СНИМКИ

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
🌼 Гората.бг, ще подари 8 милиона цветя и 10 хиляди лавандули, за да помогнем на пчелите! ❤🐝🐝
🙏 20 май е световен ден на пчелите!Честит празник и Ви Благодарим, че заедно помагам на десетки милиони пчели и цялата природа! ❤🌎
✅ В София, ще подаряваме директно, 20.05.23г., събота, от 11:00ч. в парк "Борисова градина"!
✅ За цяла България ще изпращаме с куриер, 20.05.23 г., събота, след 20:23 ч. ще пуснем линк за гугъл формуляр, само записването там ще е валидно.
🌺 Цветята са 9750 опаковки от подбрани медоносни видове семена- Кореопсис висок, Космос, Фацелия, Микс летни медоносни цветя, Центаурея (Метличина), Медоносна мента, Космос вид 2, Микс летни медоносни цветя вид 2, Скабиоза. И отделно още 50 килограма медоносен микс от: лупина, фий, бял синап, елда и сминдух.
🌿Лавандулата е изключително медоносна, тя е 2 годишна, около 20-35 см., от отличния сорт Севтополис.
🚚 По куриер ще изпратим 1300 пратки, всяка с по 3 опаковки=Висок кореопсис микс+Медоносна мента+Космос и 5 корена лавандулата, те ще са напълно безплатни, куриерската услуга (5 лв. с Еконт) ще бъде за сметка на получателите.
✅ В коментар има линк за събитието в София и линк за информация за изпращането.
#ГоратаБГ
#ЗасаждамеБъдеще
#ИмаСмисъл
Ако всеки от нас направи нещо малко, ЗАЕДНО ще направим огромна промяна към по-добро! ❤🌎
Два почивни дни, да дйестваме! Качете в Гората.бг  - група 💚🌳, какво полезно и добро направихте! 😇
Благодарим Ви! 🤍💚❤
От няколко седмици, че и от месеци, все нямам време, време да разкажа разни неща.
🤍 Много искам да разкажа за прегръдките и благодарността, онази човешката, на Хората в наводнените села, когато бяхме там да подарим хиляди дървета, храсти и цветя тази събота...не само заради това, те помнят как изринахме калта от стотици къщи, как дарихме половин милион лева (252 къщи по 1800 лв. за строителни материлали, а и много други неща). Беше прекрасно, мило, ЧОВЕШКО. Не ми остана време да разкажа, но ИМАШЕ СМИСЪЛ!
🤍 Силистра, Русе, Търново, Габрово, за онези велики 1100 км. и 4-ри събития, точно на Великден за само 36 часа - четири града. За хилядите ХОРА, за 50-те хиляди дървета и храсти, за подготовката преди това. Не ми остана време да разкажа, но ИМАШЕ СМИСЪЛ!
🤍 Много искам да разкажа колко събира една Дачиа, едно Санта Фе, една баничарка или как в обем от 10 хиляди, влизат 25 хиляди лавандули, как се връзва на тавани. За подвига на Хората, онези ГЕРОИ, които вадиха... Дори детайлите, искам да споделя, как изгоряхме, как се обелих по лицето и ушите, защо НЕ ядохме агне 🙂. Не ми остана време да разкажа, но ИМАШЕ СМИСЪЛ!
🤍 За това, че Андрей почна работа, момчето, което приехме в Прегръдки от България, чиято история стигна до десетки хиляди хора, как стотици предложения за работа буквално ме заляха с добрината си! Не ми остана време да разкажа, но ИМАШЕ СМИСЪЛ!
🤍 Като сме отворили тази тема, никога не разказах за Влади, който е бесарабски българин, дойде от Украйна с майка си, кандидатства и го приеха за лекар, завършва с отличие първата година, а вчера взе И български паспорт, как пък една година не ми стигна да разкажа тази история.. Не ми остана време да разкажа, но ИМАШЕ СМИСЪЛ!
