Любител на босото бягане изрева в социалните мрежи заради жълъдите по тротоарите в Минеаполис

Любител на босото бягане се оплака шумно из социалните мрежи заради жълъдите, нападали по тротоарите из щатския град Минеаполис. Ерик Къртис, участник във Facebook група, посветена на местния живот в Минеаполис, разбуни духовете сред съгражданите си с изявлението, че нападалите жълъди са го наранили по време на тренировка и, ако хората не вземат да изметат зрънцата от тротоарите си, ще пусне жалба в общината.

„Тротоарите са замърсени с жълъди. Като трениращ босо бягане, това прави тренировките ми изключително трудни,“ написа Къртис в групата. „Не съм сигурен колко от вас са стъпвали боси върху жълъди, но трябва да знаете, че е доста болезнено!“ По-нататък постът гласеше, че това е само добронамерено напомняне хората да почистят около домовете си. Къртис написа и, че ако никой не направи нищо по въпроса, ще бъде принуден да изпрати жалба в кметството.

Публикацията предизвика бурни реакции. Мнозина се възмутиха от поста на Къртис, а някои решиха да го защитят.

В крайна сметка се оказа, че Къртис не е никакъв „активно трениращ босо бягане“, а публикацията е фалшива новина. Тя обаче предизвика наистина бурни реакции сред жителите на града. Почти никой не осана безучастен към темата за нападалите жълъди. Сега всички в групата споделят публикации за дъбовите плодчета. Мнозина ги снимат и публикуват фотографиите си, а някои дори са снимали татуировките си с вид на жълъди.

Случайно или нарочно Ерик Къртис, който всъщност е студент в Университета в Минеаполис, провокира хората да се замислят за стойността на жълъдите, които се сипят от дърветата и най-често биват стъпкани. И, като че ли, младежът сплоти местната общност: оказа се, че сегиз-тогиз някои членове на FB групата организират вечерни сбирки, на които хората прекарват приятно и споделят любовта си към жълъдите.

Сподели публикацията