Създателят на „Гората“ Никола Рахнев е номиниран за зелена личност на годината

Никола Рахнев, създателят на инициативата „Когато станем 100 000 – ще посадим гора“ и „Гората“, е един от тримата номинирани за зелена личност на годината в традиционния конкурс за зелени компании на b2b Media. Рахнев е човекът, дал началото на поредица от мащабни доброволчески залесявания в цяла България, благодарение на които до момента в страната са засадени над 220 хиляди нови дръвчета.

Гласуването за зелена личност ще продължи до 25 май 2017 г. Всички, които подкрепят инициативата за засаждането на нови дръвчета в България, могат да гласуват за Никола Рахнев във Facebook страницата на събитието. След публичното гласуване в социалната мрежа ще бъде определен носителят на приза.

Инициативата „Когато станем 100 000 – ще посадим гора“ се развива от пет години, като тази пролет за първи път се проведе в национален мащаб. Около 50 хиляди фиданки бяха засадени в и около София, Пловдив, Варна, Велико Търново.

Може би малцина са склонни да повярват, че инициаторът на подобно мащабно мероприятие финансира мащабните залесявания съвсем сам. Никола обаче го прави без колебание и е убеден, че повече от всичко на света има смисъл да инвестираме в природата, защото тя е това, което нашите деца ще наследят от нас. А ако наследят чиста и богата природа, те ще живеят в здраве и благополучие.

Децата са най-добре дошли на акциите за залесяване, които Никола Рахнев организира. Сигурен е, че ако малките момичета и момчета израстват с любов към горите, утре в тази страна ще живее едно поколение с искрено уважение към природата.

Енергичен и неуморен, Никола заразява с неподправеното си желание за съграждане на нещо полезно и стойностно, нещо ценно за бъдещето, което се простира отвъд границите на един човешки живот.

Сподели публикацията