🤍 А за бебенцето, което се роди почти 4 месеца по-рано, което 4 месеца стоя без майка си в болница, но оцеля, но е здраво, но расте, тук в България, баща му е българин, майка му е украинка, да са щастливи! Не ми остана време да разкажа, но ИМАШЕ СМИСЪЛ!
🤍 Искам да разкажа, че всеки ден нещо малко бутаме в посока Сирия, как купихме адаптирано мляко за бебета там за 10 000 лв., как една организация ни дари за още 40 000 лв., а друга за още 8 000 лв., как поредните 3 тира скоро ще тръгнат за там, да нахранят, стоплят и подкрепят хиляди нуждаещи се! Не ми остана време да разкажа, но ИМАШЕ СМИСЪЛ!
🤍Дори и видеото от София, от раздаването не качих, нито снимка, нито от Пловдив, нито от Пазарджик, нито от Стара Загора, нито от Габрово, нито от Варна, нито от Русе, нито от.. ....толкова много от 20-те града, които посетихме. Боже, колко вдъхновяващо беше, 23 000 дръвчета за 5 часа в София, опашки от стотици метри, хиляди Хора! Не ми остана време да разкажа, но ИМАШЕ СМИСЪЛ!
🤍 А първите 200 семейства, които прекрасните Хора от "Подай ръка за по-добро бъдеще" зарадваха с по над 20 кг. дарена храна, беше толкова хубаво, че нямам търпение да получат и останалите 3400 семейства и 17-те социални кухни. Заедно даряваме 85 тона храна на нуждаещи се българи... Не ми остана време да разкажа, но ИМАШЕ СМИСЪЛ!
🤍 А няколкото гори, които засадихме и засаждаме сега, в десетки градове и села, как искам да Ви разкажа за тях, за там, за Мездра например, за горите край Търново, за малката на Боровец... Не ми остана време да разкажа, но ИМАШЕ СМИСЪЛ!
🤍 И още, и още, и още много неща...
🤍 За идеите и мечтите искам най-много да Ви разкажа, как ще защитим стотици, а после и хиляди декари гори от изсичане, как ще засадим още 1 милион дървета за невъзможно кратко време... ЩЕ НАМЕРЯ ВРЕМЕ И ЩЕ ИМА СМИСЪЛ!
🤍 Благодаря на всички за подкрепата! Не ми остана време да Ви благодаря повече, но най-важното, приятели, ИМАШЕ СМИСЪЛ! ❤🇧🇬
#ГоратаБГ
#ЗасаждамеБъдеще
#ЗащотоСмеХора
Андрей е прекрасно, младо момче, на 24 години, което доста е отнесло в този живот. 
💔 Той е сирак и е израснал в сиропиталище. Имал е детството, което имат децата в детските домове..., но тази история не е за това.
💔 За съжаление Андрей има и детска церебрална парализа, която за радост е слабо застъпена, ръцете му са силни, краката работят добре, движи се нормално, говори и се усмихва широко. 💗
✍️ Андрей говори български добре, испански много добре, руски и украински отлично. Той е от Украйна и преди 10 дни, след доста гадни преживявания, пристигна в ПРЕГРЪДКИ ОТ БЪЛГАРИЯ ❤, сега се усмихва и е благодарен, че е при нас.
❤ 🇧🇬 Той е влюбен в България, в горите и планините на България, иска да остане тук, да живее тук, да създаде живот тук. НЕ иска да отиде в Испания, иска ДА ОСТАНЕ В БЪЛГАРИЯ!
👉Андрей има нужда от работа, която да му позволи да изпълни тази своя мечта, да бъде щастлив в България, да се наслаждава на природата, да има нормален живот!
💪 Работил е като хлебар, после като готвач, правил е и чанти/обувки в Пловдив, сега търси работа в София, готов да работи - с 4-ри езика, с добри компютърни и комуникативни умения, но може и да готви, да работи с ръцете си, да създава, да помага.
🙏 Помогнете ни да му намерим добра работа в София, Перник или региона, това е просто добър млад човек, който заслужава да може да има нормален живот! 
