СНИМКИ

Гората.бг

Гората.бг

154,016

🇧🇬 Засадени над 2 МИЛИОНА дървета! 💚

🇧🇬 Следваща цел: 3 милиона дървета, в България до края на пролет 2025 г.

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Ден 11. Светлина, храна и здраве за една майка и едно дете.
☝️ Държавата ни НЕ е социална, може би след години ще сме като в Германия или някоя друга страна от ЕС, но сега разболееш ли се трайно...почват едно подмятане, в което някога може да получиш нещо, което да ти даде право на нещо, но то ще е гарантирано недостатъчно.
🔵 Миналата година помогнахме на Стефка да живее, историята тук: shorturl.at/mDIY2. За съжаление се наложи да сменят и двете стави, възстановяването е бавно, но ще се оправи, буквално ще стъпи на крака. 
❤️ Но пак сме до нея. И тази година не сме я изоставили, налага се. Тя с огромно притеснение се обади, два пъти, първия път, че няма храна за детето си и за нея, а втория път, че ще им спрат тока. Пратих пари за храна, платих всички сметки за ток...
🙏Това е. Историята е това, няма нещо изключително, храна, за да не гладуват и ток, за да са на светло, а и възможността да е жива, здравето от миналата година. Само най-нормална човещина, защото държавата я няма. 
❓ Защо държавата я няма? Защо стотици хиляди българи гладуват и нямат пари за топлина, светлина, най-нормалните, най-базовите неща в 21 век в държава от Европейския съюз? Най-бедната държава в ЕС, най-крадената държава в ЕС.
❌❓ Писна ли Ви все да чакаме и 33 години все да сме в преход? Животът ни мина, а все чакаме? 
🙏 Моля, не чакайте, бъде добри и помагайте, животът с хора става, с хора, не с държавата - тя за нищо не става.
Nikola Rahnev,
създател на #ГоратаБГ
🇧🇬 11 от #39добрини - На 39-я си рожден ден подарих 39 000 плодни дървета на България и реших, че 39 поредни дни ще правя чисти, човешки добрини, които ще споделям за вдъхновение на всички, в подкрепа на смислените каузи и доброто.
🇧🇬 Вижте другите дни тук: #39Добрини,
а и всички #38Добрини от миналата година) и изобщо:
#ПраветеДобро
Голямото е в малките ни дни,
понякога съвсем обикновени.
Една тревичка, спряла отстрани,
улавя думите като антена.
Една калинка с шарени крила,
застанала на белия прозорец,
донася от далечните поля
забравения дъх на прясна оран.
Едно покрито кладенче със лист,
намерено сред камъните тежки,
подсказва, че живота пак е чист,
макар понякога да правим грешки.
Една светулка, влязла у дома,
от мислите за мрака ни спасява.
Една пътека, слязла под земя,
усещането за смъртта създава.
И всичко пак е вечно. Под звезди,
застанал прав, един човек се смее:
ЕДНО ДЪРВО НА ХЪЛМА ПОСАДИ
И ВЕКОВЕ В ЛИСТАТА МУ ЖИВЕЕ.
Евтим Евтимов
🍒 Ден 8: ЧЕРЕШИ С КАУЗА 🇧🇬
❤️ Огромна подкрепа за малък български производител, който е добър човек! Вкусни череши от Кюстендил! И заедно ще засадим още стотици плодни дървета!
🌳 Любомир Василев, ни помага от години, в кампании за даряване на дръвчета, возеше фиданки безплатно в личната си кола до Кюстендил и региона, дарявал е плодове за нуждаещи се семейства, за болници, идвал е на много събития на Гората.бг и винаги е готов да помогне.
🍒 Той произвежда без излишни химии и торове, вкусни череши в района на Кюстендил и сега те са перфектно зрели, сочни и вкусни!
🍒 Като на всеки малък производител му е трудно и се радвам, че мога да помогна и да направим кампания "Череши с кауза".
🍒 За всеки от Гората.бг - Любо, предлага:
1⃣ За всеки 2 закупени кг. ще дарява пари за засаждане на 1 плодно дърво на Гората.бг.
2⃣ За щайга 6 кг. преференциална цена от 19.90 лв. (3.30 лв. за кг.). + безплатна доставка за София, при над 3 щайгички.
