сами да засеем дръвче, което ще расте заедно с нас и ще бъде част от любимата ни природа. Мислим, че това е една прекрасна възможност да помогнем на природата и да изпълним девиза на нашия клуб: "Подай ръка на природата”
up
199 гласа

слята паралелка V- VI клас при СОУ"Св.Св.Кирил и Методий" гр. Земен , обл. Перник

Живеем в малко селище с чист въздух и красива природа. Обичаме ги и искаме да направим нещо добро , като засадим нови дръвчета. Това ще бъде нашата малка стъпка в голямото дело за запазване на природата на Земята. Молим - подкрепете ни!
up
302 гласа

Ученически парламент към 117. СОУ "Св. св. Кирил и Методий", гр. Бухово

"Посади зелено мислене у хората!" Град Бухово се намира в един от най-замърсяваните райони на страната в миналото. Може би това ни кара да разбираме колко е важно е екологията. Ние, учениците от Ученически парламент, смятаме, че ангажирането на младите хора с дейности, целящи подобряването на условията на живот в селището ни и опазването на природата, ще накара подрастващите, а и възрастните да "посадят зелено мислене".
up
203 гласа

5б/СОУЕЕ/Русе

За да помогнем на училището като му подарим тези дръвчета,а също и защото ще е хубаво да има повече зеленина около нас.
up
272 гласа

ОУ"Свети свети Кирил и Методий" - село Полско Косово, област Русе

Училището ни има просторен двор и обособена зона за почивка и игри. Това е любимо наше място през свободното време. Работили сме по проект към ПУДООС и сме засадили доста дръвчета, храсти и цветя, за които се грижим през годините. Надяваме се с тези 100 дръвчета дворът на училището ни да стане още по-красив.
up
341 гласа

Децата на село Полско Косово

Участваме, защото вярваме, че промяната започва от нас.
up
297 гласа

СОУ "ГЕО МИЛЕВ" -ГРАД ВАРНА

жЕЛАНИЕТО НИ СЕ ПОЯВИ СЛЕД КАТО ВИДЯХМЕ ВАШАТА ИГРА С ПРЕКРАСНАТА ИДЕЯ ДА ОБЛАГОРОДЯВАТЕ С ДРЪВЧЕТА НАСЕЛЕНИ МЕСТА И ЧРЕЗ НАШАТА ПОМОЩ ТОВА ДА СЕ СЛУЧВА В УЧИЛИЩЕ. ИМАМЕ КЛУБ " РОДОЛЮБИЕ " ,ТОЙ Е ИНИЦИАТОРА В РАЗПРОСТРАНЯВАНЕТО НА ИГРАТА . НАДЯВАМЕ СЕ ДА СПЕЧЕЛИМ !
up
272 гласа

Дневен център за възрастни с увреждания - Община град Добрич

Здравейте! Ние сме хора с общи интереси и предпочитания, харесващи естетическото, красивото и неповторимото. Разбира се, не само това ни обединява. Общото между нас е, че ние сме с ментални и физически увреждания, които не пречат на творческия ни дух и стремеж да създаваме… В Дневен център за възрастни с увреждания, чрез екипна работа и с помощта на нашия трудотерапевт, в курсовете по цветарство и градинарство се учим да пресъздадем част от природата, която обичаме. Непрекъснато показваме с нашите творения на обществеността, че въпреки трудностите, с които ежедневно се борим, сме равностойни да създаваме красота без недостатъци. Спечелването на играта ще ни даде възможност да засадим дръвчетата в прилежащите площи на нашия втори дом, както наричаме Дневния център и да създадем едно по-чисто, по-добро място за нас и нашите съграждани.
up
294 гласа

Основно училище "Иван Вазов"

Желаем да направим нашия училищен парк, с който се гордеем, още по-красив и привлекателен за отдих и игри. Нека се превърне в зелен оазис на селото!
up
577 гласа

ОДЗ 189 " Сто усмивки "

Искаме да спечелим защото нашата градина и нашия двор са много важни за нас. Нашата градина е съвсем нова и се надяваме с ваша помощ да превърнем дворът ни в още по-прекрасно място, където нашите мъници да прекарват времето си. Подкрепете ни :)
up
4660 гласа

IV ''Б" СОУ"Георги С.Раковски"-гр.Котел

Искаме да спечелим защото това е едно дело, което човек трябва да направи през живота си. Връзката с природата, убедеността, че човек оставя нещо след себе си, даряването на живот и израстването – това са само частици от точно този живот. Да се засади дръвче – нещо толкова малко и просто, но съчетаващо всеки един от тези елементи.
up
278 гласа

2А ,119 СОУ София

Прекрасно е моите ученици да засадят дървета! Няма по - добър начин да ги науча да обичат природата и да се грижат за нея. В двора на училището има подходящо място за част от дръвчетата, за които след това да се грижат децата. Другата част ще засадим в квартала и в ученическата гора на Витоша.
up
487 гласа

2А, 119 СОУ "Акад. Михаил Арнаудов", София

Прекрасно е моите ученици да засадят дървета! Няма по - добър начин да ги науча да обичат природата и да се грижат за нея. В двора на училището има подходящо място за част от дръвчетата, за които след това да се грижат децата. Другата част ще засадим в квартала и в ученическата гора на Витоша.
up
268 гласа

2Б и 2Г/ 119СОУ "Акад. Михаил Арнаудов"

Искаме да има гори, към които да тичаме. Искаме дърветата да не се превърнат в изчезващ вид. Искаме да има поляни, сред които да играем. Знаем, че можем да помогнем това да се случи, когато сме заедно!
up
403 гласа

7б клас оу христо смирненски раковски

Защото природата е хубава с дървета
up
183 гласа

4в клас 18 СОУ "Уилям Гладстон"гр.София

За нас -бъдещото поколение е важно устойчивото развитие ,затова с всичките си действия и инициативи ще се стараем да допринесем за чиста планета със съхранени ресурси и здраво население.
up
433 гласа

4 "В" група / ОДЗ "Слънце" / гр. Димитровград

Ние сме страхотните хлапета от 4 "Б" група на ОДЗ "Слънце", гр.Димитровград. През изминалите години в детската градина бяхме доста палави, понякога дори непослушни, но пък сме умни и усмихнати деца, които тази година ще напуснат това любимо място и ще станат ученици. Искаме да спечелим наградата, за да зарадваме нашите любими учителки - г-жа Борисова и г-жа Братанова, да им покажем, че с тяхна помощ ние сме станали отговорни и обичащи природата деца. Искаме да напълним двора на градината и яслата с дръвчета, които ще радват всички хора от нашия град и ще накарат и други деца да последват нашия пример :-) Искаме всички да се гордеят с нас!
up
576 гласа

9 клас Професионална гимназия по хотелиерство и туризъм "Акад. Неделчо Неделчев" град Сливен

Ние сме горди българи, родени в града под Сините камъни. Имаме красиво училище- Професионална гимназия по хотелиерство и туризъм „Акад. Неделчо Неделчев”. Парковото пространство в училището не е голямо. Дърветата столетници в училищния двор са част от красотата на нашия град. „Дърветата на планетата Земя. Нека ги засадим” е мотото на Световния ден на Земята през тази година. Ще бъдем горди, ако станем част от инициативата "100 на 100 добро". Ще бъдем горди и ще се радваме да спечелим, защото ще спечели нашето училище, нашият град и цялата природа! Ще бъдем горди, ако участваме в залесяването и опазването на Природен парк „Сините камъни”!
up
345 гласа

2 е клас 18. СОУ "Уилям Гладстон" гр. София

Ние сме ученици от 2. е клас и като такива искаме нашата планета да стане по - зелена, въздухът по - чист и всичко около нас да е по - красиво. Вярваме, че всички заедно можем да успеем да постигнем това, но няма как да стане без вашето участие.Подкрепете ни!
up
339 гласа

ЦДГ №43 Синчец гр. Варна

Моля, подкрепете нас, малките еколози от ЦДГ Синчец гр. Варна. Най-много от всичко обичаме игрите на чист въздух, в сенките на дърветата, сред природата. Мечтаем за зелен и сенчест двор в детската градина-обичаме дърветата и ще се грижим за тях!
up
507 гласа

ЦДГ"Ален мак" гр.Разлог

Искаме да спечелим,за да може още от малки да се научим да пазим природата,да и се радваме и възхищаваме.И както е казал народа, всеки човек трябва в живота си да засади поне едно дърво.И тъй като,нашият град е един от най красивите и зелени градове в България,искаме и ние с нещо да допринесем за тази красота,защото ОБИЧАМЕ родния ни град Разлог.
up
400 гласа

1 "А" клас ОУ "Христо Смирненски" - град Хасково

Осиновената ни дъщеря е в моят клас. Преди години възпитавах сина си да бъде добър, да пази природата, а той сам посади дръвче, когато беше на 5 - 6 годинки. На 14 пожела Мери, която се отглеждаше в институция да стане негова сестра, ... след две години тя вече беше негова сестра. Сега възпитаваме Мери, единственият начин, обаче възпитанието да бъде ефективно е всичко, което говорим да се случва на дела, защото те в действителност показват какво крие сърцето ... Няма по-добър начин да възпитавам децата от моя клас, като учител от този да им показвам всичко, което говорим в уроците по роден край и в клубната ни дейност към еко клуб "ЗЕМЛЯНИТЕ" на дела. Важно е да научиш децата как да се грижат за природата, като сами създават нейния облик, защото всяко нещо, създадено от нас самите е скъпо и ценно! Тези дръвчета ще бъдат специални за нас!
up
486 гласа

I а клас НУ "Христо Ботев", гр. Плевен

Малка, но красива е България, но това е тя - нашата Родина. Родината на нашите деца. Нека с Вашата инициатива - игра да я запазим и съхраним за внуци и правнуци. Нашето училище е малко, но красиво. Зеленият оазис в двора пленява ученици, родители и гости. Тази Ваша инициатива ще ни дари с още зеленина и не на последно място с прекрасни детски усмивки. Като класен ръководител, когато съобщих на моите слънчица за играта, заедно решихме да Ви изпратим снимката ни, която е доказателство, че сме превзели първото стъпало на науката и сме вече грамотни. Нашият девиз е: "Който добро прави, добро намира". Да посадиш дърво и да съхраниш родната природа е част от мисията да си добър! Поздрави: Цветанка Берова Класен ръководител на I а клас
up
580 гласа

3а клас СОУ "Д-р Петър Берон"-гр. Свиленград

Искаме да направим нашата родина и в частност нашия роден град, по-приятно място за живеене. Да покажем на децата, че те са тези, от които зависи това. Да възпитаме отговорни млади хора, които да действат за това, което искат да променят, а не да чакат някой да го направи за тях.
up
967 гласа

Осми клас, ОУ"Отец Паисий", село Нова Камена, община Тервел, област Добрич

Искаме да спечелим, за да направим нашия училищен двор красиво и приятно кътче за отдих. Учениците с нетърпение ще очакват всеки учебен ден, за да се любуват на зелените дървета и да слушат песните на птичките, които ще заживеят в клоните им. За нашия клас ще си спомнят след много години...Ние ще се връщаме понякога в нашето училище, за да споделим с нашите дървета успехите, които сме постигнали в живота...
up
518 гласа

Първи "В" клас, ОУ"Св. Иван Рилски", гр. Хасково

Да бъде свежо и зелено в нашето училище!
up
584 гласа

Финансово-Стопанска Гимназия " Васил Левски " гр. Монтана

Ние желаем да спечелим защото мислим за околната среда и желаем да сме съпричастни. Ние желаем да променим света за нас и за тези след нас. Желаем да спечелим за да направим света по хубав и добър!
up
468 гласа

78 СОУ ,гр. София

Нашето училище и нашият двор са важни за нас. Имаме прекрасно и просторно училище отвътре, искаме то да бъде такова и отвън. Искаме дворът ни да е пълен с дървета и зеленина, за да играем и тичаме на воля. Искаме с участието си в тази инициатива да дадем своя принос в подобряване на околната среда, , да създадем едно прекрасно кътче, един оазис на спокойствие и релакс.Искаме заедно с хиляди други деца да работим за това, нашият общ дом-Земята да стане едно красиво и спокойно място.
up
409 гласа

VII клас, ОУ "Христо Смирненски", гр. Раковски

„Ние водим война с природата! Спечелим ли я, сме загубени!“ Хъбърт Рийвс НИЕ СМЕ от отбора на природата, преди всичко!
up
535 гласа

2.A клас - 18 СОУ "Уилям Гладстон" - гр. София

Здравейте! Ние сме ученици от 2. А клас при най-прекрасното 18. СОУ "Уилям Гладстон" в гр. София. Много искаме да спечелим една от наградите, защото дърветата пречистват въздуха, който дишаме. Госпожата ни учи, че трябва да опазваме природата и да я обогатяваме, а не само да я ограбваме. Освен това в една стара народна мъдрост се казва, че ако не си засадил поне едно дърво през живота си, значи си живял напразно. Тази инициатива е много важна за нас! Моля, гласувайте!
up
1624 гласа

2в, НСОУ "София", гр. София

Защото за сина ми е много важно да засадят нови дръвчета.
up
403 гласа

ВТОРИ "А" КЛАС ОУ "ОТЕЦ ПАИСИЙ" гр.СИЛИСТРА

Искаме да засаждаме дръвчета,защото сме загрижени за бъдещето и вместо да режем дърветата ние трябва да засаждаме още и още....Природата ни е толкова красива и пленителна, но за жалост понякога ние хората сме много несправедливи към нея.Необходимо е да се замислим за своето поведение. Ние сме тези, които трябва да пазим тази наша китна природа.
up
887 гласа