Благодарим Ви! ❤
#ПрегръдкиБГ
#ГоратаБГ
"Днес дъщеря ми отиде на събитието във Велико Търново. Обади се и каза "Мамо, опашката е сигурно 500 м., има много, много хора!"
Попитах я ще я откаже ли това? Отговорът беше: "Не, ще остана, защото е хубаво, че толкова хора искаме да посадим дръвчета!".
Тя е на 17, вегетарианец по хуманни причини, никога не изхвърля боклучето си на улицата, събираме разделно отпадъците и смята, че промяната започва от самите нас!
След 40 минути се обади и каза, че се прибират, организацията е била перфектна и за всички е имало дръвчета, малини и лавандула!
Последните са засадени, остават дръвчетата, които на въпроса "Кое какво е?", отговорът беше "Не знам мамо, ти не ги ли познаваш?"😄
Та ако вкъщи дюлята роди жълъди, значи на мама познанията са кофти!😅
Но пък детето е щастливо, 'щото си има Златен дъжд и то 5 броя!"
✍️Галя Дългичева, майка на това прекрасно момиче,
за събитие по подаряване на 12 000 дръвчета от Гората.бг на Великден 2023 г. във Велико Търново.
📷Nikola Rahnev от самото събитие във Велико Търново
#ГоратаБГ
#ЗасаждамеБъдеще
ЧЕСТИТО ВЪЗКРЕСЕНИЕ, БЪЛГАРИЯ! ❤🇧🇬
ПОДАРЯВАМЕ 50 ХИЛЯДИ 🌳🌳, за да направим деня ВЕЛИК!
🇧🇬 От 10:00 ППодаряваме 12 000 дръвчета - Габрово(https://fb.me/e/zPHriGfS)
🇧🇬 От 15:00 ППодаряваме 12 000 дръвчета -Велико Търново(https://fb.me/e/191lvFWuq)
🙏 Благодарим на прекрасните Хора от Русе и Силистра, които вчера на Велика събота станаха част от засаждането на 3 милиона дървета и вече заедно сме засадили 2.5 милиона!
#ГоратаБГ
#ЗасаждамеБъдеще
Днес и утре ПОДАРЯВАМЕ 50 000 🌳🌳🌳 за Великден!
🇧🇬 Събота от 9:00 Подаряваме 12 000 дръвчета - Силистра(https://fb.me/e/ZyHsjit9)
🇧🇬 Събота от 15:00 Подаряваме 12 500 дръвчета - Русе(https://fb.me/e/Mp7vLaWx)
🇧🇬 Неделя от 10:00 Подаряваме 12 000 дръвчета - Габрово
(https://fb.me/e/zPHriGfS)
🇧🇬 Неделя от 15:00 Подаряваме 12 000 дръвчета -Велико ТърновоТърново (https://fb.me/e/191lvFWuq)
ЕЛА. ВЗЕМИ. ЗАСАДИ!
#ГоратаБГ
#ЗасаждамеБъдеще
"Първият ми цъфнал люляк, подарък от Гората.бг."
Елица Маламова
🇧🇬 УТРЕ, събота, 08.04.23г., ЗАСАЖДАМЕ БЪДЕЩЕ ЗА БЪЛГАРИЯ, като Подаряваме 23 000 дръвчета - София, от цели 18 плодни, медоносни и горски вида:
🌳 Праскови
🌳 Малини
🌳 Кайсии
🌳 Бадеми
🌳 Норвежки клен
🌳 Дюли
🌳 Сливи  (жълта афъзка)
🌳 Златен дъжд
🌳 Люляк
🌳 Текома
🌳 Спирея
🌳 Форзиция
🌳 Дъб (цер)
🌳 Явор
🌳 Ясен полски и планински
🌳 Акация бяла, медоносна
🌳 Туя (източна)
🌳 Орех
🌳 Череши (махалебка, дива)
ЕЛАТЕ, ВЗЕМЕТ И ЗАСАДЕТЕ, СЪБИТИЕТО ТУК: https://fb.me/e/Slzxwv7N
#ГоратаБГ
#ЗасаждамеБъдеще
Така изглеждат над 16 000 лавандули, които ПОДАРЯВАМЕ, 2357 пратки с по 7 корена.