👉 Който желае да засади плодно дърво и да яде вкусни череши, може да му пише на лично: Любомир Василев
Или да му се обади на телефон: +359897850177
Благодаря Ви!
П.П. Черешите са от сорт ван - сладки, здрави, хрупкави, жълтеникави и леко розови отвътре. Подходящи за хапване, сладка, компоти...
🇧🇬 8 от #39добрини - На 39-я си рожден ден подарих 39 000 плодни дървета на България и реших, че 39 поредни дни ще правя чисти, човешки добрини, които ще споделям за вдъхновение на всички, в подкрепа на смислените каузи и доброто.
Nikola Rahnev
#ГоратаБГ
(вижте другите дни тук: #39Добрини,
а и всички #38Добрини от миналата година) и изобщо:
#ПраветеДобро
Ден 10. ДАРИХ КРЪВ, за да помогна на ЕДНА ЖЕНА ДА ЖИВЕЕ.
❤️ Често дарявам кръв, последно преди 3 месеца, днес животът ми даде възможност да помогна на жена, която се нуждае спешно, защото е загубила 2 литра за няколко часа...
❤️ Към обяд видях публикация във Facebook на познат, че негова приятелка се нуждае спешно от кръв, няколко часа по-късно бях в НЦХТ в София, за да даря.
❤️ Кръвта е нужна и не бива вечно да се търсят бележки и дарители, важно е да даряваме кръв, за да има за всички.
❤️ Да дариш кръв е 100% безболезнено, напълно безопасно и 200% смислено! Кръвта наистина спасява животи - буквално!
❤️ Предизвиквам всеки здрав човек, да отдели час и да дари кръв, а и да го прави поне 2 пъти годишно, доказано полезно е за Вас - създава по-добър имунитет и здраве, чрез обновяване. А и ще спасите животи!
❓🙏 Искате ли да организираме масово кръводаряване с Гората.бг, както миналата година- този път да опитаме да се съберем 100-тина дарителя, в някой почивен ден, в София? - Бихте ли се включили, пишете в коментар?
🇧🇬 10 от #39добрини - На 39-я си рожден ден подарих 39 000 плодни дървета на България и реших, че 39 поредни дни ще правя чисти, човешки добрини, които ще споделям за вдъхновение на всички, в подкрепа на смислените каузи и доброто.
Nikola Rahnev
#ГоратаБГ
(вижте другите дни тук: #39Добрини,
а и всички #38Добрини от миналата година) и изобщо:
#ПраветеДобро
Ден 7. ПОДКРЕПИХ ЗАКУПУВАНЕТО НА ДЕТСКИ ЛИНЕЙКИ!❤️
💗 Днес един голям Човек- Lazar Radkov от Капачки за Бъдеще има рожден ден, това е моят скромен подарък към него, пожеланията в края 🙂.
💗 С удоволствие (и за втора година на рождения му ден) дарявам паричен еквивалент на тон капачки на каузата Капачки за бъдеще, в подкрепа на мисията им за детски линейки! 
💗 Защото вярвам, че всички деца заслужават достъп до добро здравеопазване, да са здрави, защото съм човек, защото съм родител, защото ме е грижа!
💗 Гарантирам с името си, че каузите на @капачки за бъдеще са чисти, защото познавам Lazar и Martina и знам, че всичко правят от сърце и безкористно.
💚 Събирайте капачки (вече кенчета и бутилки) за каузата, ако ползвате, ако не ползвате (като мен), помагайте със средства, децата на България имат нужда от нашата подкрепа, дори и неродените, особено те.
🍀 Лазаре, бъди много здрав, много щастлив, още по-отдаден на доброто, успявай във всичко, само нагоре и напред, догодина медицински вертолет... :). Весел празник!
🇧🇬 7 от #39добрини - На 39-я си рожден ден подарих 39 000 плодни дървета на България и реших, че 39 поредни дни ще правя чисти, човешки добрини, които ще споделям за вдъхновение на всички, в подкрепа на смислените каузи и доброто.
Nikola Rahnev
#ГоратаБГ
(вижте другите дни тук: #39Добрини,
а и предишните #38Добрини)
#ПраветеДобро
🇧🇬 Ден 5 от #39Добрини
Ще Ви споделя една притча...