Основно Училище "Черноризец Храбър" село Крушаре

Природата е извор на живот и наш общ дом! Ние обичаме нашата природа и искаме да се грижим за нея, за да бъде едно още по- добро място! Подкрепете ни!
up
465 гласа

I "Г" клас НУ" Христо Ботев", гр. Плевен

Участваме, защото вярваме, че всяко посадено дърво носи надежда за един по-красив и добър свят. Ние искаме светът да е чист и добър, а хората - здрави и щастливи!
up
526 гласа

ОДЗ "Рада Войвода" гр.Велико Търново

Вярваме, че човекът става човек още ранна детска възраст. Затова се стремим към възпитаване на тези ценности, които са свързани с обичта и опазване на околната среда. Още малки, но вече знаят, колко важно е това! Алекса(IVгр.): "Колкото повече дървета има, толкова светът ще е по-добро място за живеене". Янис(IIIгр.): " Колкото повече дървета, толкова по-чист въздух". Андриана(IVгр.): " Някои хора режат дървета и замърсяват околната среда. А ние искаме точно обратното! Те са вредители-ние спасители"! Кристиян Цанов(IVгр.):" Като се грижим за природата, тя ни се отблагодарява с плодовете си". Радмил(IVгр.):" Надяваме се да спечелим, защото с това ще допренесем за чистотата и красотата на нашия град-Велико Търново" Андреян( IVгр.):" Човек е щастлив, когато прави добро, днес засаждаме едно, а утре сто".
up
603 гласа

Католически Скаути - Раковски-София-Куклен-Пловдив

Защото скаута защитава ЕКОлогията, обича природата и винаги е ГОТОВ да помогне на всеки. :)
up
405 гласа

III клас на ОУ "Христо Ботев" с. Самораново, общ. Дупница

Обичаме природата и родното село и искаме да живеем сред зеленина и на чист въздух.
up
454 гласа

Горни Богров 44 СОУ Неофит Бозвели 3 клас

Искам да спечеля, за да зарадвам мама.
up
367 гласа

1 "б" клас НУ" Христо Ботев" гр. Плевен

С голяма радост и вдъхновение се включваме в инициативата. Искаме да бъдем част от природата и да се научим да я пазим. Да дадем своя принос за един по- чист и по- красив свят.
up
548 гласа

ОДЗ №18 "Пчелица" гр.Казанлък

Здравейте! ОДЗ №18 "Пчелица" работи по проект по Програма "Учим за гората" към БД "Син флаг".Проектът ни се нарича "Обичам и пазя гората и водата".Нашата стратегия е насочена към повишаване знанията за гората, провокиране на загриженост за състоянието й чрез разкриване на нейното значение за хората.Стремим се да създадем траен интерес към гората чрез редица дейности, които са условия за приятни и дълбоки преживявания при допира с нея.Работейки с екологична насоченост за нас е много важно нашите деца да се включват в подобни инициативи.С участието си ние ще мотивираме както децата, така и техните родители да спазват екологичния цикъл, за да достигнат по-високо ниво на екологична зрялост. В работата си ще бъдем подкрепени от Община гр.Казанлък и ДГЛ гр.Казанлък.
up
592 гласа

от ПК"А" до ПК"Г", от I"А" до I"З", от II"А" до II"Ж",от III"А"до III"Ж",от IV"А" до IV"Е", от V"А"до V"Д", от VI"А" до VI"Д", от VII"А" доVII"Г" на 55СОУ "Петко Каравелов" гр. София

Ние учениците на 55СОУ “Петко Каравелов” гр. София ви благодарим за инициативата която сте подели. С удоволствие ще се включим в нея, защото искаме да дишаме по-чист въздух, да направим двора на училището ни по-приветлив, да помогнем на планетата и на всички хора. Нашето училище е с две сгради, много голям двор и с малко зеленина. Непрекъснато на двора има наши съученици, които имат часове по физическо възпитание или са в междучасие. На всички нас ще ни бъде по-приятно да прекарваме времето си сред зеленината, която ние сами ще създадем с ваша помощ (ако бъдем избрани). В инициативата ще се включат всички наши съученици – 1070 на брой. За нас това е възможност да покажем на тях и всички хора в района на училището, че тук се възпитават отговорни към природата деца.
up
1015 гласа

11г/СОУЕЕ .Константин-Кирил Философ./гр.Русе

За да има всяко дете възможност да засади и се грижи за дърво.Да носи отговорност и да е удовлетворено от това,че допринася за възстановяване на екосистемите в страната.Това ще засили връзката им с природата и ще ги промени към добро. Искаме да спечелим за да станем част от новата вълна ПРИРОДОЛЮБИТЕЛИ,с нов подхот и отношение към ПРИРОДАТА.Искрено се надявеме,че ще спечелим тази ПРЕКРАСНА възможност.
up
851 гласа

9 клас ПГ св.Патриарх Евтимии

:*
up
351 гласа

9 клас ПГ св.Патриарх Евтимии гр Асеновград

:*
up
340 гласа

9 клас ПГ св.Патриарх Евтимии гр Асеновград

! Дайте ни шанс да вдъхнем живот на обезлесените площи около нашия f
up
296 гласа

9 Пг. Свети Патриарх Евтимии гр. Асеновград

За да направим града си по-добро място за живеене, по-чисто, по-зелено и облагородено. Да научим учениците да пазят природата и да бъдат част от нея.
up
292 гласа

9 Пг. Свети Патриарх Евтимии гр. Асеновград

За да направим града си по-добро място за живеене, по-чисто, по-зелено и облагородено. Да научим учениците да пазят природата и да бъдат част от нея. -
up
306 гласа

9 клас ПГ св.Патриарх Евтимии гр Асеновград

Ние се грижим за дърветата в нашето училище! Дайте ни шанс да вдъхнем живот на обезлесените площи около нашия град! - See more at: http://gorata.bg/vote#sthash.JtTuehbU.dpuf
up
279 гласа

9-ти клас пг свети патриарх евтимий асеновград

Да засадиш дърво означава, че вярваш в утрешния ден. С радост и вдъхновение се включваме в инициативата. ДайтДа посадиш дърво - това означава да направиш нещо важно в своя живот. А да го виждаш после как расте - това е безценно. ни шанс с всяко засадено от нас дърво да изразим вярата и надеждата си в България и нейната прекрасна природа! :) :) :) :) :)
up
251 гласа

9 клас ПГ св.Патриарх Евтимии

Ние се грижим за дърветата в нашето училище! Дайте ни шанс да вдъхнем живот на обезлесените площи около нашия град!-
up
249 гласа

9 Пг. Свети Патриарх Евтимии

За да направим града си по-добро място за живеене, по-чисто, по-зелено и облагородено. Да научим учениците да пазят природата и да бъдат част от нея. :)
up
240 гласа

ЦДГ №8"Българче"

Защото искаме да създадем зелена зона в двора на нашата детска градина.
up
333 гласа

гр.Пловдив, пк 4002, район Централен, бул. "Васил Априлов" № 5, СОУ "Св. Климент Охридски"

Училището ни е с дългогодишна история. Основано е преди близо 80 години. Има просторен двор със спортни асфалтирани площадки и зелени площи, оформящи малко парково пространство с много високи дървета, правещи прохладни сенки през топлите слънчеви дни. Старите дървета се налага ежегодно да бъдат санирани заради чупещите им се клони. Трябва да се засаждат и нови дървета, които постепенно да подменят старите или да ги допълнят, така че дворът да стане един мини еко-парк. За целта искаме да засадим 20 броя нови дръвчета. Надяваме се с Ваша помощ това да стане.
up
253 гласа

Диана Димова, IV a 69 СОУ "Димитър Маринов" гр. София

1. Природата няма ръце - нито да се защити, нито да ги протегне за помощ... Така е родена! Ние нямаме очи - да я видим и уши - да чуем зова й... Какво е нашето оправдание?! 2. Нека позволим и на внуците ни да стъпят боси на тревата и да ги кацне пеперуда! Заедно с децата ни да отглеждаме и пазим и природата! 3. Всяко стръкче, всяко цвете що под стъпките ни тлее хора, моля пожалете, шанс му дайте да живее!
up
258 гласа

ЦДГ"Първи юни" с.Дълго поле обл.Пловдив общ.Калояново

Природата е нашата майка,и ние не бихме могли да живеем без нея. Човекът е безпощаден.Той взема от природата - с пълни шепи и не се замисля,че на този свят има и други същества. Всеки ден, ние - хората замърсяваме почвата с отпадъци,без да се замисляме,че в нея живеят живи организми. Всеки ден,ние замърсяваме въздуха с отровни вещества и никой не се замисля,че това ни трови. Всеки ден,ние изсичаме горите и тревните площи,за да се строят нови сгради,без да се замисляме,че всъщност ние се разделяме с част от нас. Представете си,че след време,цялата Земя бъде отрупана с отпадъци.Почвите ще бъдат толкова замърсени,че живите организми ще бъдат мъртви,въздухът ще бъде като отрова,а водите няма да е възможно да се пречистят.Тогава как ще се почувстваме ние без природната среда?Ще искаме тя да се върне,защото животът ни би бил немислим без нея. Не случайно хората са казали,че човек започва да цени нещо,тогава когато го загуби! Много усилия ли изисква това да започнем да ценим и опазваме околността в която живеем?Просто трябва да осъзнаем,че ако не се грижим за природата,тя рано или късно ще издъхне както и ние,защото сме част от нея. Затова ние подрастващото поколение на ЦДГ"Първи юни" с.Дълго поле се учим да се грижим с любов към природата.
up
415 гласа

9а, 144 СОУ "Народни будители", гр. София

Искаме 100 дръвчета за училищния двор: 1. Защото сме в "Младост 3" и искаме дърветата да са повече от 3. 2. Защото искаме да гледаме природа, а не панелни блокове. 3. За да има къде да играят децата на криеница. 4. Защото искаме повече сянка, за да учим на двора. 5. За да има повече зеленина и да разкрасим двора, да дишаме чист въздух, а не вредни автомобилни газове.
up
620 гласа

Професионална гимназия по транспорт и транспортен мениджмънт, гр. Казанлък 8 и 9 клас

За нас е удоволствие да участваме в обявената игра "100 на 100 добро". Желаем да се включим и да насърчим учениците за опазване на околната среда.
up
355 гласа

ЦДГ "Цветни мечти " село Върбовка

Най -голямото желание на всички жители и деца в населеното място е да превърнем ДГ в" Земя, символ на здраве, живот и вдъхновение "
up
365 гласа

Основно Училище "Васил Кънчов" село Моравица

Ние сме малко село което иска да спечели за да усигури на децата повече уют и да ги мотивира в повече в учението и добрите иницативи! Ще ви бъдем благодарни и много щастливи ако ни помогнете! Благодаря
up
292 гласа

5 б клас ОУ "Св. св. Кирил и Методий" с. Старо Оряхово

Искаме да започнем изграждане на училищен парк, с цел да учим и играем в хармония с природата.Мечтата ни е училищният двор да се превърне в приветливо място за отдих, иигри и спорт.
up
524 гласа

1"в" клас при 3 ОУ Д-р Иван Селимински гр.Сливен

Защото вярваме, че всички ние сме за малко на тази земя, и единственото важно е, какво ще оставим на нея за децата си. Казват, че човек не е живял истински, ако през живота си не е засадил поне едно дърво....,какво ли ще е ако са сто?
up
355 гласа

ОДЗ 12 "Лилия", гр. София

Включваме се в прекрасната инициатива, защото искаме децата от ОДЗ 12 "Лилия" в гр.София да растат и играят сред свежест и зеленина. Искаме да се погрижим за природата, като направим нещо заедно. Искаме да посадим дърво, за да дарим и ние нещо на природата и да възпитаме любов и уважение към нея! ...и защото да посадиш дърво е 100 на 100 добро! :)
up
632 гласа

ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" - гр. Самоков, обл. Софийска

Ние, учениците от ОУ"Св. Св. Кирил и Методий" - Самоков участваме в много инициативи, свързани с опазването на природата, защото знаем, че тя е нашето най-голямо богатство. Всяка година през пролетта засаждаме дръвчета в двора на училището и се грижим за тях, почистваме Туристическата градина и парка "Лаго" край града ни, а миналата година организирахме акция за почистване на екопътека "Бели Искър", която се посещава от много туристи. С различни инициативи отбелязваме ежегодно Деня на Земята. И тази година искаме да продължим дейността си и да засадим фиданки около оградата на училището, а също и в крайградския парк, където много дървета бяха унищожени от злосторници. Ще направим това, защото искаме да играем в красив училищен двор и да живеем в чист и приветлив град. Ние го заслужаваме!
up
563 гласа

ЦДГ "Здравец"

В ЦДГ"Здравец" гр. В. Търново децата се възпитават в любов към природата и грижа за опазването й.Многобройни са реализираните инициативи ,свързани с екологичното възпитание и природосъобразния начин на живот. По традиция децата засаждат всяка година дръвче в двора на детската градина на 22 април-деня на земята. "Земята не се рециклира" е международен проект финансиран по програма Коменски, който приключи преди две години, но деца, родители и учители не спират да работят в тази насока. Изграждането на положително отношение към природата е приоритет във възпитанието на децата от детската градина.Всяко дете от ЦДГ"Здравец"знае, че ако няма гора, няма да има птички и цветя, няма да има и живот на земята. "Хубава си, моя горо, миришеш на младост..."
up
487 гласа

