СНИМКИ

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Днес стотици доброволци даваме своята ПОДКРЕПА ЗА ПОСТРАДАЛИТЕ ОТ НАВОДНЕНИЯТА - РАЗЧИСТВАНЕ В С.БОГДАН И С.КАРАВЕЛОВО! 🇧🇬
10:30 ч. в с. КАРАВЕЛОВО, на входовете ще Ви насочат, носете си гумени ботуши, ако имате, дрехи и храна за Вас!
Има нужда от още стотици ХОРА - елате!❤🇧🇬
БЪРЗАМ ДА БЛАГОДАРЯ И ДА ДАМ НАДЕЖДА НА ХОРАТА!
🇧🇬 Първо искам да кажа на всички пострадали, не сте сами, дори държавата да я няма, ние, Хората сме до Вас ❤, всеки ден и ще е така, докато си стъпите на краката!
💪 Благодаря на хилядите дарители, с които заедно направихме чудото възможно, благодаря и на стотиците доброволци на терен - България е Велика, а ние сътворихме огромно чудо от Човещина!
✅ И в резултат Гората.бг ще дари на стотици къщи и хиляди Хора в наводнените села:
1⃣ 300 нови единични легла;
2⃣ 300 матрака;
3⃣ 300 маси;
4⃣ 600 стола;
5⃣ 150 нови хладилника;
6⃣ 150 нови готварски печки с котлони;
7⃣ Покъщнина от различни видове;
8⃣ Други мебели и техника;
9⃣ Различни необходими стоки си услуги; 
🔟 Над 5000 часа доброволчески труд!
1⃣ 1⃣ Строителни материали, подови настилки и др.
💪Отделно вече сме дарили спешните - 570 лопати, 1200 кофи, 2560 чифта ръкавици, 500 чифта гумени ботуши, 63 строителни колички, вода, храна, наем на машини (десетки машинодни) и др.
👉 Определили сме тези дарения като най-приоритетни след разговори с хора, местни кметове, доброволци и дори експерти, като сме внимавали да не ги дублираме с друга организация.
💡 Събота и неделя на поредните ни събитията за доброволен труд: ПОДКРЕПА ЗА ПОСТРАДАЛИТЕ ОТ НАВОДНЕНИЯТА - РАЗЧИСТВАНЕ В С.БОГДАН И С.КАРАВЕЛОВО, докато стотици хора ринат калта, ще обходя колкото мога повече къщи в засегнатите села, заедно с чисти Хора от местната общност и съдействие от кметовете на селата, за да може справедливо да решим как да разпределим даренията по села и дори евентуално на ниво къщи.
💚 Искаме всичко, което е от Хората да отиде директно за Хората, които се нуждаят и то когато се нуждаят, още от следващата седмица започваме доставките и ще действаме бързо - хора спят по земята, нямат хладилник, имат храна, но не могат да я сготвят...нямат маса, дори стол.
❤🇧🇬 За под 5 дни събрахме невероятните над 130 000 лв., представяте ли си, това е изключителна СЪПРИЧАСТНОСТ! 
🔝 И ще ги използваме ефективно, постигаме цени от 10 лв. за стол, 7.70 лв. за качествени ботуши, здрави строителни кофи по 1.55 лв., а тепърва ще чуете за невероятно ниските ни цени за печки, хладилници и др. Всяка стотинка се харчи разумно, защото цял живот се занимавам с търговия на едро и дребно, защото имам висок личен морал и защото съм от Габрово :) !
✍️Действам с план за събрани 160 000 лв. разходи, ако не ги съберем - от мен ще е горницата, ако съберем повече, ще увеличим бройките на даренията.
🤍💚❤ Можете да дарите и средства:
с ОСНОВАНИЕ: ЗА ПОСТРАДАЛИТЕ
✔ Банков път: IBAN: BG74RZBB91551011840078 Титуляр: Фондация „Гората.бг“
✔ С банкова карта, или с PayPal от тук: https://www.paypal.com/donate/?hosted_button_id=XG7WMCH88NJ7W&fbclid=IwAR0ZaSJEq8iZnMfd0nL4ERG_IO99pwgaXf2PPDeccmsp7x5oHZYQhC2dZrg
✔ Ако производител/търговец/вносител иска да дари стоки, ще се радваме да се свърже с нас!
✔ Очакваме да се договорим с куриери за безплатен транспорт и на Вашите дарения от мебели, техника и др., които ще се постараем да организираме по лесен и смислен начин.
📷 Снимката е от деня на Съединението, на нея съм сериозен, защото болката на Хората e нещо, което не можем да изринем като калта, тя разплаква, а неадекватността на държавата ме направи ядосан, разочарован и още по-тъжен. 
И все пак накрая доброто ще победи, а доброто това сте Вие - ХОРАТА! 🇧🇬
Nikola Rahnev, 
Създател на Гората.бг
#ГоратаБГ
#ЗаПострадалите
#ПраветеДобро
#39Добрини - ден 23, 24, 25, 26
П.П. Огромни благодарности за www.matraci.bg, които за пореден път даряват, този път над 300 качествени матрака Magniflex и iSleep, но ще направя отделна публикация.
Най-милото дарение! ❤
Трагедията в наводнените села в област Карлово е огромна! Ще спестя ужаса от чутото и видяното, но наистина е огромна човешка трагедия! 💔
Тонове тиня, дървета, отломки влачени от водната стихия пометоха улици, коли, къщи, пометоха домовете и животите на хиляди българи! 
