Доказателство за живот извън системата- един филм на Мат Ембри

“Никой не ни спасява, ние сами спасяваме себе си. Никой не може и никой не би трябвало да го прави. Ние трябва сами да извървим пътя си.” Буда

Да търсим своята истина, своя път, да поемем бъдещето си в собствените си ръце- да бъдем будни. Това е пътят към справянето със ситуации, които повечето класифицират като невъзможни. Това е пътят и на канадският продуцент и режисьор Мат Ембри, който  гостува в България по покана на Фондация “МС Мога сам”. Той ще представи за първи път в Европа документалния си филм “Живо доказателство”, посветен на борбата му с диагнозата Множествената склероза.

Когато един млад мъж е диагностициран с едно от най-тежките и нелечими автоимунни заболявания, не му остава нищо друго, освен да търси начин за своето спасение. Така започва историята на канадския филмов продуцент и режисьор Мат Ембри, диагностициран с Множествена склероза едва 19-годишен през 1995 г.

Днес Мат Ембри е един от хората, благодарение на които, хиляди пациенти с МС по целия свят, намират надежда за пълноценен и щастлив живот. Вече повече от 20 години, той живее без симптомите на своето заболяване, без да приема никакви медикаменти. Неговата формула за здраве е комбинация от стриктен режим на хранене, сън и физически упражнения.

По покана на Фондация “МС – Мога сам” във връзка с Международния ден на Множествената склероза, Мат Ембри пристига в България в края на май. Той ще разкаже лично своята история и ще представи своя документален филм “Живо доказателство” (Living proof), посветен на неговата борба с това заболяване. Филмът проследява пътя на Мат и неговия баща, от Англия до Айова, в търсене на отговори от най-добрите специалисти относно възможностите за лечение на МС. Вместо това откриват противоречия и дори твърдения за конфликт на интереси между големите фармацевтични компании, благотворителните организации и лекуващите невролози.

“Живо доказателство” ни среща и с други пациенти, диагностицирани с МС, които споделят своите начини да се справят със заболяването, когато лекари, фармацевтични компании и благотворителни организации ограничават достъпа до алтернативи за лечение на МС в името на алчността и печалбата.

Филмът “Living proof”/”Живо доказателство”/, който кинокритиците определят като едно от най-вълнуващите филмови събития за 2017 г., ще бъде представен в България, за първи път в Европа на следните дати и локации:

София:

26 Май 2018г.  В кино Люмиер Лидл 

Линк към събитието

27 Май 2018г.  Близка среща с Мат Ембри в A Hub

Линк към събитието 

Пловдив:

28 май 2018 г. Кино Eccoplexx /бившето Кино Фламинго/

Преди прожекцията ще се проведе среща с Мат Ембри в същата зала от 17 – 18:30 ч.

Линк към събитието 

Билетите за събитието са осигурени от Фондация “МС Мога Сам”. Поради ограничения брой места се изисква предварителна регистрация за присъствие на следния линк: https://bit.ly/2qZNofS

Ние от Гората Бг вярваме в силата на всеки да се справи с поставената му диагноза и подкрепяме инициативата на Фондация “МС Мога Сам”. Приканваме ви да присъствате на прожекциите и срещите с Мат Ембри и да споделите с хора, на които вярвате, че ще са полезни. Вярваме, че прожекциите ще са от полза не само на хора, диагностицирани с МС и техни близки, но и на много други хора, които са поели или имат нужда от подкрепа да поемат по пътя на вземането на здравето си в собствените си ръце.

За повече информация:

Биляна Савова, основател на Фондация “МС Мога Сам”

https://mogasam.wordpress.com

Сподели публикацията