ОДЗ,,Знаме на мира,,гр.Белене

За да имаме по голям стимул да продължаваме инициативата..
up
670 гласа

Всички класове - I, II, III и IV от Начално училище "Братя Миладинови", с. Кръстина, общ. Камено, обл. Бургас

Участието ни съответства на идентифицираните нужди и проблеми на нашето училище, защото би спомогнало за доразвиване на идеята ни за изграждане на т. нар. „Училище – зелена мечта“. Тази идея е на всички нас- ученици, родители, учители, защото дворът ни предразполага обучение и възпитание на открито. Имаме обособени цветни лехи, класна стая на открито и няколко красиви иглолистни и широколистни дръвчета. Изцяло подновени са пейките и кошчетата в двора на училището. През миналата година подменихме и вертикалната планировка. Въпреки усилията ни все още има много какво да се желае, за да осъществим идеята си за „Училище – зелена мечта“. Напоследък, старите ни иглолистни дървета започнаха да изсъхват. Ние сме принудени да ги премахваме. Това предложение не е безцелно запълване на дворното пространство, а е система от стимули и мерки за въвеждане на интеркултурното училищно образование. То постига повишаване на екологичната култура не чрез скучни схоластични методи, а чрез обучение и възпитание в уникална здравословна среда в пряк досег с природата.
up
734 гласа

Народно читалище "Развитие-1926" с.Стража, общ.Търговище

В читалището работи екоклуб "Зелено човече", като в него участват деца и младежи доброволци. Те се включват в различни еко инициативи като: почистване на градинки, канали, чешми . Нашата цел е да живеем сред чиста природа. Затова,ако спечелим играта , нашите доброволци с любов ще засадят и ще се грижат за тези дръвчета. Така ние ще направим едно голямо добро на нашата красива природа.
up
430 гласа

ВТОРИ А КЛАС/ СОУ "НИКОЛА ЙОНКОВ ВАПЦАРОВ"/ ГР. СИЛИСТРА

УЧЕНИЦИТЕ МИ ОБИЧАТ ПРИРОДАТА И СЕ ЧУВСТВАТ НАЙ-ЩАСТЛИВИ, КОГАТО СА СРЕД НЕЯ.
up
619 гласа

Гимназия с преподаване на чужди езици "Христо Ботев" град Кърджали

ВКЛЮЧВАМЕ СЕ, ЗА ДА ПОБЕДИ ПРИРОДАТА! Здравейте, ние сме ученици от ГПЧЕ “Христо Ботев” град Кърджали. Желаем да се включим в прекрасната инициатива, защото знаем, че дървото е символ на живот, зеленият парк е място за отмора и почивка, а засаждането им от ученици, учители, родители и приятели е пример, който възпитава младите хора и не само тях. Това ще ни направи по-грижовни към природата, по-сплотени и по-критични към онези, които не създават и не пазят. Нашият училищен двор е огромен и проектът ще ни даде възможност да обогатим училищния зелен парк.
up
681 гласа

3 А клас, СОУ "Епископ Константин Преславски" - Бургас

Учениците са прекрасни, изключително мотивирани и амбициозни...
up
460 гласа

НЧ"Никола Й.Вапцаров 1927г." с.Бабово,област Русе

Ние децата читатели на библиотеката на нашето читалище искаме да спечелим, за да направим нещо добро за нашата природа.Ще засадим дръвчетата около сградата на нашето читалище и ще създадем нашата"Зелена читалня" където в прохладата на сенките ще можем да четем,да творим и да се забавляваме на чист въздух.
up
420 гласа

51 СОУ "Елисавета Багряна" гр. София

За да засадим дръвчета в училищния двор и около училището и да облагородим средата и пречистим мръсния софийски въздух.
up
366 гласа

ОУ "Иван Вазов" - Харманли

За да направим града си по-добро място за живеене, по-чисто, по-зелено и облагородено. Да научим учениците да пазят природата и да бъдат част от нея.
up
399 гласа

8 а клас, 66 СОУ "Филип Станиславов", гр. София

Да направим двора на училището ни още по-красив и приветлив с хубави дървета и за да бъде по-чист въздухът в квартала ни.
up
309 гласа

VІ клас, ОУ "Любен Каравелов" град Пещера

Защото засаждането на дърво и отглеждането му ни учи, че това е бавен и труден процес. А отсичането на дървото е лесно и бързо. Защото планинският склон, който се вижда от прозорците на училището, е оголен от незаконна сеч. Защото въздухът, който дишаме в Пещера, е мръсен и вреден. Особено когато вятърът донесе димът от комините на близкия завод... Защото какво по-хубаво от това да засадиш дърво!
up
326 гласа

втори клас, НУ"Св. Св. Кирил и Методий", Тополовград

Искаме да облагородим местности в родния край. Тук има много защитени видове,като например термитите, скалния орел.
up
301 гласа

ОУ "Иван Вазов"

Екологичното възпитание е важна част от възпитанието на подрастващото поколение и основен приоритет в педагогическата дейност на ОУ „Иван Вазов”. Ние осъзнаваме, че европейското бъдеще на България е невъзможно без повишаване екологичната култура на населението и особено на подрастващите. В нашето училище е създадена традиция за провеждане на мероприятия за опазване на околната среда. Ежегодно учениците се включват в акции за засаждане на дървета и храсти, почистване района около и в училище, изработването на табла, предмети и макети от природни, рециклирани и отпадъчни материали.
up
337 гласа

IV а клас, 69 СОУ "Димитър Маринов" гр. София

На игра и не на шега ще спасим природата! Направи добро - засади поне едно дърво! Гласувайте за нас ще включим и вас в засаждането на дърветата в училищния двор!
up
323 гласа

9 клас, ЧПГТП "Райко Цончев", гр. Добрич

Да засадиш дърво означава, че вярваш в утрешния ден. С радост и вдъхновение се включваме в инициативата. Дайте ни шанс с всяко засадено от нас дърво да изразим вярата и надеждата си в България и нейната прекрасна природа!
up
988 гласа

НЧ"Пробуда 1928" с. Кралево, общ. Търговище, обл. Търговище

Здравейте, ние с жителите на селото ни и доброволците към читалището искаме да запазим чистата ни природа и да засадим повече дръвчета за всички нас - деца, ученици, възрастни. Искаме чист въздух, чиста околна среда. Всяка година участваме активно в кампанията "Да изчистим България за един ден", направихме си цветна градинка в парка, където провеждаме библиотечните си и читалищни дейности.Подкрепете ни, за да има цветни клонки с чуруликащи птички и детски песни в зелено дворче - нашето!
up
417 гласа

Ученически съвет на 44.СОУ "Неофит Бозвели", град София

Здравейте, Ние сме членовете на ученическия съвет на 44. СОУ "Неофит Бозвели",р-н Подуяне,гр. София. Много се вълнуваме от възможността да се включим в тази инициатива! Заедно с нашите преподаватели работим по много проекти. За проекта, чрез който осъществихме мечтата си да имаме малък парк-градина в училищния двор, ви изпращаме презентация. Присъединяваме се към вас с желание да опазваме средата, в която живеем. Периодично се включваме в почистването на близкия до училището ни парк и между блоковите градинки. Имаме голям училищен двор. Ако получим подаръка от 100 дръвчета ще посадим една част от тях в двора. Останалите ще посадим в дворовете на детските градини, с които работим (така ще учим и малките да се грижат за природата). Също ще отделим и част за засаждане в парка. Ще си изработим график за отглеждане на дръвчетата, като определим и отговорници. Ще бъдем горди да публикуваме тази инициатива в сайта на нашето училище (44sou.eu) и поместим снимки от дейността ни. С вълнение ще очакваме вашето решение. Желаем бъдещи успехи на инициативата. Татяна Михайлова - директор на 44.СОУ "Неофит Бозвели" Петя Христова - председател на ученическия съвет /2015-2016г/ Димитър Шентов - секретар
up
496 гласа

ОДЗ "Радост" гр. Калофер

Да направим нашия град красив и добро място за живеене. Възпитаване на грижи за природата още в най-ранна детска възраст. "Природата е наша и на всички деца."
up
302 гласа

ПГТС "Арх.Й.Миланов" Перник

Искаме да опазим околната среда и да участваме в подобряване на условията за учене и практика. В училището имаме специалност "Парково строителство и озеленяване" и можем да се грижим за посадените дървета, ако спечелим. Искаме да направим училището ни като красив парк, който ще се използва и от живущите в квартала. Сградата ни е санирана и обновена, но двора ни се нуждае от допълнително озеленяване и направа на дендрариум.
up
326 гласа

ЦДГ"СЛЪНЦЕ", Велико Търново

През тази учебна година екипът на ЦДГ"Слънце", Велико Търново постави акцент върху формирането на екологични навици у децата чрез прилагане на "естествени методи" в обучението и даване предимство на експеримента и творческата дейност в естествена среда. Спечелихме и проект по националната кампания "За чиста околна среда - 2016 год." на тема "Слънчево зелено ателие"! Очакваме вашата подкрепа!
up
402 гласа

Основно училище ,,Гео Милев" с.Белозем, общ.Раковски

Все по-честото говорене за проблемите на околната среда и прогресиращото й замърсяване ни накара да поемем инициативата за опазването и съхраняването на света, в който живеем. Ръководството и възпитаниците на ОУ ГЕО МИЛЕВ ” водят активна политика, свързана с идеите за опазване на околната среда, насърчаване на екосъобразните технологии и прогреса в тези начинания. Всички наши дейности по този проект са продиктувани с цел облагородяване на района, мислене в перспектива за бъдещето на природата и планетата Земя, намаляване вредните емисии на СО2, ангажиране свободното време на учениците и възпитание в устойчиво развитие. Озеленяване на училищното и околоучилищното пространство, превръщането на училището в екосграда с висока енергийна ефективност, преобразяването на околоучилищния район в зелено и поддържано място е нашата основна цел да се включим в този проект. НИЕ ВЯРВАМЕ, че с този проект ще добавим една позитивна практика в усилията за обновяване на образователната ни система и най-вече в усилията за изграждане на хармонично развити и активни личности, за които опазването и грижата за околната среда не е просто модерната «зелена» идея, а цялостен стил и начин на живот; и че те ще имат необходимите качества и умения да реализират онези позитивни дейности, които ще доведат до подобряване качеството на живот на всички. Нашето училище е известно като "щъркеловото училище", защото Белозем е деветото европейско селище на Белия щъркел. В двора редом с децата от училището се разхождат и щъркелите, има създадена миниферма за калифорнийски червеи, биоградинка за подправки. Училищният двор се нуждае от повече зеленина и дръвчета за всички свои обитатели. Ако спечелим стоте дръвчета, бихме засадили част от тях в Парка на Белия щъркел, който се намира в близост до училището ни.
up
353 гласа

група Делфинче/ОДЗ "Звънче"/Бургас

Нашата детска градина е с голям и красив двор с много зелена площ, но има малко дървета. Искаме да стане с още повече зеленина и дървета за нашите щастливи деца.
up
723 гласа

ЦДГ №19 "Конче вихрогонче", гр. Шумен

В ЦДГ №19 „Конче вихрогонче“ екологичното възпитание на децата е застъпено в учебната програма. То не би било пълноценно, ако в процес на обучение не включваме децата в практическата дейност, като ги учим как да преобразуват природния свят така, че той да става по-красив и да остане съхранен. Ние сме убедени, че възпитаването на любов към природата чрез познание, творчество и труд има благодатна почва в детската градина и по този начин ще послужи и като превенция на зловредно отношение към дърветата от страна на подрастващите поколения. Очакван резултат за създаване на наша гора, позволяваща на децата да наблюдават, да опознават и осъзнават природни обекти и явления, е и силното ни желание да се включим в играта. 100 дръвчета - 100 усмивки всеки ден! Надяваме се да ни подкрепете и гласувайте за нас!!!
up
770 гласа

II"А"група-"Пчелички 2011" ЦДГ"ДРУЖБА" гр.Пловдив ул "Атон"№1

Посещавайки природонаучния музей, децата от група "Пчелички-2011" показаха, че са отворени за общуване с природата! Както се отнасяме към природата, така и тя ще се отнася с нас!Да помогнем на децата от ранна възраст да осъзнаят това.Да поставим началото, да засадим дърво!
up
369 гласа

1 "а" клас, НУ "Неделя Петкова" гр. Сопот

Децата от 1 "а" клас искат да спечелят, за да могат да направят своя град по-красив и по-зелен. Моля, подкрепете ги!
up
352 гласа

I Е клас, III ОУ Ангел Кънчев, гр. Варна

Защото имаме мечти, защото искаме да живеем в красива, зелена и чиста България! "Брезичките, усмихнати и млади, нагиздени със празнична премяна, изправени сред цветните ливади, посрещат радостни зора засмяна. Елхи и борове ги поздравяват, поклаща вятър нежните къдрици. Сред клоните им птици се надпяват, игликите усмихват се с очици."
up
750 гласа

Подготвителна група ЦДГ гр.Ветрен

За да засадим 1 000 000 дървета, да дишаме най-чистия въздух в света, да прилича нашата родина на китна градина!
up
314 гласа