Държавата не смогва, може и да действа, но не достатъчно бързо, да, някога ще дадат нищожните 375 лв. помощ, но сега хората имат нужда от помощ, от НАШАТА ПОМОЩ!
🇧🇬 💚 В навечерието на Съединението, е време да покажем, че заедно можем повече, затова правим спешна кампания "ДА ПОДКРЕПИМ ПОСТРАДАЛИТЕ БЪЛГАРИ", в която ще закупим и дарим най-нужното сега, според кметовете на пострадалите села, на хора от селата, на професионалисти, които са там.
✅Можете да дарите:
с ОСНОВАНИЕ: ЗА ПОСТРАДАЛИТЕ
✔ Банков път:
IBAN: BG74RZBB91551011840078
Титуляр: Фондация „Гората.бг“
✔ С банкова карта, или с PayPal от тук:
https://www.paypal.com/donate/?hosted_button_id=XG7WMCH88NJ7W
💪 Със събраните от дарения средства осигуряваме:
500 чифта гумени ботуши, 500 лопати, 1000 кофи, хиляди литри питейна вода, суха и трайна храна, други от първа необходимост, също плащаме за тежка механизация, която да помага в разчистването.
Ако съберем повече средства или на следващ етап, ще помагаме на хората и с покъщнина, обзавеждане, битова техника, строителни материали и дори финансова помощ за ремонти и други нужди. 
💪💡🇧🇬 Отделно правим доброволческо събитие на 06.09.22 г. ПОДКРЕПА ЗА ПОСТРАДАЛИТЕ ОТ НАВОДНЕНИЯТА - РАЗЧИСТВАНЕ В С.БОГДАН И С.КАРАВЕЛОВО: https://fb.me/e/1RGp3vHQh, отиваме на място и заедно ще чистим кал, тиня, дървета и ще помагаме на бедстващите Хора - можете да докарате и даренията, които желаете на място.
🙏 СПОДЕЛЯЙТЕ, ПОМАГАЙТЕ, ЗАЩОТО УТРЕ ТОВА МОЖЕ ДА Е ВСЕКИ ОТ НАС!
П.П. Ако има фирми, организации, които искат да дарят директно стоки, храна, вода, тежка механизация и др. ще бъде чудесно, ако познавате такива - пишете им! Хората имат нужда от помощ, от ВАШАТА помощ!
#ГоратаБГ
#ЗаПострадалите
#ПраветеДобро
Искате ли да паркирате на сянка?
А засаждате ли дървета?
#ГоратаБГ
💗ДАРЯВАМЕ ЖИВОТ НА ЕДНО ДЕТЕ💗 
💔 Дими е прекрасно дете, което е едва на 7 години, а с много тежка диагноза.
💚 Дими може да бъде спасен, с мозъчна операция в Япония, японците дават добри прогнози, но сумата от 74 000 лв. е непосилна за родителите. 
🙏 74 000 лв. не бива да са смъртна присъда за дете на 7 години! НАДЕЖДАТА Е В НАС, ХОРАТА! Вярвам, че можем да съберем сумата и това дете ще живее! Помогнах и аз, МОЛЯ, ПОМОГНЕТЕ и ВИЕ!
✅ МОЖЕТЕ ДА ДАРИТЕ и да научите повече за Дими, тук: https://pavelandreev.bg/campaign/podari-jivot-na-dimi-ostavat-samo-2-meseca
И СПОДЕЛЯЙТЕ! 
Благодаря Ви!
Nikola Rahnev,
Създател на Гората.бг
💗 Това е ден 21 от #39Добрини на Nikola, който за 39-я си рожден ден подари 39 000 плодни дръвчета на България и обеща да направи 39 чисти, човешки добрини.
#ГоратаБГ
#39Добрини 
#ПраветеДобро🙏
Напомняме, че нещата не винаги са такива каквито изглеждат!
💔 "....ОСТАВАМ БЕЗ НИКАКВИ СРЕДСТВА ЗА ХРАНА ЗА ДЕЦАТА СИ и просто не знам вече, към кого да се обърна... Исках да ви попитам дали можете да ми помогнете (не искам пари, бих се зарадвала и на хранителни продукти)..." - това ми написа Светла, преди известно време.
💔 Светла работи, помагала е и на други хора преди, но понякога се случват такива неща, 15 дни без работа и си на ръба, да не можеш да нахраниш децата си...
💗 Историята за Светла завърши с подкрепа, купихме и занесохме вкусна и разнообразна храна за поне 15-20 дни, с които се радвам, че мога да помогна. После тя отново започва работа и всичко е и ще бъде наред.
💗 Ето какво написа тя като получи храната: "Изключително много благодаря не знаете какъв товар смъкнахте от гърба ми."
🙏 Тази есен с Гората.бг ще помогнем на хиляди нуждаещи се българи - на майки и деца, на пенсионери, като дарим 50 тона трайна храна, защото тежката инфлация удари най-бедните, храните поскъпнаха с над 50% за година, а ток, вода, отопление, наеми...
✅За тези, които желаят да се включат с дарение.