"Един човек се върнал късно от работа, както винаги уморен и изнервен, и видял, че на вратата го чака малкият му син.
- Тате, може ли да те попитам нещо?
- Разбира се, какво има?
- Каква заплата получаваш?
- Това не е твоя работа, - намръщил се бащата - а и за какво ти е това?
- Просто искам да знам, моля те, кажи ми, колко получаваш за час?
- Ами, за час – 30 лева, и какво?
- Тате – синът го погледнал със сериозни очи – можеш ли да ми услужиш с 10 лева?
- Ти ме разпитваш само заради това? Да ти дам пари за някаква глупава играчка! – ядосал се бащата – веднага марш в стаята си и лягай да спиш!
Момченцето тихо отишло в стаята си и затворило вратата. Бащата продължавал да се ядосва на молбата на сина си. Как смее да го пита за заплатата, че да му поиска пари после. След известно време се успокоил обаче и започнал да разсъждава трезво. Може би действително му трябват за да си купи нещо важно. А и никога преди не му е искал пари.
Когато влязъл в детската стая, синът му вече си бил в леглото.
- Не спиш ли, синко? – попитал той.
- Не татко, буден съм – отвърнал малчуганът.
- Струва ми се, бях прекалено груб с теб. Ето, вземи парите, за които ме молеше.
Малчуганът седнал на леглото и се усмихнал.
- Tате, благодаря ти! – радостно възкликнал той. След това бръкнал под възглавницата и изкарал още няколко измачкани банкноти.
Виждайки, че хлапето има още пари, бащата отново се намръщил. А малчуганът събрал банкнотите, внимателно ги преброил и погледнал към баща си.
- Защо ме молиш за пари, след като вече си имаш? – попитал бащата.
- Татко, сега имам 30 лева. Може ли да купя малко от твоето време? Моля те прибери се утре по-рано вкъщи. Искам да вечеряме заедно."
Край на притчата...
💔 Толкова е нормално, малко, толкова човешко, а колко от нас пренебрегват децата си, заради работа и цели? Аз го правя често. Все има нещо по-важно, по-спешно, по-...
💗Но този път им посветих 2 дни разходки в чудни гори и планини, 2 дни на басейн, тип аквапарк, а утре сме на Леголенд....Те бяха и са щастливи, жена ми също, а аз още повече. Какво по-голямо добро от това да направиш децата и близките си щастливи!
🙏 Всички тези 5 дни, ще броя за един, защото искам да направя още много добро, но Вие, всички, които сте прочели до тук, МОЛЯ ВИ, направeте нещо мило за Вашите деца и близки! Пишете в коментар какво е.
🇧🇬 Това е ден 5 от #39добрини - На 39-я си рожден ден подарих 39 000 плодни дървета на България и реших, че 39 поредни дни ще правя чисти, човешки добрини, които ще споделям за вдъхновение на всички, в подкрепа на смислените каузи и доброто.
Nikola Rahnev
#ГоратаБГ
(вижте другите дни тук: #39Добрини,
а и предишните #38Добрини) 
#ПраветеДобро
ПОДАРЯВАМЕ ХОТЕЛИ ЗА НАСЕКОМИ НА ДЕСЕТКИ ДЕТСКИ ГРАДИНИ И УЧИЛИЩА В БЪЛГАРИЯ 🦋🐝
🇧🇬 Ден 4 от #39Добрини
❌ Последните десетилетия насекомите на Земята намаляват много бързо, а с тяхното намаляване се затруднява опрашването, а и цялата екосистема на Земята е застрашена. Това е важен проблем, за който следва да говорим и търсим решения!
❗ Основните причини са интензивно използване на пестициди и инсектициди в земеделието, огромните монокултурни насаждения, промяната в климата и средата, замърсяванията, различни аспекти на човешката дейност и др.
💚 Вярвам, че бъдещето принадлежи на децата ни и е важно да им покажем, че имат силата с малки стъпки да започнат големи пътувания, да променят света! Затова подарявам поне 39 хотела за насекоми на училища и детски градини в България. Така освен директния ефект, който ще имат тези малки оазиси за хиляди насекоми (пеперуди, бръмбари, мравки, пчели и др), заедно ще вдъхновим хиляди деца, ще дадем възможност на техните учители да разкажат повече по темата...
