КАК ДА ПОМОГНА

Преди всичко харесайте страницата ни във Facebook: Гората.бг, ние често имаме нужда от доброволци и помощ, там обявяваме всичко.

ПОМАГАМЕ НА ПОСТРАДАЛИТЕ В ТУРЦИЯ И СИРИЯ

💔 Изказваме искрени съболезнования на близките на хилядите загинали и съпричастност към десетките хиляди ранените, както и към стотиците хиляди засегнати – в Турция 🇹🇷 и Сирия 🇸🇾, след 2-те опустошителни земетресения от 7.8 и 7.5 по Рихтер рано тази сутрин!
 
🇹🇷 Говорим с хора от Адана и Газиантеп – положението е страшно, това са 4 милиона души, които са или без дом или не смеят да се приберат, над 2000 (ДВЕ ХИЛЯДИ) блока и сгради са разрушени!
 
🙋‍♂️ Правим спешна кампания и почваме да помагаме. Приоритетно осигуряваме най-нужното – одеяла, дъждобрани, храна, медицински материали, подкрепа за деца и нужното за спасителните екипи в това число и българските.
 
✔ Ще помогнем спешно, ефективно, активно! Целта е още до 24 часа да изпратим първите помощи. Nikola Rahnev, говори от часове с доставчици и вече сме намерили 600-хиляда спасителни одеяла, търсим нужното, действаме, следим и се адаптираме
✅Можете да дарите тук:
Фондация „Гората.бг“
IBAN: BG74RZBB91551011840078
Основание: Земетресение
С карта или PayPal от тук:

🙏 Бог да прости загиналите и Бог да закриля всички хора и цялото човечество! А ние ще помогнем с каквото можем, защото сме Хора!

ДАРЯВАМЕ 50 ТОНА ХРАНА НА НУЖДАЕЩИ СЕ БЪЛГАРИ

💔 Държавата не се грижи за пенсионерите и нуждаещите се българи, при реална инфлация от над 30% на храни, отопление, лекарства и най-трудната зима от много години насам…

😕 Нашите баби и дядовци не знаят да ядат ли, лекарства ли да си купят, да се стоплят ли?! Парите не стигат…Отчаяни са.

❤️ Бързаме да споделим, че няма да Ви оставим, уважаеми родители, баби и дядовци! Вие, НЕ СТЕ САМИ, достойни Хора, които сте изградили България, в която живеем днес! Ние СМЕ ДО ВАС!

❤️ И заедно с много добри Хора ще помогнем на хиляди нуждаещи се българи, като дарим над 50 тона храна преди и след Коледа! ❤️🇧🇬

✅ Помогнете ни в това добро, като дарите с основание
„ДАРИ ХРАНА, ДАРИ НАДЕЖДА“:

✔ Банков път:
IBAN: BG74RZBB91551011840078

Титуляр: Фондация „Гората.бг“

✔ С карта, или с PayPal от тук:

🙏Вериги и производители са добре дошли да дарят продукти.

🙏Търсим местни организации, които да разнасят храната.

🙏Търсим и логистичен партньор, който да превози на едро до 20-30 точки в страната.

Прегръдки от България

Да бягаш от война, за да спасиш живота на децата си е ужасно, да не знаеш къде отиваш, да нямаш дом, да не знаеш къде ще спи детето ти…💔
❤ Не можем да спрем войната, но можем да помогнем на стотици майки и деца, като им осигурим дом, като им помогнем с документи, с психологическа подкрепа, като им помогнем да имат работа и всичко нужно за децата им.
❤ Затова създаваме „Прегръдки от България“ – център за подкрепа и настаняване на 70 до 100 майки с деца, където ще се чувстват спокойни, ще имат подкрепа, храна, топлина, уют и приятелски протегнати ръце, за да изградят живота си отново.
🟢 Центърът се намира на 20 минути от София, в Перник, на спокойна и зелена улица, с площ от 789 кв. м. жилищна площ и 800 кв.м. хубав двор, вчера 25 прекрасни Хора, започнахме ремонтите, обзавеждането и всичко нужно, влагаме сърце и душа и ще стане чудесно!
🙏❤️ За да стане чудесно имаме нужда от подкрепата Ви, нужни са ни мебели, техника, други неща, евентуално средства, ако можете да дарите и подкрепите.
✅ Ето списък с необходимите неща и как може да помогнете: https://docs.google.com/…/1FpvNZo5WBEQ7y2d6xC…/edit…
(За дарения по списъка: Андреа на телефон 0895 46 73 63)