ОСНОВАНИЕ: Дари храна, дари Надежда
✔ Банков път:
IBAN: BG74RZBB91551011840078
Титуляр: Фондация „Гората.бг“
✔ С банкова карта, или с PayPal от тук:
https://www.paypal.com/donate/?hosted_button_id=45CDTZHS93AL8&fbclid=IwAR1RoXkGu2D5RD7IJMF_itV8HnrTkopzz39yqhokG2cnP-hqGuP0UtxjQ2I 
Nikola Rahnev,
Гората.бг
💗 Това е ден 20 от #39Добрини на Nikola Rahnev, създател на Гората.бг, който за 39-я си рожден ден подари 39 000 плодни дръвчета на България и обеща да направи 39 чисти, човешки добрини.
#ГоратаБГ
#39Добрини 
#ПраветеДобро
#ДариХрана #ДариНадежда
Хиляди щъркели се подготвят да отлетят на юг, Добрич, България. ❤️
Снимка: Михаил Илиев.
ЩАСТЛИВИ СМЕ да споделим, че ДНЕС СЕ РОДИ ПЪРВОТО НИ БЕБЕНЦЕ 💗, малката Кристина, тя дойде на бял свят на този светъл празник! И искаме да Ви благодарим!
💔 Кристина има своята история, която започва със смелостта на майка ѝ. Майката-Анастасия е принудена да тръгне с другото си детенце, да напусне дом и родина, в напреднала бременност, за да опази живота и здравето на децата си, за да не се страхува, че всеки ден може да е последен за тях...
💗 Така Анастасия пристигна при нас, в ПРЕГРЪДКИ ОТ БЪЛГАРИЯ ❤, където получи приятелска подкрепа и добра среда! Може и да знаете, може и не, но последните 5 месеца от Гората.бг се грижим за близо сто деца и майки в топла и приятелска среда в ПРЕГРЪДКИ ОТ БЪЛГАРИЯ ❤.
👼 И ето, че днес Кристина се роди :), 2.8 кг. и 47 см., съвършена като всяко бебе! И двете с Анастасия са добре и напълно здрави! И ние сме щастливи!
❤️За последните 5 месеца празнувахме над 30 детски рождени дни, няколко бебенца станаха на по годинка, прохождаха при нас, но това ни е първото бебенце родено в България! 
🙏 Използвам възможността да благодаря, на всички Вас добри Хора, които направихте и това чудо възможно, защото Вие, които помогнахте и помагате дадохте живот не само на това бебе, но и щастлив и спокоен живот вече 5 месеца на над 100 деца и техните майки! 
❤️ И продължаваме да помагаме, докато е нужно! Ако искате да помагате и Вие, пишете и ще Ви кажем с какво :) !
👼 Можете да пожелаете на бебето Кристина нещо мило в коментар :), като орисници, а и на всичките ни деца!
#ПрегръдкиОтБългария
#ГоратаБГ
📷 Снимката е илюстративна.
Когато в саксията с морковите откриеш семейство малки зайчета! ❤️
📷: Ерин Скот
💗ДАРЯВАМЕ ЖИВОТ НА ЕДНО БЪЛГАРСКО ДЕТЕ💗 
💔 Митко е прекрасно дете, което е едва на 5 години, а вече близо 3 години се бори с тежка диагноза.
💚 Митко има шансове да оздравее, но не и с лечение в България. Държавата ни не помага, а родители не могат да съберат нужните средства за лечение в чужбина.
🙏 Когато държавата ни пак я няма, НАДЕЖДАТА Е В НАС, ХОРАТА! Хиляди Хора вече са помогнали, помогнах и аз с малко, МОЛЯ, ПОМОГНЕТЕ и ВИЕ!
✅ МОЖЕТЕ ДА ДАРИТЕ и да научите повече за Митко, тук: https://pavelandreev.bg/campaign/dari-jivot-na-mitko
Благодаря Ви!
Nikola Rahnev,
Създател на Гората.бг
💗 Това е ден 19 от #39Добрини на Nikola, който за 39-я си рожден ден подари 39 000 плодни дръвчета на България и обеща да направи 39 чисти, човешки добрини.
#ГоратаБГ
#39Добрини 
#ПраветеДобро🙏
🍉 Започна изпращането на над 30 000 кг. вкусни, сладки дини, които даряваме на домове за деца, домове за възрастни хора, домове за хора с увреждания, социални кухни, които хранят възрастни, бедни, бездомни, организации, които даряват на бедни и нуждаещи се, общини, които имат социални патронажи, центрове за бежанци и аналогични.
🍉 Тази вечер ще качим списък на всички (около 100 места), които са одобрени за безплатно получаване, за съжаление се налага да оставим като резерви много желаещи домове за деца, възрастни хора и нуждаещи се, защото нямаме достатъчно средства, дори и при цена от 0.25 лв. за кг. А и единствено Транспрес ще помогнат с превоз на 10 безплатни палета и се налага да платим транспорт на към 80 палета по 48 лв. с ДДС (най-ниската цена, която намерихме).
🍉 Ако имате идеи за безплатен/по-изгоден транспорт, както и можете да ни помогнете със средства или закупите за желаещите домове, които не можем - един палет е 100 лв. (с 400 кг. диня) и 48 лв. транспорт. 
✅За тези, които желаят да се включат и с дарение.
🍉ОСНОВАНИЕ: ДИНИ
✔ Банков път:
IBAN: BG74RZBB91551011840078
Титуляр: Фондация „Гората.бг“
✔ С банкова карта, или с PayPal от тук:
https://www.paypal.com/donate/?hosted_button_id=45CDTZHS93AL8
Благодарим Ви!