🦋🐝 Идеята на хотелите за насекоми възниква в Германия и вече е масова в западна Европа и скандинавските държави. Доказала е своята ефективност и образователна стойност. В тези "хотели" се създаде приветлива и гостоприемна среда за живота на различни насекоми. Голямата цел е опазване на биоразнообразието, чрез разпространяване на информация, чрез вдъхновяване на децата ни за действие, защото те най-добре разбират това, което са преживели и до което са се докоснали.
🙏 Ако искате да подкрепите природата и децата в България, може да дарите, като за всеки 20 лв. ще успеем да направим/закупим поне един хотел за насекоми:
✔ Банков път, основание "Хотел за насекоми"
IBAN: BG74RZBB91551011840078
Титуляр: Фондация „Гората.бг“
✔ Карта и PayPal, с който и да е от бутоните тук: https://gorata.bg/kak-da-pomogna/
🙏 Говорете по темата, потърсете информация за загубата на пчели и насекоми, бъдете активни, различен свят не се гради от безразлични хора! Действайте все едно бъдещето на планетата зависи от това, защото наистина е така!
🙏 Ако познавате производител в България, моля, споделете, така нашето добро ще е още по-смислено и екологично.
🇧🇬 4 от #39добрини - На 39-я си рожден ден подарих 39 000 плодни дървета на България и реших, че 39 поредни дни ще правя чисти, човешки добрини, които ще споделям за вдъхновение на всички, в подкрепа на смислените каузи и доброто.
Nikola Rahnev
#ГоратаБГ
(вижте другите дни тук: #39Добрини,
а и предишните #38Добрини) 
#ПраветеДобро
ПОДАРЯВАМЕ 39 000 ЦВЕТЯ 🌼, В ПОДКРЕПА НА ПЧЕЛИТЕ!🐝
🇧🇬 Ден 3 от #39Добрини
❤️ Подарявам 39 000 цветя 🌺🌼 и цъфтящи медоносни растения, за да подкрепим пчелите 🐝🐝, природата и живота като цяло, както и красотата на България и нашите градове, села и домове. 
🙏 До няколко дни ще дам подробности за видове и как да получите семена, за да помогнете на пчелите, природата и да направите света по-красив! 
✅ Вероятно количествата няма да стигнат за всички желаещи, но можете и да не чакате, пакетче семенца е 1-2 лева, а стойността от всяко цвете е огромна за пчелите, за живота, за нас самите!
🇧🇬 3 от #39добрини - На 39-я си рожден ден подарих 39 000 плодни дървета на България и реших, че 39 поредни дни ще правя чисти, човешки добрини, които ще споделям за вдъхновение на всички, в подкрепа на смислените каузи и доброто.
Nikola Rahnev
#ГоратаБГ
(вижте другите дни тук: #39Добрини,
а и предишните #38Добрини) 
#ПраветеДобро
✅ Ден 2 от #39Добрини
Защо избрах да проявя благодарност и уважение към хиляди Хора? (една от тайните на щастието)
☝️ Винаги бързаме, все няма време. Работа, срещи, цели... Но липсата на благодарност за настоящето е една от трите основни причини да сме нещастни в живота. Каквото и да имаме, каквото и да получаваме все се стремим към нещо друго, все сме щастливи, когато......., все не оценяваме. А възможно ли е тук и сега да е прекрасно?
☝️ Отделно винаги съм вярвал, че огромна ценност е да запазим човечност, да уважавам всеки, без значение дали сме станали много богати, успели, красиви, важни и т.н. - ВСЕКИ ЧОВЕК заслужава уважение, внимание, отношение, вярвам го и така живея!
❤️ Доброто, което избрах да направя днес е лесно, безплатно, възможно за всеки и ГАРАНТИРАНО НОСИ ЩАСТИЕ! Избрах да съм благодарен! Благодарен на колкото може повече хора, точно сега, а така и да проявя уважение към всички тях! 
