Дават до 5000 лв. за зелени проекти по програма „Зелена София“

До 5000 лева за зелени проекти осигурява тазгодишното издание на програма „Зелена София“. Условието е проектите а се реализират върху земя, която е общинска собственост. Средствата се осифуряват безвъзмездно под формата на градински материали и инструменти.

Програма „Зелена София“ цели подобряване на състоянието на зелените площи и парковете, които са на територията на общината, и да насърчи гражданското участие в благоустрояването и поддържането на зелените пространства на града. В нея могат да участват сдружения на етажни собствености, регистрирани по закона за етажната собственост, и юридически лица с нестопанска цел.

За площи с размер до 500 кв. м. се осигурява финансиране до 2000 лв. За площи до 1000 кв. м. бюджетът е до 3000 лв. За проекти, които обхващат до 3000 кв. м. бюджетът е до 4000 лв. Още по-големи територии, с площ над 3000 квадратни метра, се финансират с до 5000 лева.

Процедурата предвижда дирктно безвъзмездно предоставяне на материали за реализацията на проектите.

За формирането на бюджет инициаторите на проектите могат да използват списък на материалите и оборудването, което се предоставя тази година, със съответните цени. Преките разходи включват растителен материал (разсад, луковици, семена), външна мебел – пейки, перголи, беседки, декортивни камъни, огради, бордюри, плочки и др. непреките разходи включват инструменти за поддръжка – гребла, лопати, мотики, ножици, косачки, храсторези, тримери.

Заявления се приемат до 29 май 2017 г. Всички подробности за програмата и всички необходими документи са достъпни на страницата на „Зелена София“ 2017.

Сподели публикацията