#ГоратаБГ
#ДариХрана
#ДариНадежда
#39Добрини
Подаряваме 20 000 килограма вкусна и сладка диня 🍉 .
🍉 Защото не искаме поредния български производител отгледал чиста, вкусна и качествена продукция да e принуден да я УНИЩОЖИ, заради дъмпингови вносове от субсидирани пазари ще закупим на символична цена от 0.25 лв. за килограм - 20 000 килограма диня.
🍉 И я ПОДАРЯВАМЕ на домове за деца, домове за възрастни хора, домове за хора с увреждания, социални кухни, които хранят възрастни, бедни, бездомни, организации, които даряват на бедни и нуждаещи се, общини, които имат социални патронажи и аналогични.
✅ На 03.08.22 г., сутринта, след 8:00 ч. ще качим линк за записване на желаещи организации и институции, които искат да получат безплатно по 1 палет (400 кг.) вкусна, сладка диня - подарък, в процес на организация сме и на безплатен транспорт, при единствен ангажимент, че ще бъде включена/дарена като храна за нуждаещи се хора. (За големи организации и няколко палета.)
✅ Отделно ще дадем възможност и всеки, които желае да закупи палет диня = 400 кг. (приблизително) за 100 лв. или 1/2 палет за 50 лв. + цената на доставката (около 40 лв. за палет) и да подари на възрастни хора, нуждаещи се, съседи, познати, да използва за собствени нужди, при единствено условие да се изяде и да не се препродава.
🍉 Бостанът е до Горна Оряховица, производителят българин, баща на две деца, честен, добър човек, който от 20 години развива производство на плодове и зеленчуци, в малки до средни мащаби, без европейски пари и помощ от държавата, с много труд, честен труд.
🍉 Чудесен вариант е, който може да си вземе от място, защото ще спести транспорта. Адрес и телефон ще сложим в коментар. (цената от 0.25 лв. е само за сходни количества). 
💗 20 тона ще струват 5000 лв., парите са част от дарения на Гората.бг, част от Никола Рахнев, още няколко дарителя, а и ще бъдем благодарни, ако други хора/организации подкрепят с дарение, тогава ще можем да зарадваме още повече нуждаещи се, например може тоновете да станат 30 или дори 40. Цял тон диня е само 250 лв. 
✅За тези, които желаят да се включат и с дарение.
🍉ОСНОВАНИЕ: ДИНИ
✔ Банков път:
IBAN: BG74RZBB91551011840078
Титуляр: Фондация „Гората.бг“
✔ С банкова карта, или с PayPal от тук:
https://www.paypal.com/donate/?hosted_button_id=45CDTZHS93AL8
🙏 Благодарим Ви, че заедно ще направим още едно добро, така сладко, вкусно, разхлаждащо и хубаво!
💗 Това е ден 17 от #39Добрини на Nikola Rahnev, създател на Гората.бг, който за 39-я си рожден ден подари 39 000 плодни дръвчета на България и обеща да направи 39 чисти, човешки добрини.
#ГоратаБГ
#39Добрини 
#ПраветеДобро
То ще живее, защото тя го спаси.
💗 Liana e красива, усмихната, умна и реализирала се като софтуерен инженер в голяма компания, но това, за което искаме да Ви разкажем е добрината ѝ. 
💗 За тази чисто човешката добрина, с която преди няколко дни, когато вижда в жк. "Дружба", в София малкото, черно коте, тя не се колебае, а го взема, за да се погрижи за него и да го спаси от вероятна гибел.
😽 Историята после е приятно мъркане, усмивки, радост...Но тук идва голямото НО, Лиана живее на квартира и не може да задържи котето, затова се обръщаме към Вас, за да може тази история за доброто...да завърши щастието това коте да е част от някое семейство!
🐱 Ако искате котето и можете да се грижите за него - пишете на Лиана, на нас или в коментар. 
💗 И бъдете добри, бъдете Хора, да помогнеш на животно в нужда е привилегия дадена само на нас, на Хората. Сложете купичка вода в жегите, дайте храна, помагайте на малките и котета, птичета, кученца, винаги, когато можете.
💗 Благодаря Ви!
П.П. Ако до 3 дни не си намери дом ще го вземем в ПРЕГРЪДКИ ОТ БЪЛГАРИЯ ❤ - имаме 4-ри котета и 4-ри кучета, винаги ще има място за още едно.
Nikola Rahnev
създател на #ГоратаБГ
🇧🇬 16 от #39добрини - На 39-я си рожден ден подарих 39 000 плодни дървета на България и реших, че 39 поредни дни ще правя чисти, човешки добрини, които ще споделям за вдъхновение на всички, в подкрепа на смислените каузи и доброто.
🇧🇬 Вижте другите дни тук: #39Добрини,
а и #38Добрини (от миналата година) и изобщо:
#ПраветеДобро
💔 Да убиваш по мъчителен начин животни, като ги дереш живи, за да облечеш някакво кожено палто е нещо, което никога не съм разбирал...
💚 Затова подписах с огромно желание петицията за спиране на това безумие в цяла Европа! 
✅Силата е и във Вашите ръце, ПОМОГНЕТЕ:
1⃣ СПОДЕЛЕТЕ! 🙏
2⃣ ПОДПИШЕТЕ: https://evropabezkozhi.eu 
💗 Благодаря Ви!
