Хиляди медоносни дръвчета пътуват към пчеларите из цяла България с помощта на DHL Еxpress

90 000 медоносни дръвчета ще потеглят с DHL Express към пчелари от цяла България тази пролет в рамките на първата кампания на Гората.бг за осигуряване на медоносна растителност в подкрепа на пчелната популация у нас. Първите фиданки ще тръгнат на 20 март. Очаква се последните доставки да приключат около 7 април. Така пчеларите от цялата страна ще имат време да засадят дръвчетата в разгара на пролетта.

При добро време и умерена грижа може да се очаква висок процент на прихващане на фиданките, така че скоро дръвчетата ще могат да зарадват пчелите със своите цветове, богати на нектар и прашец.
Като една от социално отговорните компании в България DHL Express пое ангажимент да подкрепи опазването на пчелната популация у нас, като достави безплатно медоносните дръвчета за българските пчелари. Българският екип на фирмата с готовност се зае с всички над 500 заявки. Компанията има глобален ангажимент да прилага това, което умее да прави най-добре – да транспортира бързо и навременно – в помощ на различни социални и екологични инициативи, включително и при управление на доставки при природни бедствия по целия свят.

В рамките на 4-5 години засадените дръвчета, които сега потеглят към адреси из цяла България, ще оформят красиви медодайни горички около пчелините.

Всички пчелари, пчеларски организации, кооперативи и временни обединения у нас, заявили по над 500 дръвчета, ще получат доставката си на посочения от тях адрес. През следващите дни пчеларите ще получат електронни писма с информация кога и как точно ще получат своите фиданки. Затова е желателно да следят електронната си поща своевременно.

Сподели публикацията