✅Днес пратките бяха предадени на куриерите за доставка до над 2300 български семейства в цяла България.
🙏БРАВО НА ГЕРОИТЕ от ПРЕГРЪДКИ ОТ БЪЛГАРИЯ ❤, които първо извадиха 18 000 лавандули в Карлово, а после ги опаковаха! Благодарете им и Вие, наистина има защо!
#ГоратаБГ
#ЗасаждамеБъдеще
Толкова щастливи са хората, които засаждат бъдеще с нас! 
Още 200 хиляди дръвчета ще засадим тази пролет! ❤️🇧🇬
📷 На снимката жена точно е получила 100 ясена в Добрич.
#ГоратаБГ
#ЗасаждамеБъдеще
Всяко дърво има огромен смисъл! ❤️
Затова подаряваме още 40 000 🌳🌳 този уикенд!
🇧🇬 Чакаме Ви от 10:00 ч. във Варна тук: 
Подаряваме 15 000 дръвчета - Варна
🇧🇬 От 15:00 ч. сме в Добрич тук:
Подаряваме 12 500 дръвчета - Добрич
🇧🇬 Скоро и в много други градове!
#ГоратаБГ
#ЗасаждамеБъдеще
10 ХИЛЯДИ лв. за закупуване на бебешка храна и друго необходимо за пострадалите в Сирия🇸🇾 и Турция🇹🇷 ДАРИХА СЛУЖИТЕЛИТЕ на Съдърланд България. 
ЗАЩОТО СА ХОРА! 🇧🇬
🙋‍♂️ Парите бяха събрани под формата на ваучери за храна, идеята за даряване на ваучери е много добрa, защото лесно ги превръщаме в храна.
#ЗащотоСмеХора
#ГоратаБГ
Невероятно събитие в Пловдив!
Подаряваме 16 ХИЛЯДИ 🌳🌳! ❤️🇧🇬
България е ВЕЛИКА, защото ВИЕ сте прекрасни ХОРА! ❤🇧🇬
Днес, за пореден път подарявахме 28 000 плодни, медоносни и паркови дръвчета🌳🌳, този път в Стара Загора и Хасково и отново хиляди (да, хиляди) добри ХОРА дойдоха, чакаха с часове, за да станат част от нещо по-голямо от всички нас! 
Да станат част от по-доброто бъдеще на нашите деца, на всички идващи след нас, защото един ден стотици хиляди деца, някои от тях все още неродени, ще стоят под сянката, ще дишат въздуха и ще берат плодовете на засаденото от тези ХОРА днес, както и от 2.25 милионата дръвчета, които заедно засадихме!
Поклон за всички ГЕРОИ! Поклон за 12-те ни доброволци в двата града, за неуморните часове в калта, но от калта създаваме едно по-чисто и по-зелено бъдеще, за всички, дори и за още неродените!
Благодарим Ви от сърце,
Nikola Rahnev
#ГоратаБГ
#ЗасаждамеБъдеще
#ЗащотоСмеХора
ДЕЦА ПОМАГАТ НА ДЕЦА! ❤️
ЗАЩОТО СМЕ ХОРА! 🇧🇬
🟢На снимката са част от нещата, които са СЪБРАЛИ ДЕЦА, учители и родители в 161-ва детска градина - "ЛАСКА", в София, ЗА ДА ПОМОГНАТ НА ДЕЦАТА в нужда в Сирия🇸🇾 и Турция🇹🇷!
🟢Отделно са разположили кутии за дарения и са събрали парични средства, за да помогнат повече!
💗 Напомняме, че може да подкрепите 🇹🇷 🇸🇾 тук:
✅ С банков превод:
Фондация „Гората.бг“
IBAN: BG74RZBB91551011840078
Основание: Земетресение (Сирия/Турция)
✅ С карта и PayPal: в сайта ни gorata.bg - линк в коментар.
#ГоратаБГ
#ПраветеДобро
#ЗащотоСмеХора
Още снимки