Nikola Rahnev
създател на #ГоратаБГ
🇧🇬 15 от #39добрини - На 39-я си рожден ден подарих 39 000 плодни дървета на България и реших, че 39 поредни дни ще правя чисти, човешки добрини, които ще споделям за вдъхновение на всички, в подкрепа на смислените каузи и доброто.
🇧🇬 Вижте другите дни тук: #39Добрини,
а и #38Добрини (от миналата година) и изобщо:
#ПраветеДобро
Стотици цветя се засаждат сега в ПРЕГРЪДКИ ОТ БЪЛГАРИЯ ❤..
Бъдете Хора, помагайте, винаги, на всеки, по всички възможни начини!
💔 Беше 20:32 в неделя вечер, когато видях съобщението, от непозната за мен жена. След по-малко от 10 минути вече разговаряхме по телефон и се опитвах да помогна с всичко, което мога. Тя беше много притеснена за брат си и нормално - неизвестност, симптоми, нещо се случва и то в мозъка. 
💗 Разбира се не съм лекар, а и да бях, не бих могъл да поставя диагноза или да дам решение по телефон, но имам опит. Предложих да направят това, което бих направил за мой близък и за себе си. 
✅ Препоръчах да потърсят повече мнения, най-добрите лекари в България , болници, предложих да ги свържа с лекари, които познавам. Говорихме какво да направят с образната диагностика. Имаше възможност за отличен професионалист в 9:00 в понеделник - предложих го. Препоръчах и изпратих 3 чуждестранни клиники (Израел, Австрия и САЩ) за безплатна консултация, обясних как да преведат и пратят документите. 
💗 И това е всичко, което направих, или почти всичко, защото бях човек - съпричастен, на разположение, с готовност да помогна с каквото мога, да вдъхна кураж, защото наистина вярвам, че братът ще се оправи, може да има естествено подобрение или да се наложи сложна операция, но съм сигурен, че във всички случаи - той ще бъде добре и накрая всичко ще бъде наред.
🙏💗 Пожелайте му да е здрав, представяйте си го здрав, изпратете му хубави мисли и енергия! И бъдете Хора, помагайте, винаги, на всеки, по всички възможни начини, защото утре Вие може да имате нужда от тази помощ!
Nikola Rahnev
създател на #ГоратаБГ
🇧🇬 14 от #39добрини - На 39-я си рожден ден подарих 39 000 плодни дървета на България и реших, че 39 поредни дни ще правя чисти, човешки добрини, които ще споделям за вдъхновение на всички, в подкрепа на смислените каузи и доброто.
🇧🇬 Вижте другите дни тук: #39Добрини,
а и #38Добрини (от миналата година) и изобщо:
#ПраветеДобро
💔 Тя седеше в края на известната в София "Витошка", седнала почти на земята, възрастна, побеляла жена, стотици хора я подминаваха...
💗 Спрях при нея и я попитах откъде е, защо продава цветя? Разказa ми, че е е от района на Драгоман, живее в София, пенсионерка, с 400 лв. пенсия, но само юни е дала над 200 лв. за лекарства, отделно, казва баба Васка (така се казва жената), ток, вода, храна, а зимата парното...НЕ стигат за нищо. И така казва...си помагам.
💔 Буца засяда на гърлото ми, ама не плача, ще я обидя или разстроя. Питам я колко струват цветята...от 2 до 4 лв. - казва тя. - Ще взема 2 - казвам, вземам двете красиви букетчета цветя, пожелавам да е здрава и да е добре, давам 50 лв., казвам "за теб са, всичките, благодаря за цветята" - виждам, че е объркана, изненадана, тръгвам бързо, искам да не се разплача аз, да не се разстрои и тя....
🍃 Крача бързо по "Витошка" с два букета в ръка и си мисля...как я докарахме до тук, хора работили цял живот да се чудят как да свържат двата края, радвам се, че съм помогнал с малко и ми е тъжно, буцата е там, не мога да я преглътна. Сега го пиша и сълзите се стичат пак...
🙏 И ако сте в София, по "Витошка", почти в края до съдебната палата - купете си нещо от баба Васка, ако сте другаде купете от някоя друга баба и дядо, моля, не се пазарете, купете, колкото можете, един ден може и ние да сме там.
П.П. Цветята подарих на жена ми и на майка ми.
Nikola Rahnev,
създател на #ГоратаБГ
🇧🇬 13 от #39добрини - На 39-я си рожден ден подарих 39 000 плодни дървета на България и реших, че 39 поредни дни ще правя чисти, човешки добрини, които ще споделям за вдъхновение на всички, в подкрепа на смислените каузи и доброто.
🇧🇬 Вижте другите дни тук: #39Добрини,
а и #38Добрини (от миналата година) и изобщо:
#ПраветеДобро
“Дядо ми казваше, че всеки трябва да остави нещо след себе си, когато умре.
Дете или книга, или картина, или къща, или чифт обувки, които е изработил. Или пък градина, която е посадил.
Нещо, до което ръката ти се е докоснала по такъв начин, че да има къде да отиде душата ти, когато умреш. И когато хората погледнат дървото или цветето, което си посадил, ще те видят в тях.”
