И Google се включи в засаждането на 1 милион дървета в България

Интернет гигантът Google реши да помогне за засаждането на един милион дървета в България. По-точно – хората в него. Това не е демонстрационен акт на „политиците“ в голямата уеб-компания – нейните топ-шефове – а решение на онези, които всеки ден създават, пресъздават и развиват Google: нейните служители.

През ноември и декември 2018 г. над 70 души, работещи в Google, решиха да подкрепят най-голямата доброволческа инициатива за засаждане на дървета в България –  Гората.бг -Когато станем 100 000 ще посадим гора. Те избраха да подпомогнат каузата пряко – чрез своите дарения, изпратени посредством платформата Benevity.com.

Сумата на даренията от служителите на Google е точно 8273.48 долара, което прави над 14 000 лв. Тя ще позволи тази година Гората.бг да засади още повече млади дръвчета из цялата страна. И ако до момента с помощта на работливите ръце на хиляди български доброволци сме засадили над 400 000 фиданки, то сега сме уверени, че през пролетта на 2019 година ще прескочим символичната “граница” от половин милион дръвчета!

Още по-важен обаче е фактът, че дарените над 14 000 лева идват от десетки будни млади хора точно от света на високите технологии! С широтата на кръгозора на част от екипа на най-голямата онлайн компания в света, те са счели за най-важна кауза именно гората на България. Не някоя фантастична електронна джаджа с изкуствен разум, не някой модерен летящ квадрокоптер, а точно Гората!

„Изключително сме благодарни и за нас това е голямо признание, защото служителите на Google са избрали да подкрепят нашата инициатива пред стотици други,” каза Никола Рахнев, създател на Гората.бг и неин главен двигател. “С дарените средства ще засадим над 25 000 нови дървета в България още през тази година. Така ще се доближим до нашата цел да засадим 1 000 000 дървета до края на 2020 г.“

Благодарение на подкрепата на дарителите от Google, пожелали да останат анонимни, тази пролет ще стартира серия акции за залесяване из цялата страна. Ще дарим над 100 000 фиданки на над 50 общини в България. Най-малко 8 пъти ще сберем доброволци, за да залесяваме заедно. За първи път ще раздадем над 50 000 фиданки за медоносни дървета на българските пчелари, за да подкрепим опазването на пчелната популация в България.

Очаквайте датите на събитията ни в сайта и във Fcebook страницата ни! Започваме още на 23.03.19 г. – в гр. Перник.

Сподели публикацията