❤️ Можете да дарите и средства с основание „ПОДКРЕПА ЗА МАЙКИ С ДЕЦА“:
1. Банков път: IBAN: BG74RZBB91551011840078 Титуляр: Фондация „Гората.бг“
2. С карта или PayPal, с натискане на бутона тук:

🙏 Благодарим Ви, с Вашата подкрепа ще помогнем на първите майки и деца до броени дни!
🙏 Изказваме дълбоки благодарности на Grohe Bulgaria, които поемат нужното за всички 8 бани, както и на Matrax, които дариха 60 чисто нови матрака, висок клас и 70 възглавници, на Transpress и Green Courier, които ще превозят всяко дарение безплатно.
🙏 Благодарности и на всички доброволци за труда и сърцето, което влагат!
🙏 Благодарности на всички Хора, за подкрепата и съпричастността към майките и децата, бягащи от война и към нашата кауза „Прегръдки от България“!

Вземи тениски, носи ги и подкрепи Гората, заяви своите тениски тук: https://forms.gle/DiYGCfecNEs93wZR7
(всички приходи, след себестойност, са за дръвчета)
14.90 лв.= 25 дръвчета + ТЕНИСКА
Дарете с paypal
leaf-3369412_1280
Всяко засадено дърво е още една алвеола в белите дробове на нашата планета. Освен, че ни дават кислород и поемат въглеродния диоксид, дърветат вършат и други чудеса: – подхранват и запазват почвите – чрез своите корени, укпрепващи почвите, и чрез падащите листа наесен;
– задържат влагата в земята и балансират водните потоци;
– пазят сянка и запазват хладна земята под себе си, намалявайки затоплянето на повърхността на земята;
– осигуряват дом на животните – птици, катерици, микроогранизми и др.;
– осигуряват храна за животните със своите плодове и листна маса.
Даряваме дървета на всички 268 общини в България, на хиляди населени места, на училища, детски градини, църкви. Правим и масови засаждания с десетки хиляди участници на сезон. Заедно правим света, в който живеем по-добър.

Можете да ни помогнете да засадим повече дървета – дори малкият принос има голямо значение:
5 лв. = 7 дървета
10 лв. = 15 дървета
20 лв. = 33 дървета
50 лв. = 90 дървета
100 лв. = 200 дървета

Банковата сметка е:
BG74RZBB91551011840078 Райфайзен Банк Титуляр: Фондация „Гората.бг“
Основание: засаждане на дървета
Дарете с paypal:
„Ако изчезнат пчелите, човечеството може да просъществува само 4 години, преди да изчезне,“ казал е Айнщайн. А пчелите днес изчезват с обезпокоително темпо.
През последните 3 години Гората.бг дари над 250 000 медоносни дръвчета на пчеларите из цяла България – в подкрепа на пчелите у нас. Ще продължим и през следващите години.
Можете да ни помогнете да осигурим още плодна и медоносна растителност в помощ на медоносните пчели в България! Надяваме се така да помогнем да има повече паша за пчелите, както и ползи за птици, животни, хора и цялата пъстрота на природата.
bee-515023_1280
Даряваме дървета на всички 268 общини в България, на хиляди населени места, на училища, детски градини, църкви. Правим и масови засаждания с десетки хиляди участници на сезон. Заедно правим света, в който живеем по-добър.

Можете да ни помогнете да засадим повече дървета – дори малкият принос има голямо значение:
5 лв. = 7 дървета
10 лв. = 15 дървета
20 лв. = 33 дървета
50 лв. = 90 дървета
100 лв. = 200 дървета

Банковата сметка е:
BG74RZBB91551011840078 Райфайзен Банк Титуляр: Фондация „Гората.бг“
Основание: засаждане на дървета
Дарете с paypal:
Ето още няколко начина да помогнете:
Посетете нашия раздел „Събития“ и вижте как можете да дойдете с нас на предстоящо залесяване.
Споделете с приятелите си за нас, разкажете, че има надежда, че заедно можем и ще успеем!
Сигнализирайте за нередности до съответните контролни органи. Те съществуват именно за това.
Направете нещо добро за природата – всеки акт има значение, почистете някъде, засадете нещо, помогнете на растение или животно…
Правете добро по всеки възможен начин! Помагайте и на хората! Бъдете добри!