Рей Бредбъри
"451 градуса по Фаренхайт"
✅ Ден 12, това е моето добро за Вас, този цитат, с този въпрос: ВИЕ КАКВО ЩЕ ОСТАВИТЕ, КЪДЕ ЩЕ ОТИДЕ ДУШАТА ВИ? 
Nikola Rahnev,
създател на #ГоратаБГ
🇧🇬 12 от #39добрини - На 39-я си рожден ден подарих 39 000 плодни дървета на България и реших, че 39 поредни дни ще правя чисти, човешки добрини, които ще споделям за вдъхновение на всички, в подкрепа на смислените каузи и доброто.
🇧🇬 Вижте другите дни тук: #39Добрини,
а и всички #38Добрини от миналата година) и изобщо:
#ПраветеДобро
Ден 11. Светлина, храна и здраве за една майка и едно дете.
☝️ Държавата ни НЕ е социална, може би след години ще сме като в Германия или някоя друга страна от ЕС, но сега разболееш ли се трайно...почват едно подмятане, в което някога може да получиш нещо, което да ти даде право на нещо, но то ще е гарантирано недостатъчно.
🔵 Миналата година помогнахме на Стефка да живее, историята тук: shorturl.at/mDIY2. За съжаление се наложи да сменят и двете стави, възстановяването е бавно, но ще се оправи, буквално ще стъпи на крака. 
❤️ Но пак сме до нея. И тази година не сме я изоставили, налага се. Тя с огромно притеснение се обади, два пъти, първия път, че няма храна за детето си и за нея, а втория път, че ще им спрат тока. Пратих пари за храна, платих всички сметки за ток...
🙏Това е. Историята е това, няма нещо изключително, храна, за да не гладуват и ток, за да са на светло, а и възможността да е жива, здравето от миналата година. Само най-нормална човещина, защото държавата я няма. 
❓ Защо държавата я няма? Защо стотици хиляди българи гладуват и нямат пари за топлина, светлина, най-нормалните, най-базовите неща в 21 век в държава от Европейския съюз? Най-бедната държава в ЕС, най-крадената държава в ЕС.
❌❓ Писна ли Ви все да чакаме и 33 години все да сме в преход? Животът ни мина, а все чакаме? 
🙏 Моля, не чакайте, бъде добри и помагайте, животът с хора става, с хора, не с държавата - тя за нищо не става.
Nikola Rahnev,
създател на #ГоратаБГ
🇧🇬 11 от #39добрини - На 39-я си рожден ден подарих 39 000 плодни дървета на България и реших, че 39 поредни дни ще правя чисти, човешки добрини, които ще споделям за вдъхновение на всички, в подкрепа на смислените каузи и доброто.
🇧🇬 Вижте другите дни тук: #39Добрини,
а и всички #38Добрини от миналата година) и изобщо:
#ПраветеДобро
Голямото е в малките ни дни,
понякога съвсем обикновени.
Една тревичка, спряла отстрани,
улавя думите като антена.
Една калинка с шарени крила,
застанала на белия прозорец,
донася от далечните поля
забравения дъх на прясна оран.
Едно покрито кладенче със лист,
намерено сред камъните тежки,
подсказва, че живота пак е чист,
макар понякога да правим грешки.
Една светулка, влязла у дома,
от мислите за мрака ни спасява.
Една пътека, слязла под земя,
усещането за смъртта създава.
И всичко пак е вечно. Под звезди,
застанал прав, един човек се смее:
ЕДНО ДЪРВО НА ХЪЛМА ПОСАДИ
И ВЕКОВЕ В ЛИСТАТА МУ ЖИВЕЕ.
Евтим Евтимов
🍒 Ден 8: ЧЕРЕШИ С КАУЗА 🇧🇬
❤️ Огромна подкрепа за малък български производител, който е добър човек! Вкусни череши от Кюстендил! И заедно ще засадим още стотици плодни дървета!
🌳 Любомир Василев, ни помага от години, в кампании за даряване на дръвчета, возеше фиданки безплатно в личната си кола до Кюстендил и региона, дарявал е плодове за нуждаещи се семейства, за болници, идвал е на много събития на Гората.бг и винаги е готов да помогне.
🍒 Той произвежда без излишни химии и торове, вкусни череши в района на Кюстендил и сега те са перфектно зрели, сочни и вкусни!
🍒 Като на всеки малък производител му е трудно и се радвам, че мога да помогна и да направим кампания "Череши с кауза".
🍒 За всеки от Гората.бг - Любо, предлага:
1⃣ За всеки 2 закупени кг. ще дарява пари за засаждане на 1 плодно дърво на Гората.бг.
2⃣ За щайга 6 кг. преференциална цена от 19.90 лв. (3.30 лв. за кг.). + безплатна доставка за София, при над 3 щайгички.
👉 Който желае да засади плодно дърво и да яде вкусни череши, може да му пише на лично: Любомир Василев
Или да му се обади на телефон: +359897850177
Благодаря Ви!
П.П. Черешите са от сорт ван - сладки, здрави, хрупкави, жълтеникави и леко розови отвътре. Подходящи за хапване, сладка, компоти...
🇧🇬 8 от #39добрини - На 39-я си рожден ден подарих 39 000 плодни дървета на България и реших, че 39 поредни дни ще правя чисти, човешки добрини, които ще споделям за вдъхновение на всички, в подкрепа на смислените каузи и доброто.
