Пожар пламна в леса, вдъхновил 100-акровата гора в „Мечо Пух“

Гората Ашдаун – същата, която е вдъхновила представата за 100-акровата гора в „Мечо Пух“, гори. Пожарът бушува от неделя насам. Около 50 акра вече са унищожени, по данни от понеделник вечер.

Гората се намира в графството Съсекс в Англия. Говорител на противопожарната служба съобщи за BBC News, че храстите в гората са „много сухи …., въпреки последните дъждове, и огънят се разпростира доста бързо“.

Следователите не вярват, че пожарът е запален заложен. За съжаление обаче той е унищожил немалко птичи яйца и гнезда, заяви горският рейнджър Крис Сътън пред BBC News. Влечугите като например гущерите не биха могли да бягат достатъчно бързо, за да се спасят от огъня, и навярно също са пострадали доста, според Сътън. “Големите животни като лисици и елени биха могли да избягат много бързо от района”.

Той и колегите му са на мнение, че в рамките на четири седмици след окончателното потушаване на пожара отново ще има изобилна трева, а „след шест месеца най-вероятно няма да можете да познаете, че тук се горяло твърде много”.

Сподели публикацията