12 ПГЕА СОФИЯ

да
up
248 гласа

ПГ "Сребърни звездички"/ЦДГ"Дружба-Първи юни"/гр. Пловдив

Тази година група "Сребърни звездички" е в детската градина за последна година. Наближава раздяла, а децата желаят да оставят след себе си следа - нещо трайно и добро. Какво по- добро от засаждането на едно дърво, което ще расте заедно с децата. По клоните му ще свиват гнезда птички, а може и катеричката, която всяка година ги навестява, да го хареса за дом. Всеки път, когато се връщат или минават по край детската градина, ще си спомнят за безгрижните дни прекарани на площадката. Надяват се дори под сенките му да играят техните деца. Моля, помогнете на "Сребърните звездички" да оставят трайна и добра следа след себе си!
up
722 гласа

ОДЗ "Ален мак", гр. Велико Търново

Ние сме малките природолюбители от ОДЗ "Ален мак", гр. Велико Търново. Обичаме природата и искаме да живеем здравословно, активно, в хармония с нея. Искаме нашата градинка да е един еко кът, където да се чувстваме щастливи.
up
409 гласа

Група " Слънчице" при ЦДГ 3 "Радост" гр. Свищов

В група "Слънчице" живеем, там растем, играем, пеем, ний природата обичаме и при нея често тичаме. Късно есен - във гората, да играем със листата, зиме пък, с шейните малки, правим весели пързалки. Пролетта, щом дойдат птичките, ний садим цветя в лехичките. Дойде лятото и ето, втурваме се към морето! Нашата мечта голяма, моята, на татко, мама, е да посадим гора за разходка и игра! Хайде, помогнете всички да направим дом за птички, подкрепете ни сега в тази весела ига!
up
932 гласа

ПЗГ"Добруджа"

Искаме да спечелим защото дърветата даряват живот на тази планета. Животът ни без тези акумулатори на енергия е немислим. Искаме да бъдем част от съществуването им, да им дадем живот и ние, както те ни дават. Да сме част от хората които се грижат за природата, за да я има и за поколенията след нас.
up
339 гласа

3-г клас.ОУ"Патриарх Евтимий"гр.Варна

Искаме да спечелим защото обичаме природата ,защото сме против безразборното изсичане на горите .Искаме един по-чист въздух и една по-красива и зелена БЪЛГАРИЯ.
up
507 гласа

9г ПГСАГ" Лубор Байер" , гр. Стара Загора

Искаме да спечелим защото желаем да засадим нови дръвчета по река Бедечка
up
909 гласа

ЕГ ,,Акад. Л. Стоянов" гр. Благоевград; 11-ти клас

Ние се грижим за дърветата в нашето училище! Дайте ни шанс да вдъхнем живот на обезлесените площи около нашия град!
up
457 гласа

Екоклуб "Детелини" / СОУ "Христо Ботев" / гр.Враца

Ние, природозащитниците от екоклуб "Детелини" с ръководител Гергана Комитска, искаме да спечелим, за да можем да продължим да допринасяме за това градът ни да стане едно още по-красиво, зелено и уютно място за живеене. Дворът на училището ни е едно много китно и приветливо място за отдих и игра не само на учениците и учителите, които учат и работят в него. Той е един "оазис" и за хората от квартала. Принос за това имаме и ние с множеството акции за засаждане на дървета, храсти и цветя. СОУ "Христо Ботев" Враца има и база 2, чиито двор има нужда от облагородяване. Ако спечелим 100 дървета, ние ще организираме засаждането им като истински празник, в който ще вземат участие и ученици от биологичните паралелки на училището, както и малките ни приятели от началния курс. За една част от дърветата ще поискаме от общината или държавното горско стопанство да определят подходящ терен, който има нужда от залесяване. Ще привлечем вниманието на обществеността, за да информираме хората за необходимостта от опазването и умножаването на зеленото ни богатство - дърветата. За да се гордеят с нас нашите родители и учители. За да се гордеят с нас един ден и нашите деца.
up
613 гласа

10 'г' клас, 91.НЕГ "Проф. Константин Гълъбов", град София

Винаги с най-голямо удоволствие и с огромен мерак организираме или участваме в различни доброволчески дейности заедно като клас. Много желаем да се включим в тази акция за засаждане на дръвче, защото повече от всичко обичаме българската природа. Искаме да се погрижим за нейната чистота, да съхраним красотата й и да възродим хармонията й, защото природата диша и живее както всеки един от нас. Засаждането на дръвче е първата стъпка към постигането на всичко това.
up
419 гласа

Димитровград

За да направим двора на градината още по-красив изпълнен със свежест и когато излезем с децата навън да усещаме полъха и аромата на малките нежни дръвчета, за които ще се грижим всеки ден.
up
281 гласа

ЦДГ Славейче Стара Загора 1 група

Бихме искали да спечелим, за да покажем на децата си колко е хубаво да направиш нещо красиво и полезно за природата и града, в който живеем. Дръвчетата ще растат с децата ни и заедно ще можем да им се радваме през следващите години. Успех на всички в начинанието!
up
776 гласа

5б,12 ОУ "Елисавета Багряна", Сливен

Искам да спечеля, защото за всички ни е важно да опазим нашата планета Земя, и защото ще е приятно да създадем уют в двора на училището ни!
up
363 гласа

ОУ "Св. Климент Охридски", гр. Кърджали

От 1993 година ОУ "Св. Климент Охридски", гр. Кърджали е член на европейската мрежа от училища, утвърждаващи здраве. Учим децата да обичат, пазят и ценят природата. През 2015 създадохме биоградинка в задния двор на училището и децата с огромно желание се включиха в инициативата. Тази година решихме да организираме кампания за озеленяване като всички ученици носят цветя за класните стаи, а в предния двор на училището всеки клас има алея-тревна площ и фиданки, за която да се грижи. За седмицата на гората в двора бяха засадени петнадесет обикновени ели, тридесет аризонски кипариса и две липи. Щастливи сме, че извършваме това залесяване в двора на нашето училище, защото и ние допринасяме Планетата Земя да става по-зелена и с радост се включваме в кампанията „КОГАТО СТАНЕМ 100 000 - ЩЕ ПОСАДИМ ГОРА 2016“!
up
294 гласа

І г клас на ІІ СОУ "Професор Никола Маринов" - гр. Търговище

Предоставяте ни възможността да изпълним едно от важните неща в живота на всеки човек - да посади дърво. Така всеки от нас ще помогне да опазим планетата ни чиста!
up
394 гласа

VIII А клас/ОУ "Панайот Волов"/Пловдив

Ние сме ученици от VIII А клас в ОУ „Панайот Волов“, гр. Пловдив. Училището е нашият втори дом. В края на тази учебна година ще се разделим с него. Желаем да дадем пример на по-малките как да се грижат за него като за свое. Дървото е символ на живота. Искаме да спечелим подарък 100 дървета, за да стане нашето училище още по-живо, по-красиво и по-уютно. Част от дърветата ще засадим в парк „Герена“ /близо до училището/, защото имаме нужда от чист въздух. Вярваме, че ще ни подкрепите!
up
285 гласа

ЦДГ,,Първи юни"-гр. Карлово

Нашата мисия е сътрудничеството между родителите и детската градина да служи на здравето, емоционалния комфорт и многостранното развитие на децата, като ги поставя в центъра на социалните и възпитателни взаимодействия. Ето защо детското заведение, съвместно със семействата на децата, има традиции в организирането на различни изяви, сред които тези с екологична насоченост заемат специално място. За съхраняване на екологичното равновесие на Земята децата трябва да се научат от малки. Ето защо ръководството на детската градина има огромно желание да спечели, за да организираме събитие ,,Да засадим дърво и да дадем живот на планетата" съвместно с родители и местната общност
up
1104 гласа

8 А клас, 37 СОУ "Райна Княгиня", район Люлин, гр. София

Нашето училище е на 92 години. На 22.04.2016 г. празнуваме патронен празник, който съвпада с още едно също така значимо събитие – Деня на Земята. В тази връзка по инициатива на Ученическия съвет на 37 СОУ „Райна Княгиня“, подкрепена от ръководството на училището, учителите и родителите, ще отбележи празника тази година малко по-необичайно – вместо с традиционния тържествен концерт с практически и творчески дейности, свързани с облагородяването и озеленяването на училищния ни двор, за да го превърнем в удобно и привлекателно място както за учебен труд, така и за отдих.
up
604 гласа

Център за демократично учене, София

Ние сме децата от Център за Демократично Учене в София. Основна ценност за нас е да сме близо до природата, да се грижим за нея и да се учим от нея. Това се случва постоянно – не само като част от заниманията ни по екология, човек и природа, градинарство или горски лагери, но като част от цялото ни ежедневие и живот – стараем се всяко наше действие да е с внимание, грижа и мисъл към природата. Обичаме гората и тя ни обича. Искаме да помогнем да има повече гора.
up
950 гласа

СОУ "ОТЕЦ ПАИСИЙ'' ГРАД КЪРДЖАЛИ

СОУ „Отец Паисий“ е най-старото училище в област Кърджали. В нашата образователна философия е залегнала идеята за опазване на природата и околната среда.В тази връзка ежегодно се стремим да обновяваме нашият природен парк. За целта засаждаме всяка година нови дръвчета, а за нашата 100-годишнина посадихме цяла гора от 100 дръвчета в един от градските паркове на Кърджали, парк „Простор“. Ученици от 1 до 12 класове се грижат за нашата горичка. Тъй като дървото е символ на чистия въздух, природата, спокойствието и живота, ние бихме желали да се включим активно в кампанията „КОГАТО СТАНЕМ 100 000 - ЩЕ ПОСАДИМ ГОРА 2016“, а защо не и да спечелим! Бихме желали да дадем живот на ДЪРВОТО - най-естествения природен климатик, който не само балансира температурата, но и пречиства въздуха, предпазва от ерозия и е дом на много животни.
up
443 гласа

7 клас СОУ " Любен Каравелов" Варна

Ние сме ученици от еко клуб " Зеленото в нас". Нашия клуб се информира и информира учениците от нашето училище, нашите родители и познати как да пазим и да не вредим на околната среда. Организираме различни акции по събиране на отпадъци. Например ежегодно се събират изхабени батерии като даваме две нови за четири изхабени батерии. Акцията се финансира от ръководството на училището ни. Участваме в различни конкурси и състезания на тема опазване на околната среда. Участвахме в засаждане на акациеви дръвчета в местност близо до Варна.
up
319 гласа

5Б клас IСОУ,,Свети Седмочисленици,, гр. Търговище

Да посадиш дърво - това означава да направиш нещо важно в своя живот. А да го виждаш после как расте - това е безценно.
up
508 гласа

I а клас, ОУ "Добри Чинтулов" - гр. Варна

Ние сме едно ято - весело ято деца. Ученици сме в най-хубавото варненско училище, в задружен клас,в който всички сме заедно - деца, учители, родители. "Нашият клас е добър. Децата са умни." - казва Ясенчо, дете от този клас. Ние много обичаме да играем сред природата. "Тя е много важна за нас и ще ни се отблагодари като ни дава чист въздух и красиви цветя." - казва Любенка. Правим си ТВОРИЛНИЦИ. "В тях ние изработваме зюмбюли, дървета, цветя." - споделя Ясенчо. Така развиваме идеите си и се учим да бъдем добри. А като печелим награди се радваме, защото знаем, че те са за НАШЕТО ГОЛЯМО УЧИЛИЩЕ. За дърветата Лени споделя: "За мен бъдещето е объркано. Защото някои лоши хора ги секат, а добрите хора ги посаждат." Искаме да засадим дръвчета, за ДА "ПОДРЕДИМ" БЪДЕЩЕТО на Лени и на ВСИЧКИ НАС !
up
569 гласа

СОУ "Бачо Киро" - гр. Павликени

Както казва Мечо Пух: "Колкото повече, толкова повече". Едно дете, един клас, едно училище, един град, една държава, 100 000, една по-красива, по-добра и по-чиста планета. Всички заедно можем да направим промяната, започвайки от засаждането на гора 2016.
up
460 гласа

ІІ "в" кл. ОУ "Йордан Йовков" гр.Варна

Здравейте и аплодисменти за великолепната инициатива.Казвам се Кремена Савова и съм начален учител на ІІ "в" кл. в ОУ "Йордан Йовков" гр.Варна. Класна съм на 20 прекрасни деца - умни,амбициозни,креативни и много слънчеви многознайковци ,които от първия им ден в училище водя сред природата.Уча ги да я пазят и съхранят за идните поколения.В класната ни стая отглеждаме цветя и събираме разделно отпадъците,за да опазим планетата Земя.Възпитам децата си в екологичен дух и щом видях рекламата Ви не се замислих изобщо,а веднага Ви пиша.Защо искам да спечелим ли? Защото децата ми ще са щастливи.Защото няма нищо по-хубаво от искрящи от щастие детски очи.Защото ще са горди,че са избрани измежду хиляди други.Защото ще затвърдя в тях чувството за отговорност, посаждайки и грижейки се за дръвчетата,които ще посадят благодарение на вашата инициатива.Защото ще ги мотивирам,че да останат в България все още си струва и има надежда за по-добро бъдеще.Защото ще бъда най-добрата Госпожа,а Вие хората дарили им щастие.Ето затова. А,сега Вие решете не си ли струва НИЕ да спечелим. ;) С надежда и шеговита чуденка дали ще бъдем избрани ,Ви желая успех на добрата инициатива. Г-жа.Кремена Савова
up
372 гласа

