С “Да изчистим България заeдно“ вече и ще садим гора

Заедно с почистването на боклуци из цялата страна радетелите за чиста природа у нас ще могат и да засадят дървета с цел спасяване и възобновяване на българските гори – като част от инициативата на bTV “Да изчистим България заедно“. Тази есен тя ще се проведе на 14 септември. Новината съобщиха bTV и Гората.БГ на специална церемония, където медията награди гражданската инициатива за залесяване като един от партньорите си в добродетелното си начинание. Над 400 хиляди души са се включили в последното издание на инициативата на bTV за прочистване на градове, паркове, планини, речни корита, природни паркове, крайбрежия и други замърсени зони у нас, посочи bTV. 

Кампанията се провежда вече девета поредна година. Догодина тя ще има своеобразен малък юбилей. Закономерно начинанието се разраства и все повече се превръща в нещо повече от общонационална акция за почистване. Общността на активните граждани вече се стреми не просто да изчисти, а да направи обкръжаващата ни среда по-хубава, по-красива, по-зелена, по-приятна за живеене, обясни Мария Лазарова, мениджър на социалните проекти на bTV Media Group. По тази причина партньори на кампанията са граждански инициативи за залесяване, за подновяване на детски площадки и др. 

Един от аспектите на разширяването на инициативата тази есен ще е засаждането на дървета заедно с Гората.БГ. До този момент вече сме посадили над 600 хилди дървета из цяла България и наесен ще продължим, за да подпомогнем горите на родината, сподели Никола Рахнев, създател и ръководител на Гората.БГ. Амбицията на проекта е до 2020 година в страната да бъдат засадени 1 милион нови дървета. Огромен принос за това имат доброволците из цяла България, които с ентусиазъм, усмивка и добро настроение всяка пролет и есен засаждат хиляди фиданки. По този начин те създават нови гори, възстановяват ерозирали земи и опожарени масиви, рекултивират съсипани земи.

На снимката: Никола Рахнев, основател и ръководител на гражданската инициатива Гората.БГ, с партньорско отличие от bTV Media Group

Сподели публикацията