КАК ДА ПОМОГНА

Преди всичко харесайте страницата ни във Facebook: Гората.бг, ние често имаме нужда от добролци и помощ, там обявяваме всичко.

ЩЕ ПОМОГНЕТЕ ЛИ ДА ДАРИМ НА НУЖДАЕЩИ СЕ БЪЛГАРИ НАД 30 ТОНА ХРАНА?

🇧🇬 Българите, особено възрастните хора, семейства с малки деца, хората, които са извън големите градове, останалите без работа, болните, тези с увреждания…са по-притиснати от всякога. Имаме 14.4% официална инфлация за 12 месеца от април, реално е много повече.

🇧🇬 Буквално нашите майки и бащи, баби и дядовци, изградили света, в който живеем днес…гладуват и се чудят дали тока или лекарствата? А представете си да имате дете и да не можете да му осигурите нормални неща. Това е тъжната действителност за десетки хиляди българи, сега, в България.

❤ 🇧🇬 Затова решихме да действаме и да направим кампанията „ДАРИ ХРАНА, ДАРИ НАДЕЖДА“, с която да дарим на поне 1500 български семейства, над 30 тона храна. Вече имаме събрани за близо 3 тона (от семейството на Никола). Дано съберем и повече!

🇧🇬 Искаме да дарим в цяла България, във всички области, на нуждаещи се семейства, трайни продукти, които да позволяват много пъти хората да имат топла и вкусна храна, както и полезни такива (ориз, брашно, боб, леща, месни, рибни и зеленчукови консерви, макарони, пресни плодове, зеленчуци, сирене, пчелен мед и др.).

🇧🇬 Продуктите ще се постараем да бъдат български, ако може и от по-малки производители, така помощта за България и българите ще е двойна.

🇧🇬 Всяко семейство, на което помогнем, ще получи подкрепа, под формата на продукти за поне 100 хранения. Дарението на храна е и даряване на надежда за тези Хора, подкрепа, протегната ръка, чувство, че някой го е грижа за тях, а това е безценно!

✅ Как ще го направим:

1. Събираме средства и продукти до 22.06.22 г.
2. Записваме до 30.06.22 г. желаещи организации по области, които ще раздадат пакетите на наистина нуждаещи се.
3. Купуваме и предоставяме продуктите до средата на юли.

✅🙏 КАК да помогнете сега? Като:

1⃣ ДАРИТЕ СРЕДСТВА, с основание: „ХРАНА И НАДЕЖДА ЗА ……..“ (ако желаете посочете конкретен областен град, за който да насочим Вашето дарение, или просто за България)

✔ Банков път:
IBAN: BG74RZBB91551011840078
Титуляр: Фондация „Гората.бг“

✔ С банкова карта, или с PayPal от тук:

2⃣ СПОДЕЛИТЕ тази публикация в социалните мрежи, с приятели и с потенциални дарители.

3⃣ Дарите продукти, ако сте производител, търговец, желаещ – свържете се с нас.

🙏 Благодарим Ви и дано има много добро за България и българите!

Прегръдки от България

Да бягаш от война, за да спасиш живота на децата си е ужасно, да не знаеш къде отиваш, да нямаш дом, да не знаеш къде ще спи детето ти…💔
❤ Не можем да спрем войната, но можем да помогнем на стотици майки и деца, като им осигурим дом, като им помогнем с документи, с психологическа подкрепа, като им помогнем да имат работа и всичко нужно за децата им.
❤ Затова създаваме „Прегръдки от България“ – център за подкрепа и настаняване на 70 до 100 майки с деца, където ще се чувстват спокойни, ще имат подкрепа, храна, топлина, уют и приятелски протегнати ръце, за да изградят живота си отново.
🟢 Центърът се намира на 20 минути от София, в Перник, на спокойна и зелена улица, с площ от 789 кв. м. жилищна площ и 800 кв.м. хубав двор, вчера 25 прекрасни Хора, започнахме ремонтите, обзавеждането и всичко нужно, влагаме сърце и душа и ще стане чудесно!
🙏❤️ За да стане чудесно имаме нужда от подкрепата Ви, нужни са ни мебели, техника, други неща, евентуално средства, ако можете да дарите и подкрепите.
✅ Ето списък с необходимите неща и как може да помогнете: https://docs.google.com/…/1FpvNZo5WBEQ7y2d6xC…/edit…
(За дарения по списъка: Андреа на телефон 0895 46 73 63)