1 група"Детелина", ОДЗ№7 "Слънчо", град Пазарджик

Желаем да облагородим двора на детската градина и площадката ни за игра, за да стане още по-приветливо и красиво място!
up
303 гласа

ОДЗ ,,Боряна,,/гр.Пловдив

За да засадим още дървета в детската градина-заленина ,сянка,белите дробове....
up
286 гласа

ОДЗ №1" Приказен свят" гр.Септември

Искам да спечеля,защото обичам децата.Искам те да живеят в чиста околна среда,да се научат още от малки да опазват природата. Да им покажа как трябва да се грижат за нея,а не да я унищожават. Това може да се постигне още в детската градина. Нека заедно им покажем...
up
365 гласа

3.б клас ОУ"Св.св. Кирил и Методий" гр. Балчик

Учениците от 3.б клас при ОУ "Св. св. Кирил и Методий" гр. Балчик участваме в тази инициатива, защото искаме да сме в полза на планетата Земя. Със засаждането на дръвчета в двора на нашето училище смятаме, че ще направим природата и въздуха около нас по-чисти. С желание ще провеждаме уроци, пикници и забавления на открито сред дръвчетата засадени от нас. В часовете по Човек и природа вече се запознахме с растителния свят и се убедихме, че без него живота на нашата планета не би бил същият. Нека не забравяме, че горите са "белия дроб" на нашата Земя. Всеки човек в живота си трябва да засади по едно дръвче. Желанието ни да спечелим такава възможност е огромно! Моля, подкрепете ни и гласувайте за нас. С уважение: Д.Петрова
up
543 гласа

децата от ЦДГ "Здравец", град Попово, облост Търговище

В двора на детската градина са били засадени 10 тополи преди 40 години, още при откриването на детското заведение. За това време те пораснаха толкова много, че станаха опасни за децата и сградата. Бяхме свикнали с прохладните им сенки, със зеленините им клонки и листенца, с които изработвахме толкова красиви апликации и рисунки! Бяхме свикнали дори с досадните, както често ги определят, бели пухчета. Наложи се да се разделим с тях. Но както казват мъдрите хора: "Щом отрежеш старо и изсъхнало дърво - трябва да засадиш ново!" Това е желанието и на малчуганите от детска градина "Здравец"- Попово. Вярваме, че ще ни помогнете да го осъществим!
up
404 гласа

ЦДГ№181"РАДОСТ"

Откриваме красотата на природата с нашите разходки, претворяваме я в рисунки и апликации, показваме я в нашите изложби. Искаме да засадим декоративни дървета, храсти и растения в двора на детската градина. Обещаваме да бъдем добри стопани!
up
483 гласа

7a, I СОУ "Св. Седмочисленици", гр. Търговище

Ние сме ЕКО училище и искаме да подобрим природната картина!
up
451 гласа

НСОУ "София", град София

Една далекоизточна мъдрост ни е оставила следния завет: „Ако искаш една година благоденствие - засей зърно. Ако искаш 10 години благоденствие - посади дърво. Ако искаш 100 години благоденствие - възпитавай хора.“ Ние, в нашето училище, живеем с духа на тази мъдро послание, тъй като всекидневно сме с досег с природата – цялото ни училище е скътано сред природен пейзаж. Разполагаме с огромни зелени площи, голяма част от които са истински парк – с разнообразни видове дървета и храсти. Ние сме свикнали да играем сред дърветата през всички сезони на годината, да ги докосваме - и така възпитаваме у себе си умението да живеем в хармония и със себе си, и помежду си, и със света. Нашите дървета, оставени от предшествениците, стават все по-стари и по-мъдри... Време е точно ние да подмладим нашата гора с 1000 млади дръвчета. Защото, както казва една друга далекоизточна пословица: „Най-доброто време да засадиш дърво е преди 20 години. Следващият най-добър момент е днес.“ Тук и сега!
up
2625 гласа

6 в / СОУ "Христо Смирненски" / Стара Загора

Искам истинско дърво! По-добре да бъдат сто! В училищния двор ще си ги посадим, непрекъснато над тях ще бдим.
up
574 гласа

ОДЗ "Славейче "град Бургас -група "Делфинче"

Защото възпитаваме децата още от най -малки да обичат, и пазят Природата -днес ,утре ,всеки ден!
up
977 гласа

ОУ "Христо Ботев" с. Красново, общ. Хисаря

Да направим нашето училище още по-приятно място за учениците ни!
up
554 гласа

Трети "а"клас на Трето основно училище "П.Р.Славейков"-град Търговище

И 3 а клас иска да спечели своето дърво и да го засади в училищния двор.Ние сме средищно училище и имаме голям двор,но нямаме много дървета.
up
553 гласа

ЧДГ Растеж-София

В Growers/ЧДГ Растеж учим децата да обичат, уважават и пазят природата и животните. Заедно засаждаме и се грижим за цветята и зеленчуците на слънчевия ни двор и поливаме редовно стайните растения. Голяма гаст от заниманията по програмата провеждаме на открито и още от съвсем малки, дори преди да са се научили да говорят, нашите деца знаят, че отпадъците се изхвърлят само в кофата, че цветята се чувстват най-добре, когато са в почвата, а не във ваза, че къпините и доматите се берат чааак, когато узреят, затова трябва да имаме търпение. Не сме посаждали само дърво…засега и искаме да променим това обстоятелство. Редовно прескачаме за разходка сред дърветата в съвсем близката до нас Борисова градина и знаем как в горещите летни дни под гъстата сянка в гората е сто пъти по-приятно, отколкото във всяка стая с климатик. Знаем, че личният пример, който даваме е най-добрият начин да научим децата, така че искаме да опитаме да спечелим вашата чудесна награда и да им покажем, че с малко усилие можем да направим нещо наистина добро.
up
288 гласа

Втори "б" клас, СОУ "Цанко Церковски", град Полски Тръмбеш

С удоволствие ще се включим с целия клас в кампанията за засаждане на млади дръвчета. Преди Коледа участвахме в конкурс за изработване на картички от рециклирани материали. Така учениците дадоха пример за спасяване на дърветата и опазване на природните богатства.
up
799 гласа

Ученически съвет при СОУ "Димитър Благоев", гр. Свищов

Съвременната политика и приоритети са ориентирани към изграждане на магистрали, с цел подобряване пътната инфраструктура, застрояване на хотелски комплекси и атракциони в помощ развитието на туризма и други, които постепенно унищожават природата. Ученическият съвет е активен доброволчески клуб, който вярва, че наша задача е не само да съхраняваме това, което сме наследили и да поддържаме баланса в природата, но и да се стремим да създаваме по-добър свят за поколенията след нас. Вярваме, че дръвчетата ще донесат на града ни много свежа зеленина, прохладна сянка през горещите дни, уютен дом на пойни птички и добър пример за малките деца, които смятаме да въвлечем в засаждането.
up
1510 гласа

11б

Ние, учениците и учителите от СОУ "Васил Левски"- град Карлово вярваме, че екологичното и здравното образование трябва да заемат приоритетно място в българското училище днес. У младото поколение трябва да се развива ценностна система, която да доведе до отговорно поведение към околната среда и личното здраве. Ако заедно засадим дървета в двора на нашето училище ще създадем кът за отворени уроци и място, в което да провеждаме часове по здравно и гражданско образование, срещи и беседи свързани с опазването на околната среда, рециклирането, заседналия начин на живот сред подрастващите и същевременно да популяризираме природозащитни и здравни идеи.
up
982 гласа

СОУ "Иван Вазов" - гр. Вършец

Миналата година ураганен вятър изкорени множество дървета в "Слънчевата градина" - втория по големина боров парк в България (http://btvnovinite.bg/gallery/bulgaria/regionalni-novini/varshec-sled-uzhasa-na-uragana.html). Бихме искали да възстановим този забележителен парк в нашия град в пълния му блясък и грандиозност. И макар да разбираме, че това ще отнеме десетилетия, някой ден нашите ученици ще може с гордост да разказват на своите деца, как са помогнали за възстановяването на тази величествена гора, а защо не дори да помнят кое точно дърво за посадили те, а то е расло и остарявало заедно с тях. За целта са ни необходими колкото се може повече иглолистни дървета и поради тази причина Ви молим да ни подкрепите с Вашия глас.
up
1303 гласа

Група "Мечо Пух" ЦДГ "Чучулига" гр. Пловдив

Времето се затопли и в почивните дни деца, родители и учители от група "Мечо Пух" на ЦДГ "Чучулига" гр. Пловдив, участваха в почистването на тревните площи в детската градина, засаждането на трева, дръвчета, подрязването на храстите. Оформихме кът за засаждане на билки за деня на земята. Децата бяха много въодушевени и щастливи от свършеното. Ще се радваме да имат възможност да засадят още дръвчета в двора на градината или в близкия парк. Нека да научим децата да обичат природата.
up
411 гласа

ЦДГ "Изворче" село Генерал Тодоров

Дървото е белия дроб на Земята. Всеки в живота си трябва да засади поне едно дърво, което ще направи природата по-чиста.
up
385 гласа

8 а клас, СОУ "П.Р.Славейков", гр. Видин

Ние сме ученици от 8 а клас и се обучаваме по програма на Джуниър Ачийвмънт - "Предприемачество и бизнес". Искаме да спечелим и да засадим 100 дръвчета: - за да отбележим по нетрадиционен и запомнящ начин 90 годишния юбилей на нашето любимо училище; - за да допринесем за подобряването на екологията на нашият град; - за да участваме в съхраняването на нашата невероятна природа; - за да оставим трайна следа след нас; - за да сме добър пример за следващите поколения.
up
413 гласа

2 a I СОУ "Св. Седмочисленици " град Търговище

Това е една много хубава инициатива и ние учениците от 2 а клас я подкрепяме.Всеки в своя живот трябва да посади едно дърво. Моля да ни подкрепите, защото дървото е символ на живот! То е част от живата природа както и всички ние! Гласувайте!
up
584 гласа

3А група/91 ОДЗ гр.София

Здравейте, аз и моето дете искаме да спечелим дръвчетата за нашето детско здравно заведение,защото то има нужда от тях. Дърветата в двора са са крайно не достатъчни. Много бихме се радвали ако спечелим,и всички деца от градината излязат и посадят своето дърво.И тъй като двора на детската градина не е толкова голям за толкова много дървета,бихме ги разделили със съседното основно училище. Аз като родител много бих се радвала нашите деца,когато пораснат да си спомнят как са засадили тези дръвчета в квартала в които един ден ще живеят и техните деца! Снимката която ви изпращам е на нашата млада директора г-жа Кечева,която вече е положила основите на засаждането. С уважение Иван Ковачев/6г/ Марина Минчева/родител/
up
605 гласа

СОУ"Васил Левски" -град Троян

Ние сме група шестокласници, които носят в сърцата си много любов към природата и гората. Участваме в ИКД "Млад еколог" и живо се интересуваме от проблемите на заобикалящия ни животински и растителен свят. Чрез участието си във вашата кампания откриваме чудесна възможност да допринесем за запазването на горските масиви в нашия район, с което ще подпомогнем пряко и косвено както животните ,така и нас самите. Подкрепете ни в нашия устрем да порастнем отговорни и успешни хора ,със самочувствие ,че живеят и допринасят за опазването на хармоничен и съвършен свят....
up
406 гласа

7 клас ССУ с ДГ за ДУС 4проф.д-р.Денев" град София

Искаме да живеем в един приветлив и зелен град. Включвали сме се в кампании за засаждане на дръвчета на Витоша и това е наша кауза.
up
327 гласа

ІV клас, ОУ "Климент Охридски" с. Драганово, обл. Велико Търново

В началото на учебната година се запознахме с Глобалните цели за устойчиво развитие. Засаждайки дръвчета, ще имаме възможност да се включим на практика в превръщането на планетата ни в едно по-добро място за живот на всички хора.
up
557 гласа

XII ОУ "Елисавета Багряна" град Сливен

Дървото е символ на вечността. Не на тази студената и безжизнената , която лъха от камъка , а живата и възраждащата се. Да посадиш дърво – да поставиш начало на една малка вечност! Когато човек посади дърво, той не само помага на природата, но и оставя трайна следа след себе си. Ръководени от тези мисли, учители и ученици от 12 ОУ „ Елисавета Багряна „ - Сливен , с радост и ентусиазъм подкрепят инициативата "100 на 100 ДОБРО!" Искаме да спечелим, защото това е една прекрасна инициатива, защото обичаме живата природа и искаме да помогнем за нейното опазване!
up
532 гласа

ІV а клас І СОУ "Св. Седмочисленици" град Търговище

Обичаме природата, обичаме нашето училище.Бихме искали да променим училищния двор.Ще се грижим за дърветата!
up
781 гласа

I в клас I СОУ "Св.Седмочисленици" гр.Търговище

За да спечелим всички,за получим удовлетворението от това,че сме допринесли за по-чиста планета,това ще бъде нашата глътка въздух.
up
750 гласа