❤️ Това добро е насочено към над 3000 (три хиляди) Човека, които ме поздравиха за рождения ден, но накрая, като всяко добро, се оказа, че е за мен, защото ме направи щастлив, защото засили моята вяра в доброто - с толкова подкрепа, защото ме вдъхнови - с толкова идеи, защото ме изпълни с благодарност! А може и да е за Вас, защото благодарността може да Ви донесе щастие!
❤️ Над 8 часа (през последните 2 дни) четох коментари, публикации, съобщения и отговарях, усмихвах се, общувах, бях и съм благодарен, а и имам намерение да продължа още, защото съм прочел/отговорил/ благодарил лично на по-малко от половината. 
❤️С огромна радост и огромна благодарност дарявам най-ценното, което имам на всички Вас, Приятели - времето си, това е най-ценното нещо, което всеки от нас има. 
🙏 Изключителна чест, удоволствие и отговорност е да имам такава подкрепа от хиляди ДОБРИ ХОРА! БЛАГОДАРЯ ВИ, С ВАС, ВСЯКО ЧУДО Е ВЪЗМОЖНО и тези 2 милиона дървета, които засадихме заедно, са само началото!
🔥 Представям си, че всички от нас е свещ, от която могат да се запалят хиляди други, без това да отнема от силата на собствения пламък и така заедно да осветим мрака с повече добро! #ПраветеДобро
✅ Предизвиквам Ви да опитате колко е хубаво да сте благодарни, сега, избройте на ум 10 неща, за които сте благодарни! Как се чувствате? ❤️ 
✅ Потърсете повече информация за благодарността, опитайте да бъдете благодарни и за хубавото, и за уроците! Заслужава си, защото така можете и ще бъдете по-щастливи!
Nikola Rahnev
#ГоратаБГ
🇧🇬 2 от #39добрини - На 39-я си рожден ден подарих 39 000 плодни дървета на България и реших, че 39 поредни дни ще правя чисти, човешки добрини, които ще споделям за вдъхновение на всички, в подкрепа на смислените каузи и доброто.
(вижте другите дни тук: #39Добрини, 
а и предишните #38Добрини)
Nikola Rahnev, създател на Гората.бг:
"Днес имам рожден ден. Ставам на 39 години.
💚 И тази година реших да продължа традицията и да направя подарък на природата и на хората. Тази есен, с лични пари, ще закупя още 39 000 (тридесет и девет хиляди) ПЛОДНИ дървета (ябълки, череши, кайсии, сливи, праскови, черници и др.). И ще ги даря на всички желаещи, чрез инициативите на Гората.бг.
💚 И още един подарък ще направя, както миналата година, в 39 поредни дни, ще правя по нещо добро. Всеки ден. И ще Ви споделям какво е, за да вдъхновяваме повече Хора да правят добро. Вижте миналата година и миналите #38Добрини!
💚 Благодаря Ви от сърце за стотиците прекрасни пожелания! За нестихващата подкрепа, с която заедно засадихме 2 милиона дървета, както и за огромното добро, което правим заедно!
💚 Бъдете здрави, щастливи и вдъхновени и правете повече добро! Добър свят се гради от добри хора!
Ден 1 от #39добрини
#ГоратаБг
#ЗасаждамеБъдеще
П.П. Пишете ми в коментари каузи, които бихте желали да подкрепя, добро, което искате да бъде направено. Благодаря Ви!"
След пролет 2022 г. от Гората.бг - група 💚🌳 сме щастливи с:
🌳 над 2 милиона засадени дървета
🌳 10 години ДОБРИНИ
🌳 над 200 000 участници
🌳 Стотици събития с доброволци
🌳 10 години #ЗасаждамеБъдеще
#ГоратаБГ е и с нова цел: 3 милиона дървета до края на пролет 2025 г
Португалия. 
Град, но зеленина и цветове...
ЩЕ ПОМОГНЕТЕ ЛИ ДА ДАРИМ НА НУЖДАЕЩИ СЕ БЪЛГАРИ НАД 30 ТОНА ХРАНА? ❤🇧🇬
🇧🇬 Българите, особено възрастните хора, семейства с малки деца, хората, които са извън големите градове, останалите без работа, болните, тези с увреждания...са по-притиснати от всякога. Имаме 14.4% официална инфлация за 12 месеца от април, реално е много повече.