Nikola Rahnev
#ГоратаБГ
(вижте другите дни тук: #39Добрини,
а и всички #38Добрини от миналата година) и изобщо:
#ПраветеДобро
Ден 10. ДАРИХ КРЪВ, за да помогна на ЕДНА ЖЕНА ДА ЖИВЕЕ.
❤️ Често дарявам кръв, последно преди 3 месеца, днес животът ми даде възможност да помогна на жена, която се нуждае спешно, защото е загубила 2 литра за няколко часа...
❤️ Към обяд видях публикация във Facebook на познат, че негова приятелка се нуждае спешно от кръв, няколко часа по-късно бях в НЦХТ в София, за да даря.
❤️ Кръвта е нужна и не бива вечно да се търсят бележки и дарители, важно е да даряваме кръв, за да има за всички.
❤️ Да дариш кръв е 100% безболезнено, напълно безопасно и 200% смислено! Кръвта наистина спасява животи - буквално!
❤️ Предизвиквам всеки здрав човек, да отдели час и да дари кръв, а и да го прави поне 2 пъти годишно, доказано полезно е за Вас - създава по-добър имунитет и здраве, чрез обновяване. А и ще спасите животи!
❓🙏 Искате ли да организираме масово кръводаряване с Гората.бг, както миналата година- този път да опитаме да се съберем 100-тина дарителя, в някой почивен ден, в София? - Бихте ли се включили, пишете в коментар?
🇧🇬 10 от #39добрини - На 39-я си рожден ден подарих 39 000 плодни дървета на България и реших, че 39 поредни дни ще правя чисти, човешки добрини, които ще споделям за вдъхновение на всички, в подкрепа на смислените каузи и доброто.
Nikola Rahnev
#ГоратаБГ
(вижте другите дни тук: #39Добрини,
а и всички #38Добрини от миналата година) и изобщо:
#ПраветеДобро
Ден 7. ПОДКРЕПИХ ЗАКУПУВАНЕТО НА ДЕТСКИ ЛИНЕЙКИ!❤️
💗 Днес един голям Човек- Lazar Radkov от Капачки за Бъдеще има рожден ден, това е моят скромен подарък към него, пожеланията в края 🙂.
💗 С удоволствие (и за втора година на рождения му ден) дарявам паричен еквивалент на тон капачки на каузата Капачки за бъдеще, в подкрепа на мисията им за детски линейки! 
💗 Защото вярвам, че всички деца заслужават достъп до добро здравеопазване, да са здрави, защото съм човек, защото съм родител, защото ме е грижа!
💗 Гарантирам с името си, че каузите на @капачки за бъдеще са чисти, защото познавам Lazar и Martina и знам, че всичко правят от сърце и безкористно.
💚 Събирайте капачки (вече кенчета и бутилки) за каузата, ако ползвате, ако не ползвате (като мен), помагайте със средства, децата на България имат нужда от нашата подкрепа, дори и неродените, особено те.
🍀 Лазаре, бъди много здрав, много щастлив, още по-отдаден на доброто, успявай във всичко, само нагоре и напред, догодина медицински вертолет... :). Весел празник!
🇧🇬 7 от #39добрини - На 39-я си рожден ден подарих 39 000 плодни дървета на България и реших, че 39 поредни дни ще правя чисти, човешки добрини, които ще споделям за вдъхновение на всички, в подкрепа на смислените каузи и доброто.
Nikola Rahnev
#ГоратаБГ
(вижте другите дни тук: #39Добрини,
а и предишните #38Добрини)
#ПраветеДобро
🇧🇬 Ден 5 от #39Добрини
Ще Ви споделя една притча...
"Един човек се върнал късно от работа, както винаги уморен и изнервен, и видял, че на вратата го чака малкият му син.
- Тате, може ли да те попитам нещо?
- Разбира се, какво има?
- Каква заплата получаваш?
- Това не е твоя работа, - намръщил се бащата - а и за какво ти е това?
- Просто искам да знам, моля те, кажи ми, колко получаваш за час?
- Ами, за час – 30 лева, и какво?
- Тате – синът го погледнал със сериозни очи – можеш ли да ми услужиш с 10 лева?
- Ти ме разпитваш само заради това? Да ти дам пари за някаква глупава играчка! – ядосал се бащата – веднага марш в стаята си и лягай да спиш!
Момченцето тихо отишло в стаята си и затворило вратата. Бащата продължавал да се ядосва на молбата на сина си. Как смее да го пита за заплатата, че да му поиска пари после. След известно време се успокоил обаче и започнал да разсъждава трезво. Може би действително му трябват за да си купи нещо важно. А и никога преди не му е искал пари.
Когато влязъл в детската стая, синът му вече си бил в леглото.
- Не спиш ли, синко? – попитал той.
- Не татко, буден съм – отвърнал малчуганът.
- Струва ми се, бях прекалено груб с теб. Ето, вземи парите, за които ме молеше.
Малчуганът седнал на леглото и се усмихнал.
- Tате, благодаря ти! – радостно възкликнал той. След това бръкнал под възглавницата и изкарал още няколко измачкани банкноти.
Виждайки, че хлапето има още пари, бащата отново се намръщил. А малчуганът събрал банкнотите, внимателно ги преброил и погледнал към баща си.
- Защо ме молиш за пари, след като вече си имаш? – попитал бащата.
- Татко, сега имам 30 лева. Може ли да купя малко от твоето време? Моля те прибери се утре по-рано вкъщи. Искам да вечеряме заедно."