Проект "Училище на сцена"-Основно училище "Христо Ботев", град Стамболийски

Здравейте, Ние сме учениците от клуб "Училище на сцена" от ОУ"Христо Ботев"-град Стамболийски.Нашата мечта е не просто да спечелим 100 дръвчета, а 100 нови приятелчета.Защо "приятелчета"?За нас дърветата са не просто част от природата, която ни дава живот, те са част от нас и нашите семейства, нашият клас.Ние вече имаме малка градинка от няколко приятелчета-дръвчета и храсти, които на 22.03.2016 година засадихме заедно с нашите учителки и родители.Всяко от тях си има име-"Ива", "Боби", "Брези", "Гергана", "Роузи" и други.Те са наши приятели, те са част от нашите класове.Ние ги обсипваме не само с грижи, но и с обич.В междучасията си бъбрим и си споделяме интересни случки, а те ни слушат внимателно.Споделят ни, че много им липсваме, когато сме в час, но щом бие звънецът, ние се втурваме при тях.Прегръщаме ги, поливаме ги с вода и обич, галим ги с нежните си детски ръце.Мечтаем за деня, в който те ще раззеленеят своите корони, а ние , безгрижни и доволни, ще лежим под сянката им и ще планираме нашето бъдеще.Бъдеще, в което хората и дърветата са приятели, както и ние с Боби, Роузи, Ива, Гергана и Брези.
up
619 гласа

Първи ,,А" клас, ОУ ,,Иван Вазов", гр. Харманли

Искаме да спечелим, защото с пример най-лесно се възпитава. Идеята ни е родители и деца да озеленим училищния двор и да се грижим за дръвчетата. Това ще ни направи по-добри, по-отговорни, по-сплотени и по-критични към онези, които не създават, не пазят, а само рушат. Снимката не е случайна. Тя е от награждаването във връзка с Националното състезание ,,Аз, природата и светът", в който масово участвахме и 19 участника са с максимален брой точки.
up
715 гласа

V В клас I СОУ "Св. Седмочисленици"- гр. Търговище

за да направим добро
up
621 гласа

I а клас / I СОУ " Свети Седмочисленици" / гр. Търговище

Няма нищо по- хубаво от това децата да посадят дърво и по този начин да се научат да се грижат за природата и да я пазят!
up
717 гласа

4.Б клас l СОУ "Свети Седмочисленици", гр. Търговище

Ние учениците от 4.Б клас от l СОУ "Свети Седмочисленици" искаме да посадим дръвче и да поставим началото на една малка вечност - дело което трябва да направи всеки човек през живота си. Залесяването е важно за нас. Първо, то ни напомня за важността на природата и опазването на околната среда и второ, ще създадем един по-добър свят, един красив и чист град. Гласувайте за нас!
up
1353 гласа

Трети"А" клас - Начално училище"Св.св.Кирил и Методий" - гр.Разлог

Отечество любезно, как хубаво си ти! Как чудно се синее небето ти безкрайно! Как твоите картини меняват се омайно! При всеки поглед нови, по-нови красоти: тук весели долини, там планини гиганти, земята пълна с цвете, небето със брилянти... Отечество любезно, как хубаво си ти! Нама по-добра земя от нашата - българската! Ние, Трети"А" клас се включваме в инициативата, за да остане нашето отечество- нашият земен рай.Ние вярваме, ние можем, ние ще го направим!
up
476 гласа

12ОУ "Елисавета Багряна "

Съпричастни сме с екологичните проблеми за опазване на въздуха от замърсители. Дърветата са белите дробове на планетата ЗЕМЯ. Да се погрижим за тях ,за да продължим нашето съществуване.
up
327 гласа

3 клас I СОУ"Свети Седмочисленици" град Търговище

Тази учебна година с учениците от 3 клас работим по проекта "Природата през моите очи". Озеленяването на училищния двор ще бъде прекрасна възможност да разширим работата си в тази насока и да възпитаме учениците към труд и отговорност за опазване на околната среда. Ще спечелим играта, за да превърнем двора на училището в красив парк за отдих и игри. Искаме да дишаме чист въздух, за да живеят нашите деца здрави и щастливи.
up
1292 гласа

10 a клас Първо СОУ " Св. Седмочисленици" гр. Търговище

Искаме да засадим дръвчетата в двора на нашето училище и да подобрим качеството на живот. Ползите са както за околната среда , така и за цели поколения напред. Те ни даряват с красота , кислород и живот.
up
675 гласа

11 a клас

Защото сме еко-ученици и мислим за бъдещето на нашата планета:)
up
639 гласа

Детска танцова група "Изгрев" при НЧ "Възпитател-1915" с.Орловец, обл.В.Търново

Ние обичаме България и с нашите танци искаме да съхраним българското! А, за да стане това е нужно да пазим и обогатяваме и нашата природа. Помогнете ни да живеем щастливи в чиста и красива страна!
up
870 гласа

III а клас , 1 СОУ "Свети Седмочисленици" ,гр.Търговище

Искаме да спечелим,защото това е една прекрасна инициатива и ние искаме да сме част от нея.В днешно време ,когато поголовно се унищожават хиляди декари гори ,да се посадят толкова дръвчета е нещо страхотно.Добрият пример за другите също е от изключително значение.
up
856 гласа

ОДЗ"ЗНАМЕ НА МИРА" -БЕЛЕНЕ

Искаме да възпитаваме нашите деца в любов към родната природа и в нетърпимост към тези, които я увреждат. Да посадиш дърво означава да дадеш живот, да направиш света по-красив и добър!
up
333 гласа

Детска градина "Арабела", Видин

Детска градина работи по проекти, свързани с опазване на околната среда и грижа за растения, дървета и птици. Бихме искали да се включим в инициативата за да подкрепим нашата образователна работа с полезни за децата дейности. Бихме изсали да възпитаме малките деца в гражданско поведение - да не увреждат, да пазят и да се грижат за дърветата, като съществена част от заобикалящата ни естествена среда; да усвоят знания за гората и да формираме положително отношение към нея; да развиваме интерес към изучаване и необходимост от контакт с нея.
up
447 гласа

I А клас, ОУ "Проф. Димитър Димов", гр. Ловеч

Без растения не би могло да има живот на нашата планета. Растенията са основна част от живота ни. РАСТЕНИЯТА СА ЖИВОТ И КРАСОТА.  Те са източник на основната част от свободния кислород и са основен елемент на повечето екосистеми, особено на сушата.  Всички животни зависят от химичната енергия, натрупана във вид на органични съединения, която растенията добиват от слънчевата светлина чрез фотосинтеза. Тази енергия животните усвояват чрез метаболизма си.  Растителни продукти, като зърно, плодове и зеленчуци са основни елементи на диетата на хората и много видове растения се култивират от тях от хилядолетия.  Растенията се използват от хората и с декоративна цел, а до неотдавна те са били източникът на повечето лекарства.  КОЛКО ХУБАВО БИ БИЛО ДА СЕДНЕШ ПОД ДРЪВЧЕТО, НА КОЕТО САМ СИ ДАЛ ЖИВОТ, ЗА ДА НАРИСУВАШ РИСУНКАТА СИ, ДА ПРОЧЕТЕШ УРОКА СИ ИЛИ ПРОСТО ДА СИ ПОЧИНЕШ В МЕЖДУЧАСИЕТО И ДА СЕ НАСЛАДИШ НА КРАСОТАТА!!!
up
1114 гласа

I-a клас ОУ "Христо Смирненски" гр. Стамболийски обл. Пловдив

Здравейте! Ние сме още малки първокласници, но можем и знаем много. За краткия си ученически живот научихме, че от България по-красиво място на Земята няма, че по- прелестна природа от нашата не съществува. Но за да остане тя такава завинаги е нужно всеки от нас да я пази и съхранява. Затова желаем и ние да помогнем за това, засаждайки по едно дръвче, което надяваме се вие ще ни подарите. Дръвчетата ще посадим в двора на училището си, така то ще се превърне в чудесен малък зелен оазис, макар и след години. Дано спечелим, защото искаме да растем заедно, ние децата и те - дръвчетата! Поздрави от всички нас: I-a клас
up
879 гласа

2 б клас Трето основно училище "П.Р.Славейков" гр. Търговище

За да сме : "На зелено училище в нашето училище ! "
up
420 гласа

4 в клас, I СОУ "Свети Седмочисленици", град Търговище

Искаме да спечелим, за да можем и ние да засадим дръвчета в нашето училище. Ще се грижим за тях, ще растем заедно с тях. Искаме да можем да казваме: "Тези дървета сме ги посадили ние".
up
667 гласа

III ''ä"/ СОУ "Добри Чинтулов" / Бургас

По цялата земя, независимо от националност, раса или пол, хората са обединени от един и същи стремеж – стремежът към пълноценен живот. Връзката с природата, убедеността, че човек оставя нещо след себе си, даряването на живот и израстването – това са само частици от точно този живот. Да се засади дръвче – нещо толкова малко и просто, но съчетаващо всеки един от тези елементи. Наистина, дело, което човек трябва да направи през живота си… Искаме нашите ученици да изпълнят мисията си към природата!
up
473 гласа

II "б" клас от СОУ "Йордан Йовков", гр. Бургас

Засаждането на дръвче съчетава връзката с природата, убедеността, че човек оставя нещо след себе си, даряването на живот и израстването. То е само частица в борбата с климатичните промени и стремеж да направим обкръжението си малко по-зелено! Малките еколози от II "б" клас ще докажат, че са загрижени за природата и бъдещето, че ще станат още по-грижовни и отговорни. Бихме се радвали да спечелим дръвчетата, защото това ще ни донесе удовлетворение, щастие и ще ни научи на любов към природата! Дворът на училището ни може да се сдобие с еко кът, който да бъде приятно място за почивка на ученици и учители в междучасията, но едновременно с това и място за обучение, където учениците да провеждат занятия и да наблюдават промените в природата през сезоните. Моля, скъпи приятели, подкрепете ни!
up
1702 гласа

II "а" / НУ "Св. Паисий Хилендарски" / Банско

Желаем да спечелим, защото: - обичаме природата - имаме отговорно поведение относно опазването ѝ - с удоволствие прекарваме свободното си време в планината и се чувстваме одухотворени и пречистени там - искаме да дадем добър пример на другите ученици в училище - убедени сме, че човек в своя живот трябва да посади поне едно дърво - ще привлечем за нашата инициатива родителската общност и общината като наши партньори.
up
763 гласа

11 А, СОУ"Д-Р ПЕТЪР БЕРОН", ТОПОЛОВГРАД

ИСКАМЕ ДА СПЕЧЕЛИМ, ЗА ДА СЕ ВКЛЮЧИМ ВЪВ ВАШАТА ИНИЦИАТИВА. ИСКАМЕ ПО ТОЗИ НАЧИН ДА ПОМОГНЕМ НА НАШАТА КРАСИВА ПРИРОДА ДА СЕ ВЪЗРОДИ, ДА ВЪЗСТАНОВИМ БЕЛИТЕ ДРОБОВЕ НА НАШАТА ПЛАНЕТА.
up
272 гласа

8 ас1 клас ПГСАГ "Лубор Байер" Град Стара Загора

Искаме да възстановим дърветата, които са изсечени, за да бъдат произведени нашите учебници и тетрадки. Освен това можем да направим двора на нашето училище по-красив.
up
641 гласа

II „в“ клас, СОУ „Цанко Церковски“, гр. Полски Тръмбеш, обл. Велико Търново

Тази зима говорихме с децата в класа за идеята да засадим наше дърво, което ни да бъде верен приятел. Такъв, за когото ще се грижим, ще споделяме успехи, радости и грижи. Да му пеем и да го обичаме. Да бъде символ на нашата задружност и единство. Ще се радваме ако осъществим мечтата си с вашето съдействие. Благодарим за предоставената възможност! Желаем Ви здраве и успехи!
up
1085 гласа

ЦДГ"Слънце" град Чирпан

Ние, децата от ЦДГ "Слънце"град Чирпан обичаме природата и всяка година в седмицата на гората засаждаме дръвчета. Участваме в програмата "Учим за гората"и започнахме залесителната кампания, но не ни достигат дръвчета за огромния двор.Надяваме се с ваша помощ да засадим една млада гора, която да расте заедно с нас!
up
572 гласа

5 клас, 192 СОУ "Христо Ботев"

Искаме, защото можем! Можем, защото знаем какво искаме. Амбициозни сме и нашият клас желае училището ни да стане привлекателно място за всички. Гордеем се с прекрасната природа на Бистрица и мечтаем да станем Зелено училище. Да опазим природата на Витоша красива и жива! Да я има и за нашите деца!
up
542 гласа

ОУ "Христо Ботев", гр. Раковски

Всяка година учениците ни засаждат по няколко нови дръвчета от различен вид в училищния двор. Не е важно дали ще спечелим, по-важното е да опазим природата около нас чиста и да обогатим видовото разнообразие. Тази година ние посадихме шест нови вида - Източен зелен бор (Веймутов бор) Pinus strobus: Конски кестен - Aesculus hippocastanum; Явор (Червенолист) - Acer platanoides;Звездовидна магнолия - Magnolia stellata; Хималайски кедър (сребрист) - Cedrus deodora; Източен чинар - Platanus kerrii. С всяка изминала година училищния ни двор става все по-зелен и по-красив . А скоро ще цъфнат липите и розите, и тогава ароматът им ще влезе във всяка класна стая.
up
672 гласа

III A клас, СОУ "Свети Климент Охридски", град Ловеч

Когато децата извършват подобни дейности и ги преживяват, те разбират своето влияние върху природата и регулират действията си. Научават се да управляват поведението си. III А иска да почувства и преживее тази емоция, правейки нещо значимо! ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
up
2387 гласа

Основно училище "Генерал Карцов"- село Христо Даново,община Карлово

Със засаждането на 100 дръвчета от учениците в двора на училището ще продължи превръщането му в парк. В училищния двор се провеждат учебни часове на открито,занимания по интереси,игри и забавления. Ще се работи по екологичното възпитание на подрастващите за опазване на природата. Ще увеличим зелените площи в двора,който е с площ 4 дка,където в последните 3 години учениците и техните родители засаждат паркова растителност,за която се грижат целогодишно.
up
553 гласа