🇧🇬 Буквално нашите майки и бащи, баби и дядовци, изградили света, в който живеем днес...гладуват и се чудят дали тока или лекарствата? А представете си да имате дете и да не можете да му осигурите нормални неща. Това е тъжната действителност за десетки хиляди българи, сега, в България.
❤ 🇧🇬 Затова решихме да действаме и да направим кампанията "ДАРИ ХРАНА, ДАРИ НАДЕЖДА", с която да дарим на поне 1500 български семейства, над 30 тона храна. Вече имаме събрани за близо 3 тона (от семейството на Никола). Дано съберем и повече! 
🇧🇬 Искаме да дарим в цяла България, във всички области, на нуждаещи се семейства, трайни продукти, които да позволяват много пъти хората да имат топла и вкусна храна, както и полезни такива (ориз, брашно, боб, леща, месни, рибни и зеленчукови консерви, макарони, пресни плодове, зеленчуци, сирене, пчелен мед и др.). 
🇧🇬 Продуктите ще се постараем да бъдат български, ако може и от по-малки производители, така помощта за България и българите ще е двойна.
🇧🇬 Всяко семейство, на което помогнем, ще получи подкрепа, под формата на продукти за поне 100 хранения. Дарението на храна е и даряване на надежда за тези Хора, подкрепа, протегната ръка, чувство, че някой го е грижа за тях, а това е безценно!
✅ Как ще го направим:
1. Събираме средства и продукти до 22.06.22 г.
2. Записваме до 30.06.22 г. желаещи организации по области, които ще раздадат пакетите на наистина нуждаещи се.
3. Купуваме и предоставяме продуктите до средата на юли.
✅🙏 КАК да помогнете сега? Като:
1⃣ ДАРИТЕ СРЕДСТВА, с основание: "ХРАНА И НАДЕЖДА ЗА ........" (ако желаете посочете конкретен областен град, за който да насочим Вашето дарение, или просто за България)
✔ Банков път:
IBAN: BG74RZBB91551011840078
Титуляр: Фондация "Гората.бг"
✔ С банкова карта, или с PayPal (бутоните) от тук:
https://gorata.bg/kak-da-pomogna/
2⃣ СПОДЕЛИТЕ тази публикация в социалните мрежи, с приятели и с потенциални дарители.
3⃣ Дарите продукти, ако сте производител, търговец, желаещ - свържете се с нас. 
🙏 Благодарим Ви и дано има много добро за България и българите!
#ГоратаБГ
#ДариХрана
#ДариНадежда
П.П. Снимката е на Nikola Rahnev и децата му, той и семейството му даряват 5000 лв. за "Дари храна, Дари надежда", с които дават старт на кампанията, защото вярват, че преди всичко добри дела трябват и личен пример!
Гората е живот. 🦌
📷 Христо Мутафов
Редакция: ❤ БЛАГОДАРИМ ВИ, към 15.05.22 г. средствата са събрани, можете да отправите молитва/добро намерение/ пожелание за здравето на Теди!
Ще спасиш ли живота на дете, ако можеш? Дали Теди, на 13 години, ще може да се смее, да танцува, да живее - решаваш ти. 
52 000 лв. - толкова струва животът на това дете?! 
💔 България (държавата) я няма, а Теди може да живее ❤ и то нормален живот, с операция в Турция, която струва 80 000 лв., едва 28 000 лв. са събрани, а вече е спешно, до 20.05.22 г. е възможността Теди да бъде успешно оперирана.
🙏 Тук ли сме ние, добрите Хора, да споделяме, да дарим по малко, да подкрепим 13 годишната Теди, за да има нормален живот!
✅ Помогнете, спешно е - до 20.05.22 г.:
1⃣ Споделете тази публикация
2⃣ Дарете средства:
титуляр: Теодора Боянова Тодорова
IBAN: BG60BPBI79294055697101
BIG: BPBIBGSF
Пощенска Банка
3⃣ Има и благотворителен базар "Нека да помогнем на Теди" https://www.facebook.com/groups/1661206330885431/?ref=share
Поливайте засадените дръвчета, за да има бъдеще за децата ни!
