„Космическият кораб“ на Apple ще тъне сред гора от 9000 дървета

Красивият нов кампус на Apple скоро ще бъде готов и се очаква служителите да започнат да се нанасят в него още този месец. Видеографът Дънкан Синфийлд наскоро публикува най-новата си визуална разходка около космическия кораб“ на високотехнологичния гигант. Видеото показва кадри, заснети с дрон, на готовата конструкция на централата и специални нощни снимки на интериора на сградата.

Синфийлд публикува онлайн ежемесечни визуални разходки из новата централа, наречена Apple Park – 175 акра пространство в Купертино, където строежът „расте“ бързо от юли 2015 г. насам. Сега, почти две години по-късно, най-новият филм показва, че кампусът приближава завършване, има хълмист околен пейзаж, който бавно се запълва с дървета, доставя се още торф. След като строежът бъде готов, хълмовете около централата ще имат тревисти полета, пътеки за джогинг и над 9 000 дървета, устойчиви на засушавания.

Проектиран съвместно с Foster + Partners, Apple Park се гордее с енергийната си ефективност и ще бъде захранван изцяло с възобновяема енергия. Покривни слънчеви панели формират 17 мегавата фотоволтаичен масив – една от най-големите слънчеви инсталации в света. Сградата с форма на пръстен ще бъде облицована с най-големите в света панели от извито стъкло. Централата на Apple ще бъде също така и една от най-големите в света структури с естествена вентилация. Тя няма да изисква отопление и климатизация през девет месеца от годината.

Новото 4K видео показва и нощен изглед към интериора, където строителните работници работят денонощно, за да подготвят кампуса за предстоящите му обитатели. Процесът на преместване на всичките над 12 000 служители в централата ще започне този месец и се очаква да продължи повече от шест месеца. Същевременно и строителството ще продължава през лятото. Apple Park ще разполага и с посетителски център с Apple магазин и кафе, отворени за обществеността.

Видео и кадри: Дънкан Синфийлд

Сподели публикацията