2 а клас, ХІІІ ОУ "Св. Паисий Хилендарски", град Стара Загора

Наскоро завърши основният ремонт на нашето училище. Върнахме се в класните си стаи, започнахме учебния процес. Децата играят на двора и кварталът отново се изпълни с весел смях, но ...в проекта не беше включено озеленяване. В задния двор има място за много дръвчета, които ще ни осигурят сянка и чудесни условия за игра на криеница!
up
452 гласа

IV-в клас "Познайници"/ОУ "Св. Св. Кирил и Методий"/ гр. Силистра

Обичаме живата природа и помагаме колкото можем за нейното опазване. Искаме да засадим дръвчета в двора на нашето училище, защото зеленината носи свежест, спокойствие и настроение. Ще растем заедно с дръвчетата, ще се грижим за тях, а те ще ни "даряват своята сянка" и по-чист въздух. Не само ние - сегашните ученици, ще се радваме и ще дишаме по-леко, но и по-малките, които ще дойдат в училище.
up
676 гласа

5б клас на СОУ "Васил Левски"- гр. Карлово

През 1910г., лятото, опустошително наводнение сполетява Карлово, което и до сега се помни. На следващата година, по препоръка на френския лесовъд Феликс Вожли, се открива секция за борба с ерозията в града (1911г.). Вдъхнови ни делото на нашия съгражданин лесовъд Никола Аджаров, който е участвал в борбата с ерозията по оголените склонове на Стара планина над Карлово от 1924 година. Искаме това да е нашият принос, за да запазим България зелена!
up
368 гласа

4 СОУ"Константин Петканов" Бургас

Искаме да направим нещо хубаво и полезно заедно. В клас много пъти сме разисквали екологични теми. Не сме безразлични към опазване чистотата на родния ни град и жилищния комплекс. Надяваме се, ако спечелим, да изживеем прекрасни, вълнуващи моменти, които ще останат незабравими за всички ни.
up
396 гласа

I а , СОУ "Райна Княгиня", гр. София

1. По случай патронен празник на училището на 22 април и нашата инициатива за облагородяване на училищния двор. 2. Да засадим дърво и оставим нещо важно след себе си. 3. Да се научим заедно да сбъдваме мечтите си. С уважение и поздрави: Кл. р-л Цветелина Цочкова и малките първолаци от първи "а".
up
374 гласа

Начално училище "Димитър Благоев" град Стара Загора

Децата са бъдещето на Земята! Няма бъдеще без Природа! Да подпомогнем природата и да станем малко по-добри Хора! Подкрепете ни!
up
2367 гласа

Оу''Кирил Христов'' пети в клас

Искаме да спечелим защото нашето училище се нуждае и искаме да спечелим к моля харесаите ни
up
326 гласа

СОУ "Христо Ботев", град Карнобат

Основният девиз на географската харта на света е: „Мисли глобално, а действай локално.“ Ние – учениците и учителите от СОУ „Христо Ботев“ град Карнобат, ВЯРВАМЕ, че с локални действия природата може да бъде спасена! ИСКАМЕ да го направим! Убедени сме, че заедно МОЖЕМ!
up
633 гласа

II клас СОУ "Васил Левски" гр. Хасково

Нека живеем зелено! В продължение на петнадесет години един от основните педагогически приоритети на СОУ „Васил Левски“ е приобщаване на учениците към опазване на природата. Чрез засаждането на нови дървета в двора на учебното заведение ще се разшири обхвата на дейностите, свързвани с опазване на природата, като се създаде от учениците екокът в двора на училището. По този начин ще се затвърдят у възпитаниците ни положително отношение и гражданска отговорност към околната среда чрез полагане на постоянни грижи за новозасадените растения.
up
600 гласа

11 б клас/ 23 СОУ "Фредерик Жолио - Кюри"

Ние сме клас от профил "Технологичен Предприемачество и бизнес". Развиваме учебни компании по програмата на "Джуниър Ачийвмънт България". За всички нас проблемът по опазване на околната среда и запазване на чиста природа е от съществено значение. Много бихме искали да живеем и учим, заобиколени от зелено пространство и да направим нашето училище привлекателно място за спорт, отдих и почивка в свободното време. От доста време обмисляме идея за създаване на зелена зона в училището, която да намали ефекта на сивия асфалт и бетон. Въпреки, че имаме добре поддържани зелени зони, никога не е достатъчна зеленината в големия град. Предметът на дейност на учебна компания "ВЕРДИ" ООД е производство и разпространение на иновативно, мултифункционално кошче за отпадъци. Чрез него целим да провокираме и изградим отговорно отношение сред обществото и нашите съученици към опазване на природата. С инициативата по засаждане на дръвчета бихме могли да увеличим ефекта от разпространение на нашата идея. От друга страна за нас ще бъде истинско приключение засаждането на 100 дръвчета, защото сме убедени, че така освен че ще се забавляваме и ще се сплотим по между си. Как по по-добър начин да укрепим нашия екип?
up
688 гласа

5 в V ОУ"Митьо Станев" гр. Стара Загора

Училището ни разполага с уникален вътрешен двор, който е приятно място за почивка на ученици и учители в междучасията, но едновременно с това и място за обучение, където учениците да провеждат занятия: да наблюдават промените в природата през сезоните за различните растителни видове; да полагат грижи и опознават различни растения, да уважават и оценяват собствения си труд и този на съучениците си.Част от учебните часове се провеждат на открито .Mного от темите от КОО „Природни науки“ V-VII клас са свързани с природата и връзката на човека с нея и тяхното преподаване изисква излизане извън класната стая. След засаждането на дърветата всички ученици ще бъдат включени в неговото поддържане с цел възпитаване на чувство за отговорност и любов към природата.
up
854 гласа

9 а, Първо СОУ "Свети Седмочисленици", Търговище

За една по - красива България
up
380 гласа

9б клас на СОУ "Христо Смирненски" - гр. Хисаря

Училището ни има голям и зелен двор, в който искаме да засадим още дървета. Така ще създадем подходяща среда, която освен екологична култура и любов към природата, ще формира у съучениците ни и качества като отговорност, трудолюбие, усет към естетичното, умения за работа в екип.
up
672 гласа

V"Д" клас ОУ"Д-р Петър Берон", гр.Ямбол

През 2015г. училището спечели ПРОЕКТ Национална кампания на МОСВ „За чиста околна среда” 2015 на тема „Обичам природата – и аз участвам”. Реализирането на проекта има възпитателен ефект с оглед развитие на екологичното мислене на учениците и нагласите им, свързани с опазването на околната среда. Екологичното образование и възпитание е важен момент в стратегията на нашето училище. С помощта на ученици, учители и родители се почистиха, озелениха и залесиха зелените площи в училищния двор. Наше желание е да продължим екологичното възпитание на учениците. Целта ни е да им покажем ,че ние сме част от тази природа и всяко наше действие против нея е действие, постъпка срещу самите нас сега, която ще се отрази и на тези след нас. Засаждайки дърво в двора на училището децата ще го пазят, грижат и обичат. Ще има възпитателен ефект с оглед развитие на екологичното им мислене и нагласите им, свързани с опазването на околната среда. Ще разберат,че те не са извън природата ,а са част от нейното многообразие.
up
281 гласа

5а клас, Четвърто основно училище "Иван Вазов", гр. Монтана

Ние знаем колко е важна чистата природа за човечеството. Непрекъснато четем и гледаме, че въздухът в големите градове е много замърсен и хората се разболяват, а децата не излизат от домовете си, за да играят на открито. Нашият град не е голям и въздухът в него все още е чист, но е много важно това да се запази и за в бъдеще. От часовете по човекът и природата знаем, че растенията са "белите дробове на планетата". Затова мислим, че през живота си човек трябва да засади не едно, а много дървета. Дворът на нашето училище е хубав и е заобиколен със стари, големи дървета. Има обаче места, където могат да се посадят още. Мечтата ни е да го направим ние, петокласниците, да се грижим за тях, докато сме в училището и да оставим послание на следващите ученици да пазят чистотата на природата.
up
385 гласа

108 СОУ "Николо Беловеждов", клуб "Eco Robots" - 6 клас

От началото на учебната 2015/2015 година в училището ни функционира клуб по роботика, спонсориран от Sap Lap България по инициатива на ФРГИ. Конструираме роботи с Лего конструктор и подготвяме проекти на тема "Да превърнем боклука в съкровище". Ще сме горди да сме част от инициативата "100 на 100 добро".
up
237 гласа

Природо-математическа гимназия "Екзарх Антим I"-гр. Видин

Учениците от ПМГ-Видин са изявени еколози и радетели на безценната природа в нашия край. Определено не са безразлични към масовото изсичане на дървета и спечелването на тази игра, за тях ще бъде истинско предизвикателство и ще им донесе много положителни емоции. Още повече в двора на училището има достатъчно място за още дървета, което ще подобри гледката сега, а и след години напред! Всички ние, учители и ученици ще се радваме да спечелим, защото ще спели и нашия град и цялата природа като цяло!
up
260 гласа

VI клас ОУ "Стою Шишков" гр.Смолян гр. Смолян

Дворното ни място е 6435кв. м.Внего има оформен разсадник за офика- основна храна на кафявата мечка по Проект „Устойчиво управление на вида кафява мечка и намаляване на причиняваните от нея щети върху селскостопанското имущество на територията на РИОСВ-Смолян“, който се осъществява с финансовата подкрепа на Eвропейския съюз чрез Оперативна програма „Околна среда 2007- 2013 г.” и държавния бюджет на Република България. Традиция за нашето училище на Деня на Земята да засаждаме по едно дърво.Живеейки в планината ние имаме изградена любов към природата. Желанието ни е да увеличим броя на дръвчетата, за които да полагаме грижи и след години нашите деца да се гордеят с това.
up
328 гласа

12 клас, ПГ по лекапромишленост и туризъм, гр. Казанлък

Училището разполага с прекрасен екопарк, за който спечелихме специална награда в националния конкурс "Дърво с корен" 2016г.. Традиция е в училището ежегодно да се засяват нови видове, защото се налага подновяване. Ще се радваме да обогатим нашата колекция от интересни растителни видове
up
266 гласа

ОУ"Св. Паисий Хилендарски", с. Бояново

Съвременният човек носи голяма отговорност за опазване на планетата Земя - неговия единствен дом. Децата могат да помагат според силите си.
up
263 гласа

4 КЛАС, ОУ "Г.С. РАКОВСКИ", С. ГОЛЯМО НОВО, ОБЩ. ТЪРГОВИЩЕ

Дървото е символ на живот! Смисълът на живота е да посадиш дърво, да създадеш дом, да отгледаш дете. Ние ще започнем със засаждането на дърво. Нашият клас е от 21 деца, всички от ромски произход. Много обичаме природата, разходките и игрите навън. Искаме пространството около нашето училище да бъде зелено и красиво. Искаме да създадем нов живот и чрез засаждането на нови дървета да възстановим поне малка част от изсечените. Когато посадим дръвчета, ние не само ще помогнем на себе си и на природата, но и ще оставим нещо зелено и красиво за бъдещите поколения.
up
491 гласа

3-а,НУ"Патриарх Евтимий", град Плевен

Човек трябва да засади в живота си поне едно дърво, за да остави диря след себе си!
up
279 гласа

ОУ,,Кирил Христов"Стара Загора

Всеки човек трябва да засади поне едно дърво, за да добие живота му смисъл!Знаем, че горите са белите дробове на планетата Земя. Горите са неделима съставна част от естествената околна среда и играят първостепенна роля в човешкото общество. Те имат ключова функция за биоразнообразието на Земята или на дадена страна. Бихме се радвали, ако спечелим дръвчетата, защото да посадиш дърво носи едновременно много емоции: удовлетворение, щастие... любов към природата!
up
472 гласа

3А,56 то СОУ,София

Искам нашият квартал да стане по зелен и красив.
up
232 гласа

1.б и 5.б клас 23 СОУ "Фредерик Жолио-Кюри", гр. София

Искаме да спечелим, защото разбираме колко е важно да се грижим за природата. Знаем, че горите са белите дробове на планетата Земя. Нашата класна ръководителка с бившите си ученици са посадили 300 фиданки в Княжевска борова гора и имат опит в засаждането на дръвчета. Те си имат горичка, а много бихме искали и ние, малките първокласници, да участваме в тази прекрасна инициатива. Ще е забавно с батковците и какичките от 5. б клас да посадим още една гора. Ще можем да правим излети заедно и да се срещаме на това място. След време, когато всеки поеме по своя път, ще разказваме на нашите деца, че сме не сме живяли напразно, защото сме посадили поне едно дърво в живота си. Така ще научим и тях да имат отношение към опазване на природата, към загриженост за мястото, на което живеят и стремеж да го правят по-красиво и приятно за живеене.
up
3272 гласа

1-ви "Г " клас ОУ " Климент Охридски" гр.Бургас

Всеки човек трябва да засади поне едно дърво, за да добие живота му смисъл! Гората е мост между поколенията! Тя е природен феномен, който винаги е имал и ще има първостепенно и непреходно значение за човека. Горите са неделима съставна част от естествената околна среда и играят първостепенна роля в човешкото общество. Те имат ключова функция за биоразнообразието на Земята или на дадена страна. Горите предлагат не само качествени природни ресурси, но и имат глобално, национално или регионално екологическо, икономическо, социално и културно значение. Ние сме първолаци и искаме да дадем смисъл на своя живот, да се научим да бъдем отговорни хора, грижейки се за нашите дървета! Искаме да бъдем полезни за България и за планетата Земя. Искаме да спечелим за да засадим своя гора в която ще разхождаме децата си, а защо не и внуците си и с гордост да им разказваме , че сме засадили тази гора за тях!
up
1163 гласа