ИСТИНСКИ ГЕРОИ! Днес тези две момчета направиха чудото! ❤️
🇧🇬 След 10 дни дъждове и недостъпен разсадник, най-после над 20 000 дъба тръгнаха за десетки общини и стотици места, в цяла България! 🇧🇬
🙏 Благодарим Ви момчета, че часове наред не се отказахте, броихте, опаковахте, топихте, каляхте и се каляхте още и още...Хиляди хора ще са под сянката на Вашето добро! Благодарим Ви!
💗 Чудото стана в ДГС Върбица, до Шумен, откъдето Гората.бг закупи 26 000 дъбчета (22 700 зимен и 3300 цер) и ги подари, заедно с общо над 160 000 други дървета на над 100 общини в България!
🇧🇬 С това последно изпращане, официално кампанията ни за подаряване на дръвчета на всички общини в България приключи за тази пролет!
#ГоратаБГ
#ЗасаждамеБъдеще
Героите: Nikolay Qnev и Ивомир Иванов
"Не знам по-добър начин да почета празника, Бог, Живота и Хората, затова и днес засадихме няколко големи дървета, брези.❤️🌳
Правете колкото можете повече добро по всеки възможен начин, това е за мен смисълът на християнството - доброто, което правим за Хората и Природата!🙏
Здраве, щастие, мир, благоденствие, любов за Вас, близките Ви и всички Хора! ❤️
Да бъде!"
Никола Рахнев
Познайте колко дръвчета има на снимката и какви са?
Това са част от близо 150 000 дръвчета, които подаряваме на общини, села, градове, училища, детски градини, паркове, улици и всички българи!
Утре тръгват за много места в цяла България! 
Огромни благодарности на нашите приятели от ПРЕГРЪДКИ ОТ БЪЛГАРИЯ ❤, които опаковаха десетки хиляди...
#ГоратаБГ
#ЗасаждамеБъдеще
Разсадник село Стоб, ДГС "Рилски манастир". Уникална красота!
Човек ли сте, ще споделите ли?
❤️ Това е Петя. 
Щастлива, млада, позитивна, очаква я нормален живот, би се радвала на този ден, както всички нас, докато в един момент не се случва огромна трагедия, която сега я кара да се бори за живота си!
💔 На 18 март Петя и сестра ѝ Калина, заедно с родителите, се разхождат в малко селце, когато голямо куче скача и захапва лицето на Петя. 
❕ Всичко става за секунда, в един миг всичко е наред, смееш се, радваш се на деня, правиш си планове, а в следващия животът ти се обръща с главата надолу.
❕ Кучето захапва голяма част от лицето на Петя. Отхапва ѝ целия нос :( ! 
🙋‍♀️ Говорих с Калина 5 дни по-рано, правехме планове как да помагаме на майки с деца - тя беше толкова радостна, че ще прави добро, а няколко дни по-късно ми разказа за тази трагедия и как целият живот на Петя се е сринал, как всички са изплашени, загрижени и правят всичко, за да живее тя и не само да съществува и оцелее физически, а да възстановят лицето ѝ, да има относително нормален живот. За болките на Петя, физически, емоционалните, страховете...
💔 Тежка, човешка, стягаща гърлото история, която обаче не е само история, а е истинска, за огромно съжаление. От нас зависи да допишем един по-щастлив край.
💗 Калина и Петя са благодарни на лекарите в "Пирогов". Но за да може Петя да има лице и да си върне живота, трябва да се направи операция в Израел, която е на стойност 95 000 долара + някои допълнителни разходи. ВСЕ ПАК ИМА НАДЕЖДА!
🙏 Семейството и приятели са събрали малка част от тази сума, за останалото разчитат на добри Хора.
🙏 Хора като Вас! Моля, помогнете, с колкото можете, поне с едно споделяне на тази история! Вие носите надежда за едно младо момиче и за един свят с повече добро!