Край на притчата...
💔 Толкова е нормално, малко, толкова човешко, а колко от нас пренебрегват децата си, заради работа и цели? Аз го правя често. Все има нещо по-важно, по-спешно, по-...
💗Но този път им посветих 2 дни разходки в чудни гори и планини, 2 дни на басейн, тип аквапарк, а утре сме на Леголенд....Те бяха и са щастливи, жена ми също, а аз още повече. Какво по-голямо добро от това да направиш децата и близките си щастливи!
🙏 Всички тези 5 дни, ще броя за един, защото искам да направя още много добро, но Вие, всички, които сте прочели до тук, МОЛЯ ВИ, направeте нещо мило за Вашите деца и близки! Пишете в коментар какво е.
🇧🇬 Това е ден 5 от #39добрини - На 39-я си рожден ден подарих 39 000 плодни дървета на България и реших, че 39 поредни дни ще правя чисти, човешки добрини, които ще споделям за вдъхновение на всички, в подкрепа на смислените каузи и доброто.
Nikola Rahnev
#ГоратаБГ
(вижте другите дни тук: #39Добрини,
а и предишните #38Добрини) 
#ПраветеДобро
ПОДАРЯВАМЕ ХОТЕЛИ ЗА НАСЕКОМИ НА ДЕСЕТКИ ДЕТСКИ ГРАДИНИ И УЧИЛИЩА В БЪЛГАРИЯ 🦋🐝
🇧🇬 Ден 4 от #39Добрини
❌ Последните десетилетия насекомите на Земята намаляват много бързо, а с тяхното намаляване се затруднява опрашването, а и цялата екосистема на Земята е застрашена. Това е важен проблем, за който следва да говорим и търсим решения!
❗ Основните причини са интензивно използване на пестициди и инсектициди в земеделието, огромните монокултурни насаждения, промяната в климата и средата, замърсяванията, различни аспекти на човешката дейност и др.
💚 Вярвам, че бъдещето принадлежи на децата ни и е важно да им покажем, че имат силата с малки стъпки да започнат големи пътувания, да променят света! Затова подарявам поне 39 хотела за насекоми на училища и детски градини в България. Така освен директния ефект, който ще имат тези малки оазиси за хиляди насекоми (пеперуди, бръмбари, мравки, пчели и др), заедно ще вдъхновим хиляди деца, ще дадем възможност на техните учители да разкажат повече по темата...
🦋🐝 Идеята на хотелите за насекоми възниква в Германия и вече е масова в западна Европа и скандинавските държави. Доказала е своята ефективност и образователна стойност. В тези "хотели" се създаде приветлива и гостоприемна среда за живота на различни насекоми. Голямата цел е опазване на биоразнообразието, чрез разпространяване на информация, чрез вдъхновяване на децата ни за действие, защото те най-добре разбират това, което са преживели и до което са се докоснали.
🙏 Ако искате да подкрепите природата и децата в България, може да дарите, като за всеки 20 лв. ще успеем да направим/закупим поне един хотел за насекоми:
✔ Банков път, основание "Хотел за насекоми"
IBAN: BG74RZBB91551011840078
Титуляр: Фондация „Гората.бг“
✔ Карта и PayPal, с който и да е от бутоните тук: https://gorata.bg/kak-da-pomogna/
🙏 Говорете по темата, потърсете информация за загубата на пчели и насекоми, бъдете активни, различен свят не се гради от безразлични хора! Действайте все едно бъдещето на планетата зависи от това, защото наистина е така!
🙏 Ако познавате производител в България, моля, споделете, така нашето добро ще е още по-смислено и екологично.
🇧🇬 4 от #39добрини - На 39-я си рожден ден подарих 39 000 плодни дървета на България и реших, че 39 поредни дни ще правя чисти, човешки добрини, които ще споделям за вдъхновение на всички, в подкрепа на смислените каузи и доброто.
Nikola Rahnev
#ГоратаБГ
(вижте другите дни тук: #39Добрини,
а и предишните #38Добрини) 
#ПраветеДобро
ПОДАРЯВАМЕ 39 000 ЦВЕТЯ 🌼, В ПОДКРЕПА НА ПЧЕЛИТЕ!🐝
🇧🇬 Ден 3 от #39Добрини
❤️ Подарявам 39 000 цветя 🌺🌼 и цъфтящи медоносни растения, за да подкрепим пчелите 🐝🐝, природата и живота като цяло, както и красотата на България и нашите градове, села и домове. 
🙏 До няколко дни ще дам подробности за видове и как да получите семена, за да помогнете на пчелите, природата и да направите света по-красив! 
✅ Вероятно количествата няма да стигнат за всички желаещи, но можете и да не чакате, пакетче семенца е 1-2 лева, а стойността от всяко цвете е огромна за пчелите, за живота, за нас самите!
🇧🇬 3 от #39добрини - На 39-я си рожден ден подарих 39 000 плодни дървета на България и реших, че 39 поредни дни ще правя чисти, човешки добрини, които ще споделям за вдъхновение на всички, в подкрепа на смислените каузи и доброто.
Nikola Rahnev
#ГоратаБГ
(вижте другите дни тук: #39Добрини,
а и предишните #38Добрини) 
#ПраветеДобро
ВИЖ ОЩЕ СНИМКИ
Scroll to Top