❤️ Можете да дарите и средства с основание „ПОДКРЕПА ЗА МАЙКИ С ДЕЦА“:
1. Банков път: IBAN: BG74RZBB91551011840078 Титуляр: Фондация „Гората.бг“
2. С карта или PayPal, с натискане на бутона тук:

🙏 Благодарим Ви, с Вашата подкрепа ще помогнем на първите майки и деца до броени дни!
🙏 Изказваме дълбоки благодарности на Grohe Bulgaria, които поемат нужното за всички 8 бани, както и на Matrax, които дариха 60 чисто нови матрака, висок клас и 70 възглавници, на Transpress и Green Courier, които ще превозят всяко дарение безплатно.
🙏 Благодарности и на всички доброволци за труда и сърцето, което влагат!
🙏 Благодарности на всички Хора, за подкрепата и съпричастността към майките и децата, бягащи от война и към нашата кауза „Прегръдки от България“!

Вземи тениски, носи ги и подкрепи Гората, заяви своите тениски тук: https://forms.gle/DiYGCfecNEs93wZR7
(всички приходи, след себестойност, са за дръвчета)
14.90 лв.= 25 дръвчета + ТЕНИСКА
Дарете с paypal
leaf-3369412_1280
Всяко засадено дърво е още една алвеола в белите дробове на нашата планета. Освен, че ни дават кислород и поемат въглеродния диоксид, дърветат вършат и други чудеса: – подхранват и запазват почвите – чрез своите корени, укпрепващи почвите, и чрез падащите листа наесен;
– задържат влагата в земята и балансират водните потоци;
– пазят сянка и запазват хладна земята под себе си, намалявайки затоплянето на повърхността на земята;
– осигуряват дом на животните – птици, катерици, микроогранизми и др.;
– осигуряват храна за животните със своите плодове и листна маса.
Даряваме дървета на всички 268 общини в България, на хиляди населени места, на училища, детски градини, църкви. Правим и масови засаждания с десетки хиляди участници на сезон. Заедно правим света, в който живеем по-добър.

Можете да ни помогнете да засадим повече дървета – дори малкият принос има голямо значение:
5 лв. = 7 дървета
10 лв. = 15 дървета
20 лв. = 33 дървета
50 лв. = 90 дървета
100 лв. = 200 дървета

Банковата сметка е:
BG74RZBB91551011840078 Райфайзен Банк Титуляр: Фондация „Гората.бг“
Основание: засаждане на дървета
Дарете с paypal:
„Ако изчезнат пчелите, човечеството може да просъществува само 4 години, преди да изчезне,“ казал е Айнщайн. А пчелите днес изчезват с обезпокоително темпо.
През последните 3 години Гората.бг дари над 250 000 медоносни дръвчета на пчеларите из цяла България – в подкрепа на пчелите у нас. Ще продължим и през следващите години.
Можете да ни помогнете да осигурим още плодна и медоносна растителност в помощ на медоносните пчели в България! Надяваме се така да помогнем да има повече паша за пчелите, както и ползи за птици, животни, хора и цялата пъстрота на природата.
bee-515023_1280
Даряваме дървета на всички 268 общини в България, на хиляди населени места, на училища, детски градини, църкви. Правим и масови засаждания с десетки хиляди участници на сезон. Заедно правим света, в който живеем по-добър.

Можете да ни помогнете да засадим повече дървета – дори малкият принос има голямо значение:
5 лв. = 7 дървета
10 лв. = 15 дървета
20 лв. = 33 дървета
50 лв. = 90 дървета
100 лв. = 200 дървета

Банковата сметка е:
BG74RZBB91551011840078 Райфайзен Банк Титуляр: Фондация „Гората.бг“
Основание: засаждане на дървета
Дарете с paypal:
Ето още няколко начина да помогнете:
Посетете нашия раздел „Събития“ и вижте как можете да дойдете с нас на предстоящо залесяване.
Споделете с приятелите си за нас, разкажете, че има надежда, че заедно можем и ще успеем!
Сигнализирайте за нередности до съответните контролни органи. Те съществуват именно за това.
Направете нещо добро за природата – всеки акт има значение, почистете някъде, засадете нещо, помогнете на растение или животно…
Правете добро по всеки възможен начин! Помагайте и на хората! Бъдете добри!
Scroll to Top