✅ Ето дарителската сметка на Петя:
IBAN: BG24FINV91501317607924 BGN
Титуляр: Петя Георгиева Георгиева
✅ Също можете да подкрепите и:
По Револют/ Revolut: revolut.me/kalinas7p2
PayPal: skikalinski@gmail.com
🟢 Можете да видите медицинската експертиза от УМБАЛСМ "Пирогов", тук: - https://beforecreating.com/wp-content/uploads/2022/03/EpikrizaPetia.pdf?fbclid=IwAR0M9dXDYSWt2aLuz6aSg2ARF-E2IUfQjTOj8eJsOnYAuDK4EwLvBKYxYJA
🟢 Тук са документите от болницата в Израел: https://beforecreating.com/wp-content/uploads/2022/04/CostEstimatePetia.pdf?fbclid=IwAR2uFjn1qlVXGdbtjKb4Uis4c6lRzX-BZdtxa4oVIGMc7KTFY4QDh2RTGA0
🟢 Това е профила на Калина, сестрата на Петя: https://www.facebook.com/kalina.g.georgieva
"Гарантирам с името си, че историята на Петя е истинска и 100% заслужаваща нашата подкрепа! Моля, помогнете и Вие!" Nikola Rahnev - създател на Гората.бг
Стояхме на терасата, когато се чу силен и някак нахален клаксон, веднага скочихме, все пак при нас живеят над 30 деца, има и няколко коли, но беше друго - възрастна баба буташе инвалидна количка, която ползваше за да събира отпадъци от кофите за смет, с които да се прехранва, по-късно разбрахме, че количката е на нейното внуче, дете с увреждания...И нетърпелив шофьор нервно свиреше, защото не може да мине с лъскавата си кола.
Докато се осъзная как да реагирам...Елена вече тичаше надолу по стълбите и излезе на улицата, отиде при бабата и започна да говори с нея, да държи ръцете ѝ, чувах само части от фрази "моля, кажете как да Ви помогна, от какво имате нужда" и "срам ме е, бабиното, срам ме е...", а после "но моля, ние имаме всичко, хората от България ни помагат, моля, нека Ви помогна, моля влезте, изчакайте ме, сега ще...Ви донеса..". И Елена изчезна навътре.
Бабата е пенсионер, дъщеря ѝ работи нископлатена работа, има детенце с увреждания, бащата е избягал, парите не стигат, особено сега зимата, с големите сметки. Бабата е умна, добра, възпитана, изоставена от България, както и внучето ѝ. Мечтае да отиде някъде до Пловдив - в манастир ли, църква ли, тя знае къде, където някой казал, че стават чудеса. Но детето е в количка не може с влак или автобус, трябва с кола...Това го разбирам после.
Когато Елена се върна говориха много с бабата, май плакаха и двете и то си е за плач...Бабата получи голяма торба с храна и други неща, отделно още малко, но получи много повече, получи подкрепа, приятелски разговор, съпричастност, надежда, че има добро и добри Хора, че не е изоставена от всички, така тази храна за 50-тина лева за нея значеше много, тя ѝ донесе усмивка, сълзи от радост и надежда! 
Дори надежда, че ще измислим как детенцето да отиде на това свято място до Пловдив, а с това и надежда, че всичко може да се оправи. Елена и бабата се разделиха с уговорката бабата да дойде пак, за храна, за помощ, за подкрепа и да се мисли как да се отиде до Пловдив, да се търси там онази бяла лястовица, дето "все по теля, все по теля" може да я има някъде и извън творчеството на Йовков.
А за мен тази бяла лястовица днес бе Elena (която всички наричат Альона). Елена пристигна в България на 9-ти март, тя е бесарабска българка, която живее с детето си в ПРЕГРЪДКИ ОТ БЪЛГАРИЯ ❤. Елена често казва, че "не може да повярва колко добри са хората в България, как е възможно толкова хора да помагат на непознати деца и майки, избягали от войната и как сме обърнали представата ѝ за света", но ето как не може да повярва, а го прави, същото, за тази българска, непозната за нея баба...
Дали от преживяната болка, дали защото го вижда към себе си, или защото винаги е била такава - не знам, но Елена е пример колко малко е нужно, за да си усмивката, надеждата и бялата лястовица за някой.
Правете и Вие добро, има нужда от много добро, в този несъвършен свят!
Разказано от свидетел на тази човещина: Nikola Rahnev
#ПрегръдкиБГ
#ГоратаБГ
Браво!!! Доброволци засаждат над 10 хиляди плодни, медоносни и паркови дървета в Перник! 🇧🇬❤️🌳
ВИЖ ОЩЕ СНИМКИ
Scroll to Top