V в клас / ОУ"Христо Ботев" гр.Исперих

Преподавам в училището по Човекът и природата и винаги се старая да създам навици у децата да опазват околната среда и да ги доближа до природата.Не веднъж сме говорили за състоянието й и за това,какво можем да направим, за да я опазим. Наближава седмицата на гората,деня на Земята, мисля,че това е хубав повод да посадим поне едно дърво с общи усилия и след това да се грижим за него.По този начин,докосвайки се до природата ще осмислят своето поведение към нея.
up
323 гласа

Iа, Iб, Iв, IIа, IIб, IIв, IIIа, IIIб, IVа, IVб, Va, Vб, VIa, VIб, VIIа, VIIб, VIII, IX, X, XIклас; СОУ "Отец Паисий", град Габрово

Здравейте, Искаме да спечелим, за да засадим тези дървета на мястото на изсечените в прекрасната местност Градище. Едно прекрасно място в близост до града, което "осиротя" след "санитарната" законна сеч. Ще се радваме, ако ни направите част от прекрасната ви инициатива!!!!!
up
378 гласа

Първи "а" клас, ОУ "Христо Смирненски", град Генерал Тошево

Пиша Ви от името на първокласниците. Искам да ги зарадвам, да им покажа ,че това,което говорим в класната стая може да бъде реалност. Децата обичат природата и знаят,че трябва да се грижим за нея и да я пазим,но ми се иска по този начин те да станат съпричастни към това добро дело. Като участници ще станат още по -по грижовни и отговорни.Това ще изиграе много важна роля във възпитанието и отношението към околната среда, екологията и защитата на природата. Ще запомнят този ден в който са засадили дръвче и са допринесли с нещо за опазването на нашата красива природа, за чистотата на въздуха и ще се чувстват граждани на нашата планета. Да участват в тази дейност е най-краткият път към възпитаване на хора ,които които винаги ще искат и ще се стараят да живеят в един по- красив, по- добър и по- чист свят. Нашата планета е нашият дом и е необходимо децата да го приемат като такъв и да продължат да го пазят. Знам, че ще видим щастливи детски усмивки, ще дадат пример на много хора- възрастни и деца. Децата ще запазят траен спомен и със сигурност ще имат желание винаги да полагат грижи за природата. С уважение: Диана Димитрова .
up
265 гласа

ОУ "Васил Левски", град Разград

ОУ "Васил Левски" - град Разград утвърждава целенасочена политика, насочена към възпитание за опазването на природата, устойчивия климат, ползите от възобновяемите енергии, чистата околна среда.
up
492 гласа

ОУ"Васил Левски"с.Маноле

За да ни е комфортно и приятно !
up
396 гласа

Пето основно училище "М.Станев"-гр.Стара Загора, 4 клас-ПИГ 4-2 /Полуинтернатна група/

Ръководител съм на ПИГ-4клас и на детска школа "Планинарче" към Туристическо дружество "Сърнена гора"-Стара Загора. Заедно с децата изучаваме основите на планинарството и правим пешеходни преходи, за да се любуваме на красотите на България.През м.октомври участвахме в залесителна акция и засадихме фиданки край х."Морулей", както и една брезичка. Осъзнаваме важността на залесителната дейност. Ако спечелим бихме залесили двора на нашето училище, в който има много свободна площ или друго място в нашия град. Ще се грижим и пазим с любов дръвчетата! Благодарим Ви за възможността да участваме във вашата инициатива!
up
430 гласа

Професионална гимназия по хранително-вкусови и химични технологии град Дупница

За да бъде красиво училището ни. За да живеем и учим в здравословна околна среда. За да бъдем полезни за обществото. За да докажем, че сме отговорни към природата и бъдещето. За да запретнем ръкави и прогоним пролетната умора. За да се почувстваме значими. За да се харесаме на момичетата от съседния клас.
up
279 гласа

6 клас, ОУ "Св.Св.Кирил и Методий", с. Езерово, общ. Белослав

Искаме да спечелим, за да засадим дърво. Въздухът ще бъде по-чист. Ще се грижим за дръвчето. И така нашият парк в училище ще стане още по-красив!
up
404 гласа

ПГО "Станка николица Спасо-Еленина" гр. Разград

Красотата ще спаси света! Ние искаме да осигурим чиста околна среда и свеж въздух за нас и всички хора от квартала, където се намира нашата гимназия като засеем дървета, които не само ще облагородят района, но и ще допринесат за регулиране на замърсяванията в атмосферата.
up
352 гласа

11В / Професионална гимназия по механоелектротехника / гр. Плевен

Класът ми е един прекрасен микс от 23 принца и 1 принцеса :) Младежите са сърцати и се втурват в различни благотворителни инициативи с голямо желание. Деца на тежкото ни съвремие (с родители в чужбина, отглеждани от баби и дядовци; от разделени семейства; или, най-тежкото, загубили родител) те са изключително добри, сърдечни, винаги готови да помогнат. Бих била щастлива да сме сред 100-тината късметлии във вашата игра. Участвам без знанието на децата си, с надеждата да им направя един прекрасен подарък за края на учебната година. Училището ни има чудесен поддържан двор, с цветни лехи. А засаждането на млади дръвчета би го превърнало в малък парк - място за отдих на ученици и учители.
up
287 гласа

10 клас СОУ ''Христо Ботев'' - Ивайловград

СОУ '' Христо Ботев'' е малко училище, в което учат умни и амбициозни деца. Имаме клуб по Екология, но училището няма голяма финансова възможност, за да осигурява дръвчета или други материали. Тази пречка не ни спира, за да проявяваме различни инициативи и отбелязваме почти всеки важен ден от екологичния календар, по един или друг начин. Опознаваме околностите на Ивайловград, организираме мероприятия, в които се включват други деца от училището. За деня на влажните зони направихме презентация в която бяха включени снимки от места в Ивайловградска община, които са включени във влажните зони. За деня на водата - 22 март изработихме макет на язовир Ивайловград от използвани материали. Бихме се радвали, ако спечелим дръвчетата, защото да посадиш дърво носи едновременно много емоции: удовлетворение, щастие... любов към природата! :)
up
433 гласа

VІа клас, ОУ "Св. Климент Охридски", кв. Рудник, гр. Бургас

Обичаме природата. Искаме дворът на нашето училище да стане по-красив, въздухът по-чист. Приятно е да правим полезни неща, да участваме в създаването на живота и красотата.
up
328 гласа

Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия "Проф. арх. Стефан Стефанов" - Монтана

Народът си го е казал: „Ако си засадил поне едно дърво, животът ти не е минал напразно“!
up
474 гласа

СОУ "Константин Петканов" - Бургас

За да засадя повече дръвчета в двора на моето училище или в комплекса. Да стане моят двор, моята улица, моят комплекс по- красив, по-зелен, по-чист, по-подреден. за да могат и моите деца и моите внуци да се радват на чистия въздух.
up
330 гласа

Пловдив, Професионална гимназия по транспорт "Гоце Делчев"

Да освежим парка в училището и да приучим младежите към грижа за околната среда.
up
291 гласа

Дом за деца лишени от родителски грижи "Асен Златаров"/Враца

Искаме да спечелим защото децата много се зарадваха, когато засадихме две овощни дървета в двора на дома миналата неделя. Мисля, че това ще бъде много съзидателно за децата да посадят 100 дръвчета - да се научат как се засажда, да научат за видовете дръвчета. Много е важно екологичното образование, а децата в домовете са доизвестна степен лишени от него. ЗАтова смятам, че ще е изключително полезно те да участват в тази инициатива. Освен това са много добри деца - миналата година им организирахме едно пътуване до Реинтродукционния център за белоглав лешояд в с. Долно Озирово и това беше първата им среща с българската природозащита. Моля с ваша помощ да осъществим втората. На снимката е детето от дома на име Виктор в момент, когато полива ябълката, която засяхме в двора на дома.
up
350 гласа

ОУ " Димитър Благоев" - гр. Велико Търново

ОУ "Димитър Благоев" е единственото училище на територията на град Велико Търново, в което за шеста поредна година се провеждат есенен и пролетен екодни. Щастливи сме, че имаме подкрепата на родителската общност и РИОСВ, както и възможността да споделяме идеи и опит. Ние сме в центъра на града, но ако спечелим, ще организираме съвместна акция с община Велико Търново и ще залесим нуждаеща се от това местност. За нас ще е удоволствие, за останалите хора - ще е още едно добро дело.
up
343 гласа

VIII клас, ОУ "Неофит Рилски", Велинград

1.Имаме 2 дка дворна площ , в които могат да бъдат засадени дървета. 2. В близост до училището има паркове, в които бяха отрязани голям брой изсъхнали дървета и трябва да се подновят. 3. По тротоарите на улицата пред училището има оставени места за нови фиданки.
up
244 гласа

ОУ " Димитър Благоев" - гр. Велико Търново

ОУ "Димитър Благоев" е единственото училище на територията на град Велико Търново, в което за шеста поредна година се провеждат есенен и пролетен екодни. Щастливи сме, че имаме подкрепата на родителската общност и РИОСВ, както и възможността да споделяме идеи и опит. Ние сме в центъра на града, но ако спечелим, ще организираме съвместна акция с община Велико Търново и ще залесим нуждаеща се от това местност. За нас ще е удоволствие, за останалите хора - ще е още едно добро дело.
up
272 гласа

12 клас, Професионална гимназия по икономика "Тодор Влайков" гр.Клисура

Искаме да спечелим, защото по традиция при завършването на всеки випуск в гимназията се засажда по едно дръвче в двора на училището. Освен това имаме специалност "Горско стопанство и дърводобив", в която учениците се грижат за природата и с радост всеки ученик ще посади дръвче, съвместно с Държавното горско стопанство в гр.Клисура
up
361 гласа

12 "в" клас "Професионална гимназия по електротехника и електроника" гр.Пловдив

Здравейте! Ние сме дванайсетокласници завършващи образованието си. И вярваме, че всяко пътуване започва с малка крачка в правилната посока. С посаждането на тези фиданки ще изкажем благодарност към нашите учители, защото заслужават нашите благодарности всеки ден за всичко, което правят. Това ще е нашата малка крачка в правилната посока ! Пожелаваме успех на всички участници!
up
276 гласа

10 клас Професионална Гимназия по селско стопанство с. Ситово

Здравейте, пиша Ви от името на 10 клас, защо искаме да спечелим - училището и общежитието имат големи дворни места който може да се облагороди . Ние можем да оставим голямо богатство за идващите след нас поколения. Това не може да се замени с нищо на света. Благодаря Ви!
up
298 гласа

2a клас, 98НУ Св.Св.Кирил и Методий, кв.Илиянци, гр.София

Здравейте, Пиша Ви от името на 2а клас, аз съм родител на второкласник сега, догодина на първокласник в същото училище. Училището е начално, до 4 клас, малко и много симпатично! Две причини да кандидатсваме за 100 дръвчета! 1.Тази година довършват новия физкултурен салон (училището на практика никога не е имало такъв!) и може да се засадят дръвчета в двора след завършване на строежа. 2. В близост до училището има парк(че), който може да се облагороди, но може и да се запита кмета кой парцел би било интересно за тях да засадим с нови дръвчета. При двата случая най-доброто ще се случи, а именно нашите деца да засадят със собствените си ръце горичка. Която да порастне заедно с тях и след време да показват на техните деца, и заедно с тях да засадят нова горичка и така поколение след поколение.. Благодаря Ви! Иван Манахилов
up
398 гласа

Подготвителна група Г/ 145 ОУ"Симеон Радев"/ град София

Здравейте, от името на целия клас - искаме да спечелим, защото с тази прекрасна инициатива, печели не само цялото училище, а още хиляди ученици, които ще се радват на красивата градина и по-чистия въздух дълги години. Знаете, че в София колите са най-голям брой и несъмнено има огромна нужда от пречистване на въздуха. По-важното е, че ще виждаме как пред очите ни от една малка и крехка фиданка, ще порастне голямо и стабилно дърво. Което напълно съответства с нашето положение в момента. Ние сме само Подготвителна група в училище, най-малките. Но докато си тръгнем след седем години - вече ще завещаем здрави и пораснали дървета. Ще се грижим най-дълго време за новопосадените ни приятели. В училището имаме много голям двор, който може да побере повече от 100дръвчета. Желаем успех на всички участници.
up
443 гласа

3 клас ОУ" Св. Св. Кирил и Методий" гр.Ахтопол

Защото напразно е живял човек, ако не е посадил поне едно дърво в живота си!
up
1446 гласа

84 ОДЗ Детелина, Овча купел, София

Искаме да спечелим защото обичаме гората. Ние, малките, СЪЗДАВАМЕ традициите и ПАЗИМ природата, МОЖЕМ да се грижим да всяко стръкче в градината за да има сянка за отдих в панелните комплекси.
up
364 гласа

2б 26СОУ София

За да помогнем на света.
up
292 гласа

100 на 100 ДОБРО!

Защото вярвам, искам